Περίπατος κατά του ρατσισμού το Σάββατο από τη Βουλή στο Μαξίμου

Περίπατος κατά του ρατσισμού το Σάββατο από τη Βουλή στο Μαξίμου Facebook Twitter
2

Εκπρόσωποι από ομάδες που πλήττονται από τον ρατσισμό (ΑΜΕΑ, LGBT, Ρομά, μετανάστες, οροθετικοί, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες, κτλ.) θα ενωθούν για πρώτη φορά για να πραγματοποιήσουν  έναν διαφορετικό περίπατο το Σάββατο το μεσημέρι, από τη Βουλή των Ελλήνων έως το Μέγαρο Μαξίμου.

Αφορμή η Διεθνής Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων και στόχος, να επιδοθούν τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό.

Περίπατος κατά του ρατσισμού το Σάββατο από τη Βουλή στο Μαξίμου Facebook Twitter

Ο Αχμέντ Μοαβία, πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, στο οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της διοργάνωσης, τόνισε ότι ο περίπατος αυτός θα πρέπει να «αποτελέσει μια πραγματική ευκαιρία έτσι ώστε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο». Μάλιστα ο κ. Μοάβια έκανε γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις, κάτι που επισήμανε και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Έξυπνη χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, πρόεδρος i-Living - Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας.

Στον περίπατο αυτό θα συμπορευτούν  επίσης προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
(σαν) κουτό εσύ! δεν θα έχουμε μόν περίπατο. θα φάμε και μαλλί της γριας σε ροζ χρώμα, θα πιούμε και coca cola που μας φέρνει κοντά, θα ντύσουμε με post-it notes ενάντια στο ρατσισμό το παγκάκι δίπλα στη στάση της εισόδου στον εθνικό κήπο και βεβαια θα βγάλουμε πολλά selfies με τις προσωπικότητες