Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Οι πλούσιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Οι πλούσιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους Facebook Twitter
3

Τηλεφωνική επικοινωνία με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο βρέθηκε τόσο η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Κ. Λαγκάρντ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι «στη χώρα σας έχω γίνει διάσημη από τη "λίστα Λαγκάρντ"», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Η Λαγκάρντ επεσήμανε ακόμα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της, τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Επισης δεν εχετε τιμωρησει κανεναν απ οσους εχουν εμπλακει σε οικονομικα σκανδαλα- Η δικη-παρωδια του Παπακωνσταντινου, ακριβως γι αυτο το θεμα -λιστα Λαγκαρντ- τον αφησε ελευθερο χωρις προστιμο, με μια κλαιν μαιν αναστολη.Παντως λιγο υποπτο που πιεζει τωρα η Λαγκαρντ- φαινεται δεν παρακανουμε τα χατηρια της Ευρωπης οπως η προηγουμενη κωλοτουμπο-κυβερνηση και μας πιεζουν απ οπου βρουν
Κάνει πλάκα η κ.Λαγκάρντ; 4 χρόνια έχει μείνει αναξιοποίητη η λίστα που έδωσε και τώρα την έπιασε η βιασύνη και δίνει συμβουλές όταν επιτέλους μια κυβέρνηση δείχνει να έχει την πολιτική βούληση να την αξιοποιήσει;