Der Standard: Ο Τσίπρας χαρίζει 20 εκ. χρέη στον ΠΑΟΚ λόγω Πούτιν

Der Standard: Ο Τσίπρας χαρίζει 20 εκ. χρέη στον ΠΑΟΚ λόγω Πούτιν Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
9

Με ένα επικριτικό άρθρο προς τον Αλέξη Τσίπρα η αυστριακή Derstandard αναφέρεται σε διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση, ώστε να χαριστεί στον ΠΑΟΚ χρέος ύψους 20 εκ. ευρώ. Η εφημερίδα στο σάιτ της δεν αναφέρεται απευθείας στον ΠΑΟΚ ως προς τη ρύθμιση αυτή αλλά στον πρόεδρο της ομάδας Ιβάν Σαββίδη, καθώς θεωρεί ότι αυτός είναι η αιτία αυτής της «ευκολίας», λόγω Πούτιν και ανοίγματος της ελληνικής κυβέρνησης προς Ανατολάς.

 

Der Standard: Ο Τσίπρας χαρίζει 20 εκ. χρέη στον ΠΑΟΚ λόγω Πούτιν Facebook Twitter

Όπως σημειώνει η Derstandard « Ο Ιβάν Σαββίδης δεν μιλάει σχεδόν καμία ελληνική λέξη. Παρ 'όλα αυτά, ο Ρώσος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ευχαρίστησε σε μια ανοικτή επιστολή στο Αλέξη Τσίπρα γράφοντας: " Απαλλαγμένος από τα δεσμά του χρέους του ο σύλλογος μας μπορεί τώρα να οδεύσει προς τον δρόμο που ονειρεύτηκε».

Όπως αναφέρεται στο σάιτ, η νομική βάση για τη διαγραφή του χρέους βρέθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που χρησιμοποιείται για επείγουσες περιπτώσεις και δεν χρειάζεται να περάσει από το Κοινοβούλιο.

Υποστηρίζεται επίσης ότι ο Ιβάν  Σαββίδης, είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται αυτή την ώρα η Ελλάδα, αφού είναι πολιτικός, Πρόεδρος των Ελλήνων της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας αλλά και βουλευτής στη Δούμα με το κόμμα του Προέδρου Πούτιν. Είναι επίσης ιδιοκτήτης των καταστημάτων καπνού "Donskoy" και ένας από τους 30 πλουσιότερους Ρώσους.

Κυρίως είναι εκείνος που πριν ακόμη και από τη διακυβέρνηση Σαμαρά είχε πει: «Ελπίζω με όλη μου την καρδιά, η Ελληνική πολιτική ελίτ να συνειδητοποιήσει ότι τελικά ο δρόμος της διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο στον οποίο η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη χώρα».

Τώρα ο 56χρονος επιχειρηματίας καλεί τον Τσίπρα σε «ένα θαυμάσιο μέλλον με τη Ρωσία», λέγοντας ότι Αθήνα και Μόσχα πρέπει να εργαστούν από κοινού, επειδή έχουν  καταβάλλει το μεγαλύτερο φόρο αίματος στην κοινή αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς.

Για τον Τσίπρα σημειώνει ότι μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα στο ελληνικό πρωτάθλημα, πολλοί πίστευαν ότι θα ερχόταν το τέλος μιας εποχής στο πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, με τη διαφθορά των ολιγαρχών , τις απειλές κατά ζωών και τις επιθέσεις αλλά και την ηγεμονία μιας πολιτικής ελίτ που είχε στερεοποιηθεί στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες δεκαετίες.

«Όλες αυτές οι ελπίδες πνίγηκαν εν τη γενέσει τους τη Δευτέρα με τις ρυθμίσεις για την ελάφρυνση του χρέους σε μεγάλες ομάδες, σύμφωνα με το σύνθημα "καλύτερα το κράτος να παίρνει λίγα, παρά να μην παίρνει τίποτα".  Αυτό είναι ακριβώς ό, τι είχε κάνει και ο προκάτοχος του Τσίπρα που ο τώρα Πρωθυπουργός, τότε επέκρινε δημοσίως», καταλήγει το DerStandard.at.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Αντί να λένε και ευχαριστώ που δεν έπεσε 2 κατηγοριές σαν κάτι άλλους και αντί για 13εκ ευρώ να πάρουν 13εκ φιλιά,κάθονται και ασχολούνται που βρέθηκε κάποιος να ξελασπώσει τον ΠΑΟΚ.Άντε από κει ρεε...Για τα ψεματάκια της προηγούμενης κυβέρνησης όπου και καλά δεν άφηνε η Τρόικα την εφάπαξ αποπληρωμή του χρέους του ΠΑΟΚ δεν βλέπω να έκανε κανένα σχόλιο το αυστριακό ταγάρι...
Ωστε η κυβερνηση Συριζα-ΑΝΕΛ χαριζει τα χρεη του ΠΑΟΚ στον Σααββιδη,λογω Πουτιν.Μαλιστα.Για να το δουμε.1.Χαριζει το κυριως χρεος,η μονον τις προσαυξησεις και τους τοκους ;2.Η ρυθμιση αφορα μονον στον ΠΑΟΚ ; Η μηπως αυτο εγινε ηδη για τους παντες,αφου οπως γνωριζουμε πριν μερικες ημερες οσοι εξωφλησαν τις βασικες οφειλες τους απηλλαγησαν απο το συνολο των λοιπων επιβαρυνσεων ;3.Στο παρελθον εχουν γινει παρομοιες ρυθμισεις ; Και μαλιστα σε περιοδους που το κρατος δεν χρειαζοταν απελπισμενα να εισπραξει καποια χρηματα ; Διοτι,αν δεν κανω λαθος,στο παρελθον εχουν χαρισθει σε διαφορες ΠΑΕ μεχρι και το 90% των συνολικων οφειλων τους,οχι απλα οι τοκοι και οι προσαυξησεις,αλλα και το κεφαλαιο.Και αυτο δεν εγινε μια μονον φορα.4.Ειδικα οι ΠΑΕ εχουν την δυνατοτητα να διαγραψουν το συνολο των οφειλων τους απλα επιλεγοντας να πεσουν δυο κατηγοριες και αν καταφερουν σε δυο χρονια να επανελθουν στην πρωτη κατηγορια να μην οφειλουν απολυτως τιποτα ;Εαν τα παραπανω ειναι ακριβη,οπως πιστευω,τοτε μπορουμε να εξακολουθησουμε να μιλαμε περι "χαρης λογω Πουτιν" ;Η μηπως πρεπει να δουμε το θεμα υπο εντελως διαφορετικη οπτικη γωνια ; Διερωτωμαι......
Σε ποιον δεν αρέσει να γλυτώνει 20 εκ.;Ο σκοπός είναι να σωθεί η ιστορική ομάδα ο οποιος αγιάζει τα μέσα,τώρα το γιατί να σωθεί και γιατί είναι ιστορική,την απάντηση θα μας την δώσουν οι κάγκουρες οπαδοί τους.
Ετσι,για να γνωριζετε οτι η πρωτη φορα αριστερα,στην πραγματικοτητα δεν εχει καμια διαφορα απο τους προηγουμενους.Η Βαλαβανη-ναι,αυτη του ''δεν πληρωνω''-εγινε υφυπουργος οικονομικων(!!) και παρακαλουσε επειτα στο..πατριωτικο καθηκαν(ο,τι δλδ ελεγαν και οι προηγουμενοι...)τους πολιτες να πληρωσουν τις δοσεις του ενφια,τους φορους κτλπ.Τα χρεη του Παοκ,ομως,θα σβηστουν και εκει δεν βλεπω καμια επικληση των συριζαιων στο...πατριωτικο καθηκον.Βαζω στοιχημα οτι το ιδιο θα γινει και με τις αδειες των καναλιων,μολις αυτα δηλωσουν την στηριξη τους στην (σταλινικη μας) κυβερνηση....
Βρε Αυστριακοί, αντί να ασχολείστε με το πού χαρίζει λεφτά και χρέη το κράτος μας, δεν κοιτάζετε να βγάλετε τα καβούρια από την τσέπη και να σπρώξετε κανένα φράγκο και σε μας γιατί είμαστε αξιοπρεπείς;