Αναγνώστες περιοδικού ανέδειξαν τον Βαρουφάκη 2ο στοχαστή στον κόσμο

Αναγνώστες περιοδικού ανέδειξαν τον Βαρουφάκη 2ο στοχαστή στον κόσμο Facebook Twitter
5

2ο κορυφαίο στοχαστή στον κόσμο ανέδειξαν οι αναγνώστες του περιοδικού  «Prospect» τον Γιάνη Βαρουφάκη, ψηφίζοντας μέσω social media.

Συνολικά ψήφισαν περίπου 3.000 αναγνώστες του περιοδικού που έδωσαν την πρώτη θέση στον γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί, συγγραφέα του βιβλίου «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα», το οποίο έχει ήδη πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Αμέσως μετά τον Πικετί είναι ο Έλληνας οικονομολόγος και υπουργός Οικονομικών για τον οποίο, το περιοδικό σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά μέρος της νίκης του.

 «Το αν θα πετύχει ο Βαρουφάκης να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ μένει να αποδειχθεί. Οι οιωνοί, πάντως, δεν είναι καλοί, καθώς μερικοί από τους Ευρωπαίους ηγέτες λένε ότι έχουν αρχίσει να κουράζονται από τη συνήθεια του Βαρουφάκη να λέει άλλα στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και άλλα στα ακροατήρια στην Ελλάδα», επισημαίνει το Prospect.

Το top-10 συμπληρώνουν οι: Ναόμι Κλάιν, Ράσελ Μπραντ, Πολ Κρούγκμαν, Αρουντιχάτι Ρόι, Γιούργκεν Χάμπερμας, Ντάνιελ Κάνεμαν, Τζον Γκρέι και Ατούλ Γκαουάντε.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Διαπιστωνουμε οτι οι αναγνωστες ενος ανεξαρτητου,πλην "αριστεροστροφου",αγγλικου περιοδικου ψηφισαν τον πλεον υπερπροβεβλημενο παγκοσμιως τον τελευταιο καιρο,απο τα ΜΜΕ, οικονομολογο του πλανητη, μεταξυ των "μεγαλων διανοητων"της χρονιας.Η τελικη λιστα περιλαμβανει ,κυριως,'αριστεροστροφους'διανοητες.Και λοιπον ; Που ειναι το περιεργο ; Κατα την γνωμη μου το εξωφρενικο θα ηταν αν ΔΕΝ το εκαναν.Διοτι o Yanis Varoufakis της κολοσσιαιας τηλεοπτικης και εντυης προβολης ειναι,πλεον,househοld name απο τα Σεπολια μεχρι το Doncaster,το Sacramento και την Canberra.Ειναι ,δε,προφανεστατο,οτι οταν προχωρησει-η τον "προχωρησουν"-ξανα σε career change, στην "ποδια"του θα "σφαχτουν"οχι μονον τα μεγαλυτερα πανεπιστημια του αγγλοσαξωνικου κοσμου,αλλα μαλλον και σωρεια παγκοσμιων οργανισμων και μεγαλων πολυεθνικων εταιρειων.Διοτι ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι χρησιμοποιωντας,πλεον, το ονομα του,μπορουν να πουλησουν ακομη και "παγακια σε Εσκιμωους". Κατα τα λοιπα εμεις γραφουμε "σχολια" τα οποια μαλλον δειχνουν να ειναι "παρειστικες εξυπναδουλες"για να περναει η ωρα.....