ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πολίτες έπιασαν επ' αυτοφώρω παιδόφιλο σε λαϊκή

Πολίτες έπιασαν επ' αυτοφώρω παιδόφιλο σε λαϊκή Facebook Twitter
11

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης στην λαϊκή αγορά της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το flashnews και το iraklioblog οι έμποροι αντιλήφθηκαν έναν ηλικιωμένο άνδρα να θωπεύει και να κάνει άσεμνες xειρονομίες σε μια 12χρονη.


Οι πολίτες τον ακινητοποίησαν, αλλά δυστυχώς η μητέρα του μικρού παιδιού αρνήθηκε να καλέσει την αστυνομία, φοβούμενη προφανώς τη διαδικασία στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί η ίδια αλλά και η κόρη της.


Έμποροι της λαϊκής αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος άντρας έχει και κατά το παρελθόν παρενοχλήσει μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες στη λαϊκή, κολλώντας επάνω τους και θωπεύοντάς τες.

11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Πριν αρκετά χρόνια, στο Δημοτικό που είχα πάει και εγώ, συνέβη ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν δάσκαλο σε μία μαθήτρια.Μετά από μία τριετία με τετραετία από το περιστατικό, σε μία συζήτηση με μία γειτόνισσα, μικρότερη από εμένα στην ηλικία, αναφέρθηκε ένα όνομα που δεν ήξερα. " Ποια είναι αυτή ; ", ρώτησα. " Αυτή που πήδηξε ο δάσκαλος " ήταν η απάντηση. Με μια τεράστια άνεση. Μπορεί να μην δέχομαι και να μην συμφωνώ με την απραξία της μητέρας, αλλά δεν μπορώ να πω και πως δεν το χωράει ο νους μου ...
"δυστυχώς η μητέρα του μικρού παιδιού αρνήθηκε να καλέσει την αστυνομία, φοβούμενη προφανώς τη διαδικασία στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί η ίδια αλλά και η κόρη της." ;;;
Λόγω προσωπικής εμπειρίας με τέτοιο θέμα καταλαβαίνω τι εννοούν. Πραγματικά η διαδικασία που υποβάλλει η αστυνομία εσένα και τα παιδιά σου είναι χρονοβόρα και απίστευτα τραυματική (είναι δυνατόν να ρωτάς ένα 9χρονο κοριτσάκι αν κουνήθηκε στον άλλο και μήπως της άρεσε και τον κατηγορεί για να βγει από πάνω;;;; <- η προσωπική εμπειρία που λέγαμε).Σ' αυτήν την περίπτωση βέβαια υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες οπότε είναι ηλίθιο να ΜΗΝ ξεκινήσεις διαδικασία.
Αγαπητή Alorer,Ελπιζω ολα να είχε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάληξη η προσωπική σου εμπειρία και να μην άφησε βαθιές πληγές.Ευτυχώς δεν είχα ποτε ανάλογη εμπειρία. Παρ´ολ´αυτα, δεν ειμαι σίγουρος αν ειναι πιο τραυματικο για ενα παιδι να δώσει μια κατάθεση και να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις που θα του υποβάλουν απ' το να του περασει η ΜΗΤΕΡΑ του το μυνημα του "σώπα μη μιλάς"... Τα παιδια πρέπει να μάθουν οτι πρέπει να μιλούν σε τέτοιες περιπτώσεις. Τωρα θα μου πεις σε ΠΟΙΟΝ να μιλούν... Δεν ξέρω, δεν εχω παιδια. Ελπιζω ομως οτι σε περίπτωση που προχωρούσε το θέμα στην αστυνομία εκει θα υπήρχε κάποιος αρμόδιος για τέτοιου είδους θέματα που προφανώς θα είχε κάποιες γνώσεις παιδικής ψυχολογίας ώστε να χειριστεί το θέμα ανάλογος. Η μήπως όχι ; Τα παιδάκια δίνουν κατάθεση στους ίδιους αστυνομικούς με μας και με τον ίδιο τροπο; Ρωτάω. Δεν ξέρω.
Πριν από 4 χρόνια(άντρας είμαι, απλά ήμουν παρών στο μεγαλύτερο μέρος των διαδικασιών λόγω του οτι είναι παιδί της αδελφής μου και ξέρω καλά τι ειπώθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους), η ανηψιά μου έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και ενώ η αδελφή μου απαίτησε την παρουσία παιδοψυχολόγου, της είπαν οτι δεν προβλέπεται (!!!) και οτι δεν υπάρχουν στα τμήματα κατάλληλα εκπαιδευμένοι (και καλά για οικονομικούς λόγους). Εν τέλει κάναμε φασαρία και φέραμε ιδιώτη...Αστυνομικός ΜΕΣΑ στο τμήμα έπιασε τον γαμπρό μου παράμερα και του είπε "αν ήμουν στην θέση σου θα έπαιρνα το νόμο στα χέρια μου.. και δεν το λέω γιατι το εγκρίνω αλλά γιατί δύσκολα θα βγάλεις άκρη με τη δικαιοσύνη και έχω δει πολλά παιδιά να στιγματίζονται και να βασανίζονται με τα δικαστήρια και τις καταθέσεις".Το κάθαρμα που την κακοποίησε καταδικάστηκε μεν, λόγω επιπλέον στοιχείων (βρέθηκε και οικογένεια φίλων που είχε επίσης κακοποιημένο παιδί) δε... Το θέμα είναι οτι στην Ελλάδα δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχουν αρμόδιοι πουθενά και ποτέ και την πληρώνουν αθώες ψυχούλες.
εγω ας μην κρίνω ελαφρά τη καρδία αλλά κάποιος άλλος αύριο μπορεί με βαριά καρδιά να μάθει οτι ο συγκεκριμένος βίασε το παιδί του...τέτοιους ανθρώπους δεν τους αφήνεις...τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή σε αυτή τη χώρα για να μάθουμε να καταγγέλλουμε τέτοια περιστατικά;