Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Sight Unseen
1

Live: Sight Unseen, Lee Ranaldo & Leah Singer. Guest performance: The Callas featuring The Callasettes, 4/4, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 216 7003325, €12.

Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, συνθέτης, κιθαρίστας, συγγραφέας, εικαστικός και παραγωγός επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 4 Απριλίου. Ο Lee Ranaldo είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Sonic Υouth. Συνεργάζεται με τη Leah Singer από το 1991 και στις ζωντανές τους εμφανίσεις συνδυάζουν φιλμ και μουσική. Μαζί εξετάζουν και παρουσιάζουν την αλληλεπίδραση ήχου και εικόνας. Εμπνέονται από την καθημερινότητα, γι' αυτό και ο τίτλος της παράστασής τους, «Unseen», αφορά τόσο τα καθημερινά πράγματα, που συχνά περνούν απαρατήρητα, όσο και τα νέα στοιχεία που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος με μια πιο προσεκτική ματιά. Κάθε φορά δημιουργούν μια ξεχωριστή περφόρμανς που αφήνει περιθώριο για διαφορετικές ερμηνείες. Το «Sight Unseen» έχει ήδη παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως τα Perth International Film Festival 2014, JUE Festival, Beojing, China 2014, Reykjavik Arts Festival 2014, Showroom, Brooklyn, NY 2014. Στην Αθήνα θα εμφανιστούν με το συγκρότημα των Callas που παραμένει πιστό στην diy αισθητική. Το σχήμα ξεκίνησε από τα αδέρφια Ιωνά, τον Άρη και τον Λάκη. Έπαιζαν μουσική ανά τον κόσμο περιοδεύοντας με το Velvet Bus, ενώ παράλληλα καταπιάνονταν με διάφορα καλλιτεχνικά πρότζεκτ. Στη σκηνή θα τους συνοδεύσουν και οι Callasettes, το σχήμα που συνεργάζεται μαζί τους για τη δημιουργία site specific performances. Δύο φορές τον μήνα το Velvet Room, τo στούντιό τους, μετατρέπεται σε ένα art & music space που φιλοξενε εκθέσεις και ζωντανές εμφανίσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν από τον Απρίλιο στον χώρο του Ρομάντσου, με αφορμή τον εορτασμό 10 χρόνων της ομάδας Velvet (2005-2015).

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
DJ Function

Party: π07: Reform meets π, w/ Function, Kondaktor & 3.14, 4/4, μετά τα μεσάνυχτα, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, 210 3210510, €8.

Το π07 είναι το έβδομο event των ομάδων Reform και π που ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ακόμη φορά. Καλεσμένος τους ο Aμερικανός DJ και παραγωγός Function. Ο μουσικός της σύγχρονης techno σκηνής μετράει είκοσι χρόνια παρουσίας στον χώρο. Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα των '90s, έπειτα από μια εμφάνιση του Jeff Mills που τον ενέπνευσε να γράψει τη δική του μουσική. Αρχικά κυκλοφόρησε στη δισκογραφική Synewave, ενώ στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του label, Infrastructure. Αργότερα, στο Βερολίνο, όπου και εγκαταστάθηκε, δημιούργησε τη Sandwell District με τον Karl O' Connor –γνωστό και ως Regis–, από την οποία και αποχώρησε το 2013. Από τότε είναι resident του Berghain Club και καλλιτέχνης της γνωστής δισκογραφικής OstGut Ton. Το line-up της βραδιάς συμπληρώνουν οι Kondaktor και 3.14. O Kondaktor βρίσκεται πίσω από τα decks της αθηναϊκής μουσικής σκηνής για περισσότερο από 10 χρόνια. Η μουσική του κυμαίνεται ανάμεσα σε techno, house, funky και ατμοσφαιρικά στοιχεία. Στα sets του αυτοσχεδιάζει και κάθε φορά συνδυάζει διαφορετικά στυλ. Είναι συνιδιοκτήτης της δισκογραφικής Modal Analysis, η οποία προωθεί πρωτοποριακούς πειραματικούς ήχους. Επίσης, είναι ένας από τους διοργανωτές του Reform και συμμετέχει σε πολλά ακόμη μουσικά πρότζεκτ.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Feedback Aerophonium

Festival: Electric Nights, 3/4-4/4, 21:00, Βooze, Terminal Stage &: Upstairs, Κολοκοτρώνη 57, Μοναστηράκι, 211 4053733, €8/27ωρο.

Στις 3 και 4 Απριλίου ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και ένα πρωτοποριακό long trip 27 ωρών στο κέντρο της Αθήνας. Το Booze γεμίζει με καλεσμένους της Medea Electronique από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε ένα ασταμάτητο πρόγραμμα συμμετοχικού, cross-media αυτοσχεδιασμού. Η ομάδα αποτελείται από δημιουργούς που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης και ασχολούνται με τη μουσική, την κινούμενη εικόνα, τη ζωγραφική, τα πολυμέσα, τη ρομποτική, τις διαδραστικές τεχνολογίες και την παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, μία από τις οποίες είναι και το Electric Nights. Περφόρμανς ηλεκτρονικής μουσικής, πειραματισμοί, θόρυβος, DIY μουσικές δραστηριότητες και καλλιτέχνες που διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Είκοσι επτά καλλιτέχνες για 27 ώρες σε μια συνεχή ροή προγράμματος, με μια διαφορετική μουσική εμφάνιση κάθε ώρα. Robert B. Lisek, Αγγελική Καράμπελα, Dushume, Panos Amelides, Feedback Aerophonium, Psychiceyeclix, Mimi Kawouin, Γιώργος Γεωργίου, Αντρέας Μονόπολης, Mats Lindstrοm είναι μόνο μερικά από τα ονόματα του line-up, που φέτος συγκεντρώνει καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές και ερευνητές από τον χώρο των Μαθηματικών μέχρι τη Βιοπληροφορική. Όλοι μαζί δημιουργούν ένα ιδιαίτερο οπτικοακουστικό θέαμα, με κοινό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, και διερευνούν τα όρια μεταξύ της τέχνης και της μουσικής.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Active Member

Active Member
Μια συναυλία lowbap από τον B.D. Foxmoor και τη Sadahzinia.
4/4, 22:00, Ελληνικός Κόσμος, Κτίριο 56, Πειραιώς 254, 212 2540000, €10-12

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 95 της, η Λουίζ Μπουρζουά χαρτογράφησε το σώμα της μέχρι τη «μυρωδιά του κυνηγημένου ζώου»

Πολιτισμός / Η Λουίζ Μπουρζουά χαρτογράφησε το σώμα της μέχρι τη «μυρωδιά του κυνηγημένου ζώου»

Η BnF και το Κέντρο Πομπιντού ενώνουν για πρώτη φορά τις συλλογές τους σε μια έκθεση που διατρέχει σχεδόν επτά δεκαετίες σχεδίων και χαρακτικών της Μπουρζουά, με κέντρο το «Extreme Tension» του 2007.
THE LIFO TEAM
Η Εύα Γκονζαλές δεν ήταν απλώς η μαθήτρια του Μανέ

Πολιτισμός / Εύα Γκονζάλες: Η ζωγράφος που έμεινε στη σκιά του Μανέ επιστρέφει στο Παρίσι

Το Petit Palais αφιερώνει στην Εύα Γκονζάλες την πρώτη μεγάλη αναδρομική τέτοιας κλίμακας από το 1885, με περίπου 100 έργα που επαναφέρουν στο προσκήνιο μια ζωγράφο η οποία έμεινε έξω τόσο από τον μύθο του Μανέ όσο και από τον επίσημο κανόνα του ιμπρεσιονισμού
THE LIFO TEAM
Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ και ο Wu Guanzhong «συναντιούνται» για πρώτη φορά στο Χονγκ Κονγκ

Πολιτισμός / Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ ανακάλυψε στην κινεζική ζωγραφική ότι μια εικόνα μπορεί να περιέχει χρόνο

Μια νέα έκθεση στο Χονγκ Κονγκ φέρνει το έργο του δίπλα στον Wu Guanzhong και αποκαλύπτει δύο αντίστροφες διαδρομές ανάμεσα στην κινεζική ζωγραφική και τον ευρωπαϊκό μοντερνισμό.
THE LIFO TEAM
Μετά το «NAZA», Ισραηλινοί κινηματογραφιστές μιλούν για αυτολογοκρισία, απειλές και έναν χώρο που στενεύει

Πολιτισμός / Μετά το «NAZA», Ισραηλινοί κινηματογραφιστές μιλούν για αυτολογοκρισία, απειλές και έναν χώρο που στενεύει

Η επίθεση κατά των δημιουργών του βραβευμένου στη Βενετία «NAZA» άνοιξε μια μεγαλύτερη συζήτηση στο ισραηλινό σινεμά: σκηνοθέτες και δημοσιογράφοι περιγράφουν ένα περιβάλλον όπου η πολιτική κριτική μπορεί να τους κοστίσει ακόμη και τη προσωπική τους ασφάλεια.
THE LIFO TEAM
Τρεις γκέι άνδρες, ο Λόρκα και σχεδόν ένας αιώνας ισπανικής ιστορίας: Το «La Bola Negra» κέρδισε το Τορόντο

Πολιτισμός / Τρεις γκέι άνδρες, ο Λόρκα και σχεδόν ένας αιώνας ισπανικής ιστορίας: Το «La Bola Negra» κέρδισε το Τορόντο

Το queer έπος των Los Javis πήρε το μεγάλο βραβείο κοινού του TIFF, λίγους μήνες μετά τη βράβευσή του στις Κάννες και ενώ έχει ήδη επιλεγεί για να εκπροσωπήσει την Ισπανία στα Όσκαρ.
THE LIFO TEAM
Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Διεθνή / Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Λίγους μήνες πριν πεθάνει στα 27 του, ο γιος της Σίντι Κρόφορντ είχε δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του με ιμπογκαΐνη για τον εθισμό του και είχε γράψει για τον φόβο, την ανάγκη να αφήσει τον έλεγχο και την προσπάθεια να «βρει ξανά τον δρόμο προς τον εαυτό του».
THE LIFO TEAM
Το χωριό όπου ο Σέρτζιο Λεόνε γύρισε το «Κάποτε στη Δύση» πωλείται για 1,6 εκατ. ευρώ

Πολιτισμός / Το χωριό όπου ο Σέρτζιο Λεόνε γύρισε το «Κάποτε στη Δύση» πωλείται για 1,6 εκατ. ευρώ

Είναι το κινηματογραφικό χωριό που γεννήθηκε από τα σκηνικά του «Κάποτε στη Δύση» και όπου ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επέστρεψε δεκαετίες αργότερα για τους «Παράξενους Δρόμους της Ζωής».
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια