Παραιτήθηκε λόγω Ελλάδας ο αντιπρόεδρος του αδελφού κόμματός της Μέρκελ

Παραιτήθηκε λόγω Ελλάδας ο αντιπρόεδρος του αδελφού κόμματός της Μέρκελ Facebook Twitter
9

Την παραίτησή του, λόγω Ελλάδας, από τη θέση του αντιπροέδρου των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), ανακοίνωσε ο Πέτερ Γκαουβάιλερ, ο οποίος διαφώνησε με την θέση της γερμανικής κυβέρνησης για το θέμα τις ελληνικής κρίσης χρέους.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές θεωρούνται αδελφό κόμμα του κόμματος της Μέρκελ και συγκυβερνά μαζί του και μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Ο κ. Γκαουβάιλερ απέστειλε επιστολή στην οποία επισημαίνει ότι διαφωνία με την πολιτική προσέγγισης του θέματος και με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. Ο ίδιος είχε ψηφίσει και κατά των πακέτων βοήθειας στην Ελλάδα, προσφεύγοντας μάλιστα στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας κατά της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Καταψήφισε πρόσφατα και την πρόταση για επέκταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Η στάση αυτή του Γκαουβάιλερ τον είχε φέρει αντιμέτωπο με τον αρχηγό του κόμματός του, Ζέερχοφερ ο οποίος μάλιστα του είχε πεί «ή εσείς ή εγώ».

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν νομίζετε ότι θα ρυθμίζετε τα πράγματα όπως σας βολεύει, και σύμφωνα με τις ιδεοψυχαναγκαστικές εμμονές σας (επίμονη καθαριότητα, επίμονη τακτοποίηση, συνεχής επανάληψη λέξεων ή φράσεων με το νου, άγγιγμα με συγκεκριμένο τρόπο, τελειομανία, αυστηρή πειθαρχία, υπερβολική ευσυνειδησία, αδιαλλαξία σε θέματα ηθικής και αξιών, άκαμπτη συμπεριφορά, τυπικότητα, ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, υπερβολικά υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό σας και τους άλλους, άσκηση αυστηρής κριτικής στον εαυτό σας ή τους άλλους όταν δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, δυσκολία κατανόησης της διαφορετικότητας. δυσκολία αλλαγής των προσωπικών πεποιθήσεων μέσα από την επικοινωνία, ενασχόληση με την τάξη, τους κανονισμούς και λεπτομέρειες και την καθαριότητα, απροθυμία να επιτρέπετε στους άλλους να παίρνουν πρωτοβουλίες, δυσκολία να αναθέσετε στους άλλους κάποιο καθήκον ή εργασία εκτός και αν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι θα ακολουθήσουν με ακρίβεια τον δικό σας τρόπο, αξιολόγηση των προσώπων, των γεγονότων και των περιστάσεων με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα, έντονο πείσμα και τάσεις κυριαρχίας πάνω στους άλλους, υπολανθάνουσα και συγκαλυμμένη βίωση, θυμού και οργής για όσους και όσα δεν είναι όπως θα έπρεπε, υπερβολική αφοσίωση στην εργασία, δυσκολία βίωσης και έκφρασης των έντονων συγκινήσεων, αναγωγή των συναισθημάτων το νοητικό επίπεδο και διανοητική επεξεργασία των εμπειριών, αδυναμία χαλάρωσης, αίσθημα πίεσης του χρόνου. Ανάγκη ακρίβειας στα ραντεβού, Άσκηση πιεστικού ελέγχου στον εαυτό, τους άλλους και τις περιστάσεις), αυταπατάστε οικτρά... ..σας έχουμε πάρει χαμπάρι...
Έχω ζήσει και εργαστεί στην Γερμανία για πολλά χρόνια, στην οποία συνεχίζω να ταξιδεύω τακτικότατα. Έχω πολύ στενές σχέσεις με Γερμανούς τους οποίους τους ζω από πολύ κοντά. Όλα όσα περιγράφονται στο αρχικό μου σχόλιο αποτελούν κύρια γνωρίσματα της ιδιοσυγκρασίας αυτού του λαού. Ο Κωστής Παλαμάς είχε δηλώσει: «Ο Γερμανοί, μεμονωμένα, είναι καλοί, ευγενικοί, αξιέπαινοι άνθρωποι και τεράστια είναι η πολιτισμική προσφορά τους στον σύγχρονο κόσμο. Αλλά ως σύνολο είναι ένα καλοκαρδισμένο ρομπότ...».
Δεν διαφωνω με το σχολιο σου. Εχω γνωρισει πολλους Γερμανους με τα παραπανω χαρακτηριστικα. Παντα υπαρχουν ομως και οι εξαιρεσεις. Η αληθεια ειναι πως οι περισσοτεροι εχουν ενα θεμα με το χρημα. Οι πρωτοι που γνωρισα ηταν οταν ημουν παιδι. Θυμαμαι να ερχονται αλλωτε με σκηνες και αλλωτε με τροχοσπιτα για να ξεκαλοκαιριασουν κατω απο τον πλατανο του θειου μου. Κοιτουσανε πως να την βγαλουν στην αμακα και ποτε δεν βγαιναν εκτος προγραμματος.Εμεις σαν παιδια μαζευομασταν στο δεκατιανο τους γυρω απο το τραπεζι, γιατι δεν ειχαμε ξαναδει ανθρωπους να τρωνε τοσο πολυ...μαρμελαδες, λουκανικα,αυγα,κετσαπ,μουσταρδες,ψωμια,τοστ....Συγχρονως ηταν πολυ αδυνατοι! Τωρα που το σκεφτομαι ποτε δεν μας προσφεραν κατι...δεν μας φιλεψαν οπως λεμε εδω στην Ελλαδα.