Μεσίστιες οι σημαίες για τον Βαγγέλη και ενημέρωση για το bullying αντί για μάθημα στα Ιωάννινα

Μεσίστιες οι σημαίες για τον Βαγγέλη και ενημέρωση για το bullying αντί για μάθημα στα Ιωάννινα Facebook Twitter
3

Μια πρωτοβουλία για να τιμηθεί η μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη έλαβε ο δήμος Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης στην Ήπειρο, καθώς σύμφωνα με  πληροφορίες του epirusgate την Τρίτη, ανήμερα της κηδείας στο Ρέθυμνο του φοιτητή, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Ιωαννίνων.

Τα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 11:30, την ώρα της κηδείας του Βαγγέλη, όμως μέχρι εκείνη την ώρα δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα αλλά συζήτηση στο πλαίσιο ενημέρωσης για το σχολικό εκφοβισμό.

 

Οι σημαίες σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ από τις 11:30 και μετά θα χτυπήσει το κουδούνι λήξης του προγράμματος.

 

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με το Βαγγέλη, τα Γιάννενα πενθούν για για τον  χαμό του Γιαννιώτη πρωταθλητή Κωπηλασίας του Ν.Ο.Ι. Ευριπίδη Σκλιβανίτη ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο την Κυριακή.

 

Μεσίστιες οι σημαίες για τον Βαγγέλη και ενημέρωση για το bullying αντί για μάθημα στα Ιωάννινα Facebook Twitter

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Να τιμήσουν τη μνήμη του με το να μην συγκαλύψουν το θάνατό του. Να μην το αφήσουν να ξεχαστεί, να περάσει... Γιατί με αυτόν τον τρόπο οι "βασανιστές" του θα συνεχίσουν να "παίζουν μωρέ".Αναρωτιέμαι αν κάτι τέτοιοι άνθρωποι καταλαβαίνουν, ακόμα και τώρα μετά από όλα αυτά, τι έγινε!
Μακάρι η ενημέρωση αυτή να μην είναι τόσο κούφια και ανούσια όσο οι διάφορες παρόμοιες ενημερώσεις που μας έκαναν όταν ήμουν μαθητής... Δεν έχω πολλές ελπίδες βέβαια αλλά μακάρι, έστω με αυτήν την άσχημη ιστορία, να αλλάξει κάτι στην νοοτροπία του Έλληνα πάνω σ' αυτά τα θέματα...
Ποια μαθήματα...για την ώρα σημασία έχει να μάθουν να είναι άνθρωποι, να σέβονται την διαφορετικότητα, να μάθουν ότι η προσβολή δεν είναι πλάκα, ότι η βία δεν δείχνει ανωτερότητα, ότι αγκαλιάζουμε τους αδύναμους, δεν τους σπρώχνουμε στον γκρεμό...αν τα παιδιά τελειώνουν το σχολείο έχοντας πάρει μόνο βαθμούς και όχι μαθήματα αγάπης, κατανόησης και αλληλοϋποστήριξης, τότε το έργο των εκπαιδευτικών αποτυγχάνει παταγωδώς.