Η κωμικοτραγική αλλαγή θέσεων

Η κωμικοτραγική αλλαγή θέσεων Facebook Twitter
18

Σήμερα μάθαμε κάτι καλό. Ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε με το αεροπλάνο της γραμμής για τις Βρυξέλλες, ήταν πως είχε παραχωρήσει το αεροσκάφος της Προεδρίας για να φτάσει ένα 12χρονο κορίτσι στη Γερμανία, ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.

Μπορεί (μπορεί και όχι φυσικά) οι οικονομικές θέσεις να είναι λαϊκισμοί που γίνονται για το θεαθήναι, όμως είναι δυνατοί συμβολισμοί, και κατά τη γνώμη μου καλοδεχούμενοι. Μπορεί να ήταν αναγκασμένος να παραχωρήσει το αεροσκάφος (φαντάσου να μην το έδινε και να πέθαινε το κορίτσι για να ταξιδέψει με άνεση αυτός) και μπορεί ακόμα και να φρόντισε να μαθευτεί η ιστορία πλαγίως, από το Χαμόγελο του Παιδιού για να γίνει ακόμα μεγαλύτερο PR. 

Το θέμα όμως είναι ότι βοηθήθηκε ένα κορίτσι που το είχε ανάγκη. Θεωρώ ότι τα μπράβο στον Τσίπρα είναι απολύτως δικαιολογημένα. 

Και ήρθαν πολλά μπράβο, και στην είδηση και στο facebook. Μερικά μάλιστα ήταν έως και υπερβολικά. «Το 'χετε ξαναδεί να γίνεται αυτό, με τέτοια μεγαλοψυχία να δίνει Πρωθυπουργός το αεροσκάφος και να σώζει ζωές κλπ;»

Εχμ... Το έχουμε ξαναδεί ναι. Μόνο που τότε οι αντιδράσεις δεν ήταν καθόλου ενθουσιώδεις.

Τις εντόπισε ο boxer που έγραψε:

Πραγματικά θέλω να δω αν την πράξη αυτή του Τσίπρα, την υποδεχτούν με τα σχόλια που έκαναν όταν ο Σαμαράς το είχε κάνει το 2013 και το 2014 με δυο διαφορετικά παιδιά που έπρεπε να πάνε στη Γερμανία για επείγουσα θεραπεία.


Το τι είχε γραφτεί τότε δεν περιγράφεται.


Μερικά δείγματα:

"Δηλαδή τι θέλουν, να τους πούμε και μπράβο? πρέπει να φτάνει στον πρωθυπουργό ένας φτωχός άνθρωπος για να σωθεί? ή στα κανάλια?"

"...ευαισθητοποιηθηκαν τα υποκριτικα γουρουνια..."

"Εν έτη 2013, γιατί δεν μπορούν τα Ελληνικά νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πάθηση ?"
(άφησα επίτηδες τα ορθογραφικά λάθη).

"κάνουμε είδηση τα αυτονόητα!! ντροπή!!"

"ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΚΑΤΙΝΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ. ΡΩΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΤΟΜΑΡΙ."

"Με το αεροσκάφος του Αντώνη Σαμαρά θα γίνει τελικά η διακομιδή του 15χρονου μαθητή στην Γερμανία,... ΠΟΙΟΥ σαμαρα ΒΡΕ ΒΛΗΜΑΤΑ...?? ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ"

[Επαναλαμβάνω: Θα δούμε τέτοια σχόλια;]

***

 

Αυτό φυσικά πάει κι απ' την ανάποδη. Πολλοί που απέρριψαν την κίνηση Τσίπρα ως φτηνό εντυπωσιασμό και λαϊκισμό (μιας και όντως το αεροσκάφος δεν του ανήκει), ίσως επί Σαμαρά να είχαν βρει τις αντίστοιχες κινήσεις του τότε Πρωθυπουργού συγκλονιστικές και γεμάτες ανθρωπιά, κι ας μην είχε αναγκαστεί να ταξιδέψει ο Σαμαράς εκείνες τις φορές με το αεροπλάνο της γραμμής. 

Και τέλος υπάρχουμε και οι υπόλοιποι που δεν αλλάζουμε γνώμη ανάλογα με το αν ο κρινόμενος είναι της αρεσκείας μας, και που δεν νιώθαμε υποχρεωμένοι να τα βλέπουμε όλα μαύρα επί Σαμαρά και όλα τέλεια επί Τσίπρα ή το αντίθετο. Μερικοί θεωρούν τέτοιες κινήσεις λαϊκισμό όποιος κι αν τις κάνει, και άλλοι (σ' αυτούς ανήκω εγώ) τις θεωρούν πάντα άξιες -σεμνών- συγχαρητηρίων. 

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Ο Τσίπρας είχε μια ειλικρινή αντιμνημονιακή πολιτική και άρα τουλάχιστον στους συμβολισμούς πείθει. Μπορεί αρκετοί να το θεωρούν λίγο, μπορεί ο πήχυς για αυτόν να είναι πέρα από συμβολισμούς, πάντως η όλη στάση του είναι πιο ευθυγραμμισμένη με την εν λόγω πράξη του από ότι του Σαμαρά. Και ο κόσμος σε αυτή την χώρα καταλαβαίνει και μπορεί να κρίνει ορθά, το έκανε τότε, το έκανε και τώρα
Ο Σαμαράς με την πολιτική του κατέστρεψε τη ζωή (ή έστω προσπάθησε πολύ σκληρά, αλλά προλάβαμε να τον ρίξουμε) σε χιλιάδες (για να μην πω δεκάδες χιλιάδες) παιδάκια. Ακόμα και ένα 10χρονο θα καταλάβαινε την υποκρισία της κίνησης του (και αυτό δεν είναι υπερβολή, είναι προσωπική μου εμπειρία). πόσο μάλλον όταν το αεροπλάνο δεν είναι δικό του, αλλά κλεμμένο, βάσει ενός καλπονοθευτικού νόμου.
Είναι η λογική εμείς τα κάνουμε όλα σωστά, εσείς όλα λάθη. Τα δικά μας χωριά και τα δικά σας. Τα δικά μας παιδιά και τα παιδιά των άλλων. Τα δικά μας σκάνδαλα που όμως είναι μικρότερα απο τα δικά σας. Και σε όλη αυτή την αντιπαράθεση, τα μέσα παίζουν το δικό τους καταλυτικό ρόλο, φουσκώνοντας και ξεφουσκώνοντας ειδήσεις, διαστρεβλώνοντας ή αποσιωπώντας. Κατόπιν ενεργειών του πρωθυπουργού ... του υπουργού.. του βουλευτή. Για να γίνει το αυτονόητο πολλές φορές. Ή για να γίνει το σκανδαλώδες. Θυμάμαι ένα καλοκαίρι που καιγόταν η μισή Ελλάδα, συγχαρητήρια και ευχαριστίες κοινοταρχών στον υπουργό που με παρέμβασή του στο αίτημα τους, τους έστειλε το πυροσβεστικό αεροπλάνο και σώθηκε το χωριό τους. Την ίδια ώρα όμως που κάποιο άλλο καιγόταν γιατί έφυγε από εκεί το αεροπλάνο!
Συγχαρητήρια κύριε Δημοκίδη για το άρθρο σας . Μακάρι αυτή η αντικειμενικότητα που δείξατε σήμερα να επεκταθεί σε καθημερινή φάση αλλά και για άλλα θέματα όπως αυτό της Εκκλησίας ή της ομοφυλοφιλίας που οποιαδήποτε αντίθετη άποψη την κόβεται. Άσφαλώς έχετε το δικαίωμα να εκφράζεται τις απόψεις σας και το σάιτ να έχει την δική του προοδευτική αριστερή αντίληψη αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφήνουμε όλες τις γνώμες να εκφράζονται απο την στιγμή που δεν έχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Moυ αρεσει αυτο που κανεις Αρη, και παντοτε διαβαζω με ενδιαφερον τα αρθρα σου. Βαζεις στο μικροσκοπιο της συγκρισης, και αναφερεις και τον αντιποδα, ειναι τροφη για σκεψη.Οντως ποτέ δεν εμαθα, παρ' ολο που παρακολουθω ειδησεις, οτι ο Σαμαρας εδωσε το πρωθυπουργικο αεροπλανο για διακομιδη αρρωστου παιδιου που το χρειαζοταν.Για μενα η απαντηση ειναι απλη, την λεει επανειλημμενως η σοφη γιαγια μου "πιο καλα να σου βγει το ματι, παρα το ονομα" Απ τη στιγμη που η φημη του Σαμαρα εχει κιληδωθει απο βρωμια και λασπη, ο,τι αγαθοεργια και να κανει θα αντιμετωπιζεται για παντα κριτικάΟ Βαρουφακης ειπε σε μια συνεντευξη οτι "εμεις δεν ειμαστε διεφθαρμενοι, τουλαχιστον οχι ακομα" το τελευταιο που ειπε μου προξενησε μεγαλη εντυπωση, αλλα ειναι η αληθεια. Σε καποια χρονια απο τωρα, μακαρι να βγω ψευτρα, δεν θα μας συγκινουν τοσο οι αγαθοεργιες της υφισταμενης κυβερνησης εαν αποκαλυφθουν σκανδαλα-κατ εμε ειναι απλα θεμα χρονου- σημερα κιολας κατηγιρηθηκε ο Κατρουγκαλος για προμηθειες απο διορισμους.
Τυχαίνει να δουλεύω για την ΠΑ και έχω κάνει σε θέση που βλέπει τις πτήσεις των vip αεροσκαφών. Αυτού του είδους λοιπόν οι διακομιδές ασθενών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, γίνονται όποτε είναι απαραίτητο και δε χρειάζεται κάποια πρωτοβουλία από το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Αν υπάρχει απαίτηση και είναι διαθέσιμο το αεροσκάφος, πάει. Επίσης τα vip αεροσκάφη είναι 3 και καμιά φορά αυτό το ρόλο μπορούν να τον παίξουν και άλλα μεταγωγικά της ΠΑ, οπότε αν κάνει μια τέτοια αποστολή, δεν είναι απαραίτητο ότι θα το στερηθεί ο πρωθυπουργός. Δηλαδή δεν υπάρχει σίγουρα σύνδεση μεταξύ της αποστολής για το κοριτσάκι και της (μη) χρήσης από τον πρωθυπουργό.
Πρόκειται για εναν ιό που έχει "μολύνει" το "λογισμικό" του Έλληνα εδώ και δεκαετίες και συνοψίζεται σε απλές καθημερινές μας στιγμές:Στην εργασία:αφορίζουμε τα "λαμόγια" υπαλλήλους του Δημοσίου που μπήκανε απο την πίσω πόρτα μέχρι να έρθει η στιγμή να "γλείψουμε" εμείς για να μπούμε και να γίνουμε "λαμόγια" καλύτερα!Στον στρατό:καθυβρίζουμε τα "βύσματα" που κάνουν θητεία στο ΓΕΣ μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τσακίσουμε τον καλό μας μπαμπά αν δε βρεί άνθρωπο να μας "φτιάξει" για την δική μας θητεία!!!Στην ουρά στους δημ.οργανισμούς:Βωμολοχούμε εναντίον όσων πάνε με δόλιο τρόπο να μας πάρουν την ουρά μέχρι να έρθει η μέρα που θα το κάνουμε εμείς γιατί "να μωρέ,περιμένει το ταξί έξω με τη μάνα μου να την πάω στο γιατρό και βιάζομαι"!!!!Στην οδήγηση:μουτζώνουμε τα "τομάρια" οδηγούς που μας βγαίνουν στο μονόδρομο ή παρκάρουν όπου θέλουν μέχρι να έρθει η ώρα να γίνουμε εμείς τα "τομάρια" γιατί "ασε ρε που θα κάνω ΕΓΩ κύκλο"!!!!Στα μπουζούκια:κοροϊδεύουμε τα "ψώνια" που πουλάνε μούρη πρώτο τραπέζι πίστα και δεν γουστάρουμε μέχρι να μας καλέσει ένας γνωστός μας που είχε ενα δικό του γνωστό και έκλεισε πρώτο τραπέζι πίστα και πάμε και ποστάρουμε φώτο τη ρυτίδα της τραγουδιάρας κάνοντας τσεκ ιν στο φειςμπούκι γράφοντας "πρώτη μούρη,πανικός απόψε ρεεεε"!!!!Εμείς οι καλοί Έλληνες εύκολα λοιπόν θα κατηγορήσουμε οτιδήποτε βρίσκεται στην ακτίνα μας εκτός απο τον ίδιο μας τον εαυτό που αποτελεί τη "βάση" που στηρίζει όλες τις ακτίνες γύρω μας!
Να κι ένα σημερινό σχόλιο, από την Κυρία (με Κ κεφαλαίο) της δημοσιογραφίας όπου είναι απέναντι στους (ε)φιάλτες της καθεστωτικής, διαπλεκόμενης προπαγάνδας" (sic!) της Κατερίνας Ακριβοπούλου:Ο Τσίπρας και οι υπουργοί που τον συνόδευαν, πέταξαν με το αεροπλάνο της γραμμής για Βρυξέλλες, επειδή το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δόθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να μεταφερθεί ένα παιδί με προβλήματα υγείας στο Ανόβερο! Σκέψου να είχε γίνει αυτό επί Σαμαρά!!! Έκτακτο θα είχαν κάνει τα κανάλια.
Το θέμα δεν είναι μια μεμονωμένη πράξη, αλλά μια γενικότερη συμπεριφορά και κατεύθυνση.Αν ένας ασυνείδητος που έχει πλουτίσει εκμεταλευόμενος άλλους κάνει μια φιλανθρωπία, δεν υπάρχει περίπτωση (και ορθώς) να σχολιαστεί με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα σχολιαστεί η ίδια ακριβώς κίνηση με κάποιον που (έστω φαίνεται να) έχει αγαθές προθέσεις και έχει έναν πρόταιρο έντιμο βίο.Καθόλου περίεργο επομένως δεν είναι αυτό και καθόλου κομματίλα δεν είναι. Κοματίλα θα είναι όταν θα εκθιάζεται ο πρώτος ή όταν ο δεύτερος θα καταντήσει σαν τον πρώτο αλλά θα συνεχίζουν να τον εκθιάζουν.Ότι έγινε με το πασόκ δηλαδή.
Οι ίδιες πράξεις, τα ίδια μέτρα, τα ίδια γεγονότα, οι ίδιες απόψεις, όταν γίνονται ή λέγονται από το αντίπαλο στρατόπεδο προξενούν την αντίδραση των πολιτικών αντιπάλων. Αυτό συμβαίνει για έναν λόγο. Μόνο έναν λόγο: Κομματίλα.Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα πολλών αναγνωστών της lifo που συχνά πυκνά δεν καταλαβαίνουν ΚΑΝ ότι πέφτουν σε αυτήν την αντίφαση. Σπανιότερα το αντιλαμβάνονται αλλά δικαιολογούνται με κάποια φαιδρή ηθική επίφαση ανάξια περαιτέρω σχολιασμού.Τυπικό παράδειγμα το τι ακούγεται τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου και Λαγού:Οι ίδιοι που κατηγορούσαν τη ΝΔ ότι αφήνει ελεύθερη τη Χρυσή Αυγή γιατί είναι το δεκανίκι της, όταν συλλαμβάνονται τα μέλη της μιλούσαν για παρέμβαση (πρώτη αντίφαση), όσο δεν γίνονταν η δίκη ισχυρίζονταν ότι υπήρχαν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ώστε να βγουν έξω οι κατηγορούμενοι (δεύτερη αντίφαση), εν συνεχεία βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η δικαιοσύνη έγινε ανεξάρτητη (όπως ήταν πάντα).Τα παραδείγματα αναρίθμητα, ας μην επεκταθώ άλλο. Προφανώς πρέπει να γίνονται τέτοιες εξυπηρετήσεις. Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω για τα κίνητρα της προβολής τους από τα Media.
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη γενικά.Αν και... αν γινόταν κάποια στραβή με το κορίτσι θα στόλιζαν τον Τσίπρα με τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ και άρα θα ήταν ξάφνου "σημαντικό" ζήτημα, νομίζω πως είναι στη κατηγορία των (άπειρων) χαζών θεμάτων τα οποία μας απασχολούν τελευταία, άλλα με θετικό και άλλα με αρνητικό πρόσημο για την Κυβέρνηση.Όμως, η διαφορά με τον Σαμαρά είναι άλλη.Ότι ο Σαμαράς έδειχνε "άχυρο", σαν να είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ψεύτικα, από την μαγκιά μέχρι το (όποιο) καλό του κομμάτι.Η εικόνα του Σαμαρά, είναι του τύπου που δίνει στημένες συνευντεύξεις, ομιλίες, σποτάκια, λάθη τύπου η καλύτερη ώρα για σεξ ή/και γαμώ το κεφάλι μου κτλ, όλα τα ουσιαστικά ή μη θέματα περνούσαν με όρους τηλεοπτικής προβολής, ακόμα και οι αποφάσεις που έπαιρνε ορισμένες φορές ήταν βάση δημοσκοπήσεων και μόνο.Μπορεί βέβαια να μην διαφέρει σε τίποτα απ' όλα αυτά ο Τσίπρας, αλλά δεν μπορείς -ακόμα- να πεις κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να πάνε όλα καλά για το παιδί!
Συμφωνώ, ο Σαμαράς δεν ήταν απλώς σκηνοθετημένος, ήταν κακοσκηνοθετημένος.Αυτό πάντως που πιο πολύ ήθελα να σχολιάσω ήταν αυτή η (όπου φυσάει ο άνεμος) τακτική που βλέπω όλο και συχνότερα γύρω μου, σε συγκεκριμένα θέματα. «Το είπε ο αρχηγός μας; Σωστό! Το είπε ο αντίπαλός μας; Μεγάλη κοτσάνα!»:)
Πάντα έτσι ήμασταν πάντα έτσι δεν θέλω να είμαστε. Με λύπη μου το λέω αλλά μεγάλος μέρος του ελληνικού λαού έτσι είναι. Όπως ακριβώς και με το βιντεάκι της actionaid που αφορά τον ρατσισμό στην ελλάδα και που ξαφνικά όλοι ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν άτομα που σκέφτονται έτσι. Σκηνοθετημένοι ή μη όλοι οι αρχηγοί χωρών πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση και δυστυχώς στη ελλάδα αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Μπράβο και στους δύο για την κίνηση τους με το αεροσκάφος. Βέβαια σήμερα από σένα έμαθα για τον σαμαρά όπως και πολύς κόσμος πιστεύω. Δυστυχώς οι κομματικές νεολαίες έτσι είναι από τα πιο μικρά στρώματα μέχρι τις ανώτερες βαθμίδες. Το ίδιο ακριβώς πράγμα από δυο διαφορετικά στόματα ίσως τελικά ακούγεται εντελώς διαφορετικά σε 2 διαφορετικά ζευγάρια αυτιών.κάτι σαν αυτό εδώ για παράδειγμα : https://www.youtube.com/watch?v=Fs9P44voNfU
«Σοκ και δέος». Έτσι παρουσίαζαν τον Δεκέμβριο του 2014 τα ΜΜΕ την κατάσταση των παιδιών στη χώρα.Αφορμή, τα στοιχεία που έφερε στη βουλή η ελληνική επιτροπή της UNICEF μαζί με τον Συνήγορο του Πολίτη. Ποια ήταν τα στοιχεία που προκάλεσαν το σοκ; Τέσσερα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες φτώχιας. Έως 3.000 παιδιά βρίσκονται σε ιδρύματα, πολλά επειδή οι οικογένειες τα αφήνουν εκεί λόγω ακραίας φτώχιας. Δεν εμβολιάζονται όλα τα παιδιά, επειδή δε διατίθενται δωρεάν εμβόλια. Μεγάλη ανησυχία εκφράστηκε και για τη συρρίκνωση πόρων και την ενδοσχολική βία στην εκπαίδευση.Και πού οφείλονται όλα αυτά; «Υπάρχει τεράστιος προβληματισμός για τις συνέπειες που έχουν τα μνημονιακά μέτρα και γενικότερα οι πολιτικές λιτότητας πάνω στα δικαιώματα του παιδιού», είπε ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη.Τα μνημονιακά μέτρα και οι πολιτικές λιτότητας, όμως, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Τα εφάρμοσαν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι και συγκεκριμένες κυβερνήσεις την τελευταία πενταετία. Η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν μία από αυτές.Γι΄αυτό ακριβώς, είναι υποκρισία το να δίνει ο Αντώνης Σαμαράς το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να σωθούν δύο παιδιά, ενώ ταυτόχρονα με τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνησή του οδηγεί στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες άλλα παιδιά. Και για αυτό ακριβώς, δεν εισέπραξε συγχαρητήρια. Και αυτό ακριβώς το σχόλιο για την έλλειψη συγχαρητηρίων, μας θυμίζει, για άλλη μία φορά, ότι δεν αρκεί να έχει κάποιος ανθρωπιά, εντιμότητα και ακεραιότητα, αν αυτά δε μετουσιώνονται σε πολιτική συνείδηση. Γιατί χωρίς αυτή, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις, τα συμπεράσματα θα είναι πολύ συχνά λανθασμένα.
Και στις 2 περιπτώσεις γίνονται συγκεκριμένες προσπάθειες ενίσχυσης του πρωθυπουργικού image.Μόλις χθες βλέπαμε τις εικόνες του κουρασμένου αλλά αποφασισμένου πρωθυπουργού από την σύνοδο κορυφής.Βροχή τα like.Αυτό που άλλαξε και που σωστά εντοπίζει το άρθρο είναι η διάθεση της πλειοψηφίας απέναντι στον νέο πρωθυπουργό.