«Φόρο λίπους» ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Φόρο λίπους» ετοιμάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
38

Φόρο λίπους ετοιμάζει η κυβέρνηση και μάλιστα είναι ένα από το μέτρα  τα οποία προτείνονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων  που συζητιούνται ήδη  στο Brussels Group.

Σύμφωνα με το Star προωθείται η αύξηση τουλάχιστον κατά ένα λεπτό, στην τιμή των προϊόντων  που περιέχουν ζάχαρη, λίπος ή/και αλάτι. Έτσι αναμένεται να επιβαρυνθούν προϊόντα όπως αναψυκτικά, γλυκά, διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης αλλά και φαγητά τύπου φαστ φούντ.

Παρόμοιος φόρος έχει ήδη εφαρμοστεί στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία με επίσημη αιτιολογία την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πάντως στη Δανία όπου  εφαρμόστηκε ο fat tax υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι αυξήθηκε η ανεργία, αφού πολλοί Δανοί περνούσαν τα σύνορα προκειμένου να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Έτσι η κυβέρνηση της χώρας είχε εκδηλώσει την πρόθεση της να καταργήσει το φόρο αλλά και να ακυρώσει τα σχέδια της να επιβάλλει φόρο και στη ζάχαρη.

38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια