Γιατί κανείς δεν ήξερε τίποτα για τα προβλήματα υγείας του συγκυβερνήτη Andreas Lubitz;

Γιατί κανείς δεν ήξερε τίποτα για τα προβλήματα υγείας του συγκυβερνήτη Andreas Lubitz; Facebook Twitter
1

Στο μεταναζιστικό παρελθόν θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες του γεγονότος ότι κανείς από τους υπεύθυνους της Germanwings και της Λουφτχάνσα δεν ήξερε για τα ψυχολογικά προβλήματα του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι νόμοι στη Γερμανία για την προστασία του προσωπικού απορρήτου είναι πολύ αυστηροί από την εποχή μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε ήταν που θεσπίστηκαν πολύ αυστηρά μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής λόγω της κατασκοπείας στη ναζιστική εποχή αλλά και της μυστικής αστυνομίας Στάζι στην Ανατολική Γερμανία.

Λόγω ακριβώς αυτής της νομοθεσίας οι θεράποντες ιατροί του Andreas Lubitz δεν είχαν το δικαίωμα να πούν τίποτα για τα ψυχολογικά του προβλήματα και τις αυτοκτονικές τάσεις με αποτέλεσμα αυτός να συνεχίσει να πετά και τελικά να οδηγήσει στο θάνατο τον εαυτό του και τους 149 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Germanwings.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο μόνο εκείνος θα μπορούσε να αποκαλύψει στα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε, τα οποία όμως φέρεται να απέκρυπτε από την εταιρεία. Ο γερμανικός νόμος είναι και ο λόγος που σε πολλά γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρονταν στον συγκυβερνήτη ακόμα και μετά την τραγωδία ως Andreas L., αποκρύπτοντας το επίθετό του.

Τώρα, μετά  την αεροπορική τραγωδία η Άνκελα Μέρκελ ανοίγει και πάλι τη συζήτηση για την επανεξέταση αυτού του νόμου.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια