Γιατί η Apple θέλει να κάνει κατάληψη στον καρπό μας;

Γιατί η Apple θέλει να κάνει κατάληψη στον καρπό μας; Facebook Twitter
3

 

Μια κίνηση που σηματοδοτεί την πανηγυρική της είσοδο στην κατηγορία των φορετών (wearable gadgets), που εδώ και δύο χρόνια στέφεται από συνεχείς αποτυχίες, με τις συσκευές άλλων κατασκευαστών να στοιβάζονται σε συρτάρια και αγγελίες στο eBay, όπου απογοητευμένοι χρήστες τα ξεφορτώνονται όσο-όσο.

Με το  θα μπορούμε να κάνουμε θαυμαστά πράγματα, διατείνεται ο πρόεδρος της Apple. Θα μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα του γκαράζ (όσοι διαθέτουμε «έξυπνες» πόρτες γκαράζ), να μεταδώσουμε τον παλμό της καρδιάς μας σε κάποιον άλλο χρήστη εξ αποστάσεως, να καλέσουμε ταξί μέσω της Uber ή του Taxibeat και να καταδυθούμε στην τσουλήθρα του Instagram. Και, φυσικά, να διαβάσουμε ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, e-mails, SMS κ.λπ.

Με άλλα λόγια, ό,τι μπορούμε να κάνουμε και με οποιοδήποτε smartphone βρίσκεται στην τσέπη μας, λίγο ως πολύ.

Αυτό που απέκρυψε επιμελώς το επιτελείο της Apple ήταν ότι το Apple Watch έχει σοβαρές πιθανότητες να καταργήσει τη χρήση του iPhone για το οποίο εκατομμύρια κόσμου έσπευσε να ξοδέψει πολλές εκατοντάδες ευρώ για να το αποκτήσει.

Αναλυτές που είχαν ήδη μια πρώτη hands on επαφή με την καλοσχεδιασμένη συσκευή με τα πολλά πρόσωπα θεωρούν ότι το Apple Watch αποτελεί ένα ελκυστικό συνονθύλευμα εξαιρετικών ιδεών, χωρίς όμως μια κεντρική ιδέα που να δίνει στους καταναλωτές έναν καλό λόγο για τον οποίο να ξοδέψουν μερικές εκατοντάδες (ή χιλιάδες, για τη χρυσή εκδοχή του) ευρώ για να το αποκτήσουν.

Αυτό το οποίο απέκρυψε επιμελώς το επιτελείο της Apple που παρουσίασε το smartwatch της εταιρείας ήταν ότι το Apple Watch έχει σοβαρές πιθανότητες να καταργήσει τη χρήση του άλλου gadget, το οποίο μετέτρεψε σε φετίχ τα τελευταία χρόνια και το έκανε αντικείμενο πόθου για εκατομμύρια κόσμου που έσπευσε να ξοδέψει πολλές εκατοντάδες ευρώ για να το αποκτήσει, του iPhone.

Σύμφωνα με άρθρο του «TechCrunch», οι εργαζόμενοι της Apple που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη συσκευή πριν κυκλοφορήσει δήλωσαν ότι το Apple Watch τους απέτρεπε όλο και πιο συχνά από το να χρησιμοποιούν το iPhone που είχαν στην τσέπη τους. Ο συγγραφέας του άρθρου φανταζόταν ένα σενάριο σύμφωνα με οποίο το Apple Watch βοηθάει τον κόσμο να μην απορροφάται από την οθόνη του κινητού του, όντας περισσότερο σε επαφή με ό,τι συμβαίνει γύρω του.

Κι εδώ έρχεται το παράδοξο.

Χρειαζόμαστε άλλη μια (ομολογουμένως ελκυστικά σχεδιασμένη) συσκευή για να μας αποσπά την προσοχή από τον «βασιλιά των gadgets» −όπως έχει μετατραπεί−, το smartphone, και δη το iPhone; Μήπως γινόμαστε όλο και πιο καλωδιωμένοι στην προσπάθειά μας να απαγκιστρωθούμε από τις συσκευές μας;

Εσείς θα βάζατε το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη;

Ερωτήματα που θα απαντηθούν όταν βγουν στην επιφάνεια τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων και, ενδεχομένως, οι πρώτες αγγελίες στο eBay.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Πάνε για τα πολλά και θα χάσουν και τα λίγα μου φαίνεται. Το κινητό είναι στις μέρες μας ένας πάνοπλος υπολογιστής που εμπεριέχει μέσα του δεκάδες λειτουργιών που πριν 10 χρόνια θα χρησιμοποιούσαμε αυτοτελώς σε οικιακές συσκευές. Το ρολόι είναι ΚΑΙ αυτό λειτουργία των κινητών. Περιττεύει να πούμε ότι ένα ρολόι-κινητό είναι περιττό. Πάντως θα μοσχοπουλήσει στα tech-fashion-freaks.
Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να έχουμε άλλη μια συσκευή επάνω μας που να εκπέμπει κι αυτή ακτινοβολία και να θέλει φόρτιση κάθε μέρα ;Κανένας απολύτως. Εκτός από την ανάγκη των εταιριών να κατασκευάσουν νέες ψεύτικες ανάγκες σε ηλίθιους (δηλαδή στους περισσότερους)Εν τούτοις ένα αληθινό ρολόι είναι εξυπηρετικό και ωραίο αξεσουάρ.Πάρτε ένα αυτόματο seiko 5 ή citizen με 60 - 100€ και τέλος.