Βίντεο με τους αντιεξουσιαστές στο προαύλιο της Βουλής - Θύελλα αντιδράσεων

Βίντεο με τους αντιεξουσιαστές στο προαύλιο της Βουλής - Θύελλα αντιδράσεων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
24

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είσοδος ομάδας αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, όπου φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας και κατά της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ'. Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνουν την ομάδα των 20 περίπου ατόμων να κινείται εντός του προαυλίου χώρου, κρατώντας πανό και πετώντας φυλλάδια.

#Αντιεξουσιαστές στον προαύλιο χώρο της Βουλής Περίπου 20 άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου εισέβαλαν νωρίτερα στο προαύλιο της Βουλής φωνάζοντας συνθήματα. Λίγο αργότερα και μετά την εμπέμβαση της αστυνομίας, αποχώρησαν.http://eurone.ws/L4rB8

Posted by euronews on Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν κόμματα και βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ τη διαμαρτυρία του για την είσοδο των αντιεξουσιαστών εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σακελλαρίδης: Προκλητική και ακατανόητη η ενέργεια των αντιεξουσιαστών

«Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;

Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης», προσθέτει.

Κωνσταντοπούλου: Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε ένα πρώτο σχόλιο σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες φέρεται να δήλωσε πως «είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;», ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην θεωρούν αυτονόητη την εύκολη πρόσβαση της ομάδας των αντιεξουσιαστών στον χώρο. Επισήμανε επίσης πως όταν θα έχει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα, θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.

Καραγκούνης: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;

«Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Δένδιας: Η κυβέρνηση να προασπίσει την έννομη τάξη

Να προασπίσει την έννομη τάξη κάλεσε την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. «Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε.

Κικίλιας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και έχει καταστήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι». «Πρόσφατα είχα προβλέψει ότι θα μπουν στην Κατεχάκη. Επεσα έξω. Μπήκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε.

Την παραίτηση του Πανούση ζήτησε ο Δριβελέγκας

«Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν. Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας.

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
καλά δεν έχεσαν (αφόδευσαν αν κοπεί στη λογοκρισία) κιόλας στο προάυλιο, χαλαρώστε. ο άλλος καλεί για επιβολή του νόμου και της τάξης, για να επιτευχθεί η τάξις και η ασφάλεια και η κοινωνική γαλήνη κτλ κτλ. Να δούμε πότε θα αποβληθεί η χουντοβασιλική φρασεολογία του '50
Έχουν αφοδεύσει επανειλημμένα στο παρελθόν στους χώρους του Πολυτεχνείου. Συμφωνώ για τη χουντοβασιλική φρασεολογία που είναι τόσο κλισέ όσο και η αναρχοαντιεξουσιαστική. Τους έχω βαρεθεί όλους.
Στη δημοκρατία, ο νόμος είναι το κοινωνικό συμβόλαιο βάσει του οποίου συνεννοούμαστε εγώ και εσύ. Αν δεν υπάρχει τότε υπάρχει κίνδυνος...να χεστούμε μεταξύ μας.Η εφαρμογή του νόμου δίνει δύναμη στους θεσμούς (πχ δικαιοσύνη, πρόνοια, παιδεία)και έτσι επέρχεται τάξη και κοινωνική ευημερία. Δεν υπάρχει χώρα που ο λαός να ευημερεί στην οποία να μην εφαρόζονται οι νόμοι. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ! Αν κάποιοι νόμοι δεν αρέσουν, ο λαός ψηφίζει, βγάζει άλλη κυβέρνηση και αλλάζει τους νόμους. Εύκολη & απλή η δημοκρατία παίδες.Η χούντα που επικαλείσαι καταστρατήγησε νόμους της δημοκρατίας. Ένας από αυτούς ήταν η δίωξη και αφαίρεση ζωών σε πολιτικούς αντιπάλους.Η 17Ν, που κρυφομπανίζεις και φανερομπανίζουν οι αλληλέγγυοι, καταστρατήγησε επίσης νόμους της δημοκρατίας. Ένας από αυτούς ήταν η αφαίρεση της ζωής από άτομα που διαφωνούσαν πολιτικά.Τόσο οι χουντικοί όσο και η 17Ν δικάστηκαν & τιμωρήθηκαν με φυλακή. Και οι 2 όπως αποκαλύφθηκε κολυμπούσαν στα σκατά!
Αν κάποιοι νόμοι δεν αρέσουν, ο λαός ψηφίζει, βγάζει άλλη κυβέρνηση και αλλάζει τους νόμους. Εύκολη & απλή η δημοκρατία παίδες.έτσι όπως τα λες είναι πάρα πολύ εύκολο, αποδεικνύεται άλλωστε περίτρανα.Αχ μωρέ καημένε, τα κράτη χορεύουν στους ρυθμούς των νόμων της αγοράς και συ μου τσαμπουνάς ότι το κράτος παραλύει επειδή μια ομάδα μπήε και πέταξε φλάιερς στο προαύλιο της βουλής. Και όχι δεν έγινε εισβολή στη βουλή, έγινε μια κινητοποίηση στο προαύλιο της βουλής και ακούω όλη μέρα τον ΣΚΑΙ και τους ομοίους του (όπου και σε εντάσσω) να ωρύονται για τη κατάλυση της δημοκρατίας. Μάλλον οι περιφράξεις είναι για σας η επιτομή της δημοκρατίας
σκύλε επειδή πήγες την συζήτηση σε θεωρητικό επίπεδο. Οι νόμοι πολλές φορές αλλάζουν απ την κοινωνία που τρέχει μπροστά από το πλαίσιο των νόμων. Εκατοντάδες τα παραδείγματα. Το σημαντικό είναι να προσέχουμε αυτή η φυγή της κοινωνίας πέρα απ το πλαίσιο των νόμων, να μην γίνεται προς το μεγάλο τέρας των Ευρωπαικών κοινωνιών , δηλαδή τον ναζισμό και τον ολοκληρωτισμό , αλλά να γίνεται προς τον άνθρωπο
Τα εχουμε ξαναγράψει και πεί πολλές φορές ακόμα μία τώρα Αυτούς οι ψευτοαναρχικούς πρέπει να τούς μαζέψουν άμεσα εχει καταντήσει πανηγύρι της κακιάς ωρας το θέμα με αυτούς τους ανόητους.
Με πρόεδρο τη Ζωή μπορεί να δούμε και κανένα αναρχικό να αγορεύει.Μετά τις καθαρίστριες σειρά έχουν και οι ανιεξουσιαστές που όποτε γουστάρουν μπαίνουν στη Βουλή.Τις ζημιές όμως της Βουλής ποιός τις πληρώνει?Η ....Ζωή?
επιλεκτική μνήμη detected. Να διαφωνήσουμε με την είσοδο στο προαύλιο της Βουλής, που δεν μου φαντάζει τόσο τραγική. Παράνομη μεν, ειρηνική δε. Αλλά εσύ τους αντιεξουσιαστές και τις καθαρίστριες θυμήθηκες ; Ο γιος του Μπαλτάκου που έδειρε για την τιμή του, τι έγινε? Τον έπιασαν;
δε βαριέσαι, Ευγένιε - αυτοί, μέσα στην αντιπολιτευτική τους λύσσα είναι ικανοί ακόμη και το γιό του Μπαλτάκου να τον βαφτίσουν αντεξουσιαστή που πλάκωσε τους βουλευτές στο ξύλο για να εξευτελίσει την ακροδεξιά...
Δε θυμάμαι να μην αναστατώθηκε ο Μειμαράκης..Ο ίδιος δε δίεταξε ΕΔΕ για τον Μπαλτάκοjuinior?Επίσης θυμάμαι και τη νύχτα που ήταν υπουργός ο Πάκης και κάηκε η Αθήνα.Ξέρεις οταν έχεις ξεκάθαρη στάση απέναντι στους αναρχικούς θυμάσαι τα πάντα ασχέτως κόμματος.Όταν όμως έχεις ψηφίσει ένα κόμμα που μόλις ανέλαβε οι αναρχικοί κάνουν πάρτυ, δυσκολεύεσαι να παραδεχτείς μέσα σου ότι υπήρξες θύμα πολιτικής απάτης.
Πρώτον οι καθαρήστριες δεν εχοθν καμία σχέση με τους λεγόμενους αναρχικούς , το ψωμάκι τους θέλουν και κακώς κάνεις αυτή τη σύγκριση και δεύτερον τι υπονοείς ? οτι η Ζωή είναι αντιεξουσιαστής ? μάλλον γελοία τη βλέπω την ιδέα σου.
Και άλλοι ήθελαν το ψωμάκι τους αλλά δε τους δόθηκε βήμα.Γιατί άραγε?Ήταν παιδιά ενός κατώτερου θεού?Υπάρχει ο αντιεξουσιαστής και αυτός που ευνοεί με τη πολιτική του την ασυδοσία του αντιεξουσιαστή. Δε θα σχολιάσω τα περί γελοιότητας..
κι άλλοι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα. Το γεγονός ότι αντί να συνδικαλιστούν και να διεκδικήσουν ενωμένοι τα δικαιώματά τους , επέλεξαν τη λούφα, τη ρουφιανιά, το βόλεμα και το μίσος προς ό,τι τους ξεπερνάει δεν παέι να πει ότι τους αξίζει κιόλας... ΝΟΤ