Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει…το bullying

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει…το bullying Facebook Twitter
21

Και η Χρυσή Αυγή καταδικάζει το bullying με αφορμή την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σε ανάρτηση στο blog της οργάνωσης αναφέρονται τα εξης:

 «To bullying είναι φόνος. Ακόμα κι αν δεν οδηγήσει σε φυσική εξόντωση, όπως στην περίπτωση του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Το bulling είναι μια διαστροφική, σαδιστική μορφή βίας, που εξοντώνει ψυχικά το θύμα, που του αφήνει πληγές ισόβιες, που του προσβάλλει ανεπανόρθωτα την υπόσταση, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Το bullying, σε μια κοινωνία με τις δομές αποσαθρωμένες δεν είναι δυνατόν να αντιπετωπιστεί με άλλες, ηπιότερες, αμυντικές μεθόδους, όπως αυτές που προτείνονται: της αυτοπροστασίας και της σύνταξης του υγιούς κοινωνικού περιβάλλοντος γύρω από το βαλλόμενο πρόσωπο. Για τον απλούστατο λόγο ότι η έννοια του υγιούς κοινωνικού περιβάλλοντος δεν είναι πια το αυτονόητο.

Συνεπώς ίσως θα έπρεπε τώρα να εισαχθεί το αίτημα της ποινικοποίησής του bullying. Ακόμα και σε περιπτώσεις που οι θύτες είναι ανήλικοι…

Aν όχι τώρα, πότε;»

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Θα μπορούσα να το κατατάξω στα κακόγουστα ανέκδοτα,αλλά η εν ψυχρώ δολοφονίες(πχ Παύλος Φύσσας)τα μεσαιωνικά βασανιστήρια (πχ Ουαλίντ Ταλεμπ)οι τραμπούκικες επιδρομές(πχ στο ιατρεία των γιατρών του κόσμου ή στις λαικές)δεν μου επιτρέπουν ούτε αυτό!Ντροπή και αίσχος!
Συγνώμη αλλά θα γίνω λίγο αιρετικός σχετικά με την ανακοίνωση της Χ.Α. για το bullinh:Καταρχάς τα βίντεο με τον Κατσαριδιάρη να φτύνει δημοσιογράφους ουδεμία σχέση έχουν με bulling. Το bulling είναι η συστηματική παρενόχληση και κακοποίηση, όχι η στιγμιαία επίθεση εναντίον κάποιου. Και δεν το αναφέρο προς υπεράσπιση της Χ.Α. αλλά τα βίντεο είναι άσχετα με την υπόθεση. Το ποσο υποκριτές και θρασύδειλοι είναι οι Χρυσαυγουλητες το έχουμε μάθει τόσο καιρό οπότε δεν χρειάζονται βίντεο για να μας το θυμίσουν. Επίσης τολμώ να πω ότι όποτε γίνεται viral κάποιο φαινόμενο κοινωνικής αδικίας (κακοποίηση, bulling, ρατσισμός) άπαντες θυμούνται ξαφνικά να μας ενημερώσουν ότι το καταδικάζουν και φυσικά είναι εναντίων για να μην πούμε για όσους ξαφνικά θυμούνται ότι έχουν πέσει και αυτοί θύματα προσπαθόντας να κερδίσουν λίγη από την συμπάθεια που δείχνει ο κόσμος στα πραγματικά θύματα (πλέον και η κουτσή Μαρία υπήρξε θύμα bulling). Ενδεικτικά αναφέρω το σχόλιο στη lifo όπου κάποιος έγραψε ότι είδε τον "βασανιστή" του να κάνει αναρτήσεις τύπου sto bulling. κ.α. ενδεικτικό ότι τα σοβαρά ζητήματα τα θυμώμαστε όσο βρίσκονται στην επικαιρότητα και μετά ξανά τα ίδια. Τέλος να αναφέρω και το εξής, ειδικά για το bulling. Είναι ωραίο να φανταζόμαστε την εικόνα ενός μυώδους ζαμπόν με ξυρισμένο κεφάλι να καταδυναστεύει έναν ανυπεράσπιστο μικροκαμωμένο πιτσιρικά επειδή είναι διαφορετικό. Το bulling όμως, ως παρενόχληση έχει πολλές εκφάνσεις. Ακόμα και η επίθεση στον πιτσιρικά που είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει ΓΑΠ (περισσότερα εδώ: http://www.diaforetiko.gr/o-lithovolismos-tou-20chronou-blogker-pou-egrapse-oti-tha-psifisi-gap-sto-twitter/) είναι και αυτή μια μορφή bulling. Είναι δηλαδή πολύ εύκολο να το αναγνωρίζουμε όταν τρέφουμε μια συμπάθεια στον τύπο του θύματος αλλά το αγνοούμε (και ίσως έμμεσα το χαιρόμαστε) όταν το θύμα βρίσκεται "σε αντίπαλο στρατόπεδό". Αυτό όμως τι μας κάνει; τέσπα σόρρυ για το κατεβατό αλλά τις τελευταίες μέρες βλέπω το υποκρινόμετρο να χτυπάει κόκκινο. Και από ακροδεξιούς χρυσαυγήτες και λοιπούς το αντιλαμβάνομαι αλλά θεωρώ ότι οι υπόλοιποι οφείλουμε να είμαστε κάπως πιο σοβαροί.
Παρακαλώ τους αφελείς ανθρώπους αυτής της χώρας να συζητήσουν με κάποιον σκεπτόμενο άνθρωπο αυτής της χώρας για την ανακοίνωση που μόλις διαβάσανε, ώστε να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τί διαβάσανε. Αποδεικνύεται ξανά, πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Παμε παλι απο την αρχη...Ποια ειναι η αρχη του bullying?!O bully δεν αντιλαμβανεται πως ειναι bully!!!K ποιοι γινονται bullies?!Αυτοι που καποτε εφαγαν το bullying της ζωης τους σε μικρες ηλικιες(οσο ηταν κ φαινονταν αδυναμοι στους αλλους) και βρηκαν να "πατησουν" αργοτερα ή αυτοι που ηταν τοσο ευαισθητοι κ απο κομπλεξ δικο τους,για να μην φανουν αδυναμοι,εφτασαν στο αλλο ακρο,δλδ τραμπουκισμο!Ειναι cool στο σχολειο να εισαι δυνατος,γιατι θα σε φοβουνται,αρα (με το μικρο σου μυαλο)θα σε σεβονται,κ τα γκομενακια θα πεφτουν αβερτα...Γιατι ποιος θα κοιταξει τον ευαισθητο σε μια κοινωνια που μας θελει (χειραγωγημενα)αγριμια?..Το μικρο μυαλο το ελεγχεις πιο ευκολα...Βλεπε:Κασιδιαρης προς υπολοιπους ομoϊδεατες...Συμπερασμα:Βαλτε εναν καθρεφτη στα μουτρα του εκαστοτε Κασιδιαρη!Α!Και ενα κασετοφωνο στο repeat!!!
Ετσι,ρε παιδι μου.Αυτο ειναι το σωστο.Και εντασσεται αριστα στο πλαισιο αλλων ,εξ ισου "μνημειωδων", "καταδικών" στην χωρα μας ! Οπως η καταδικη της διαφθορας και της διαπλοκης απο ανωτατα πολιτικα στελεχη των δυο τεως μεγαλων κομματων,η καταδικη των "ομοφυλοφυλικων σχεσεων"απο πολλους μητροπολιτες,η καταδικη της αισχροκερδειας και της φοροαποφυγης απο πολλους μεγαλοεπιχειρηματιες,ακομη και η καταδικη καθε υποψιας...ελεγχου της διαιτησιας απο ...μεγαλοπροεδρους και μεγαλομετοχους ΠΑΕ !
θες να γελασεις με ολο αυτο...αλλα ειναι τοσο τραγικα γελοίο, που σε αυτη τη χωρα μπορουν να εχουν δημοσιο λόγο και βουλευτικές εδρες, οι απο θεση ιδεολογίας τραμπούκοι & δολοφονοι φασιστες επειδη καποιοι χαραμισαν εγκληματικά την ψηφο τους.
Με τόσο σουρεαλισμό που ζούμε (ΧΑ, Βαρουφάκης, κλπ), τουλάχιστον δε βαριόμαστε ρε παιδιά.. κάθε μέρα έχω να περιμένω ένα νέο που θα με στείλει αδιάβαστο..