"Η Τρόικα επιστρέφει" αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμα του «χρεώνοντας το» ως επιτυχία, στον Μάριο Ντράγκι.

 

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Eurogroup ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και πως πρέπει να επιστρέψουν οι αντιπρόσωποι της Ευρωζώνης στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει νέα στήριξη,όπως αποκαλύπτει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.

 

«Ο Ντράγκι είπε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες ότι τα βιβλία του Δημοσίου θα πρέπει να εξεταστούν ώστε να καθοριστεί το κενό χρηματοδότησης, αναφέρουν οι αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή η συζήτηση έγινε κατ' ιδίαν. Παρόμοιο ήταν το μήνυμα από τους αξιωματούχους της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου» αναφέρει το δημοσίευμα.

 

«Ενώ ο Ντράγκι πίεζε τον Βαρουφάκη να δεχθεί την επιστροφή των αξιωματούχων της τρόικας, ο υπουργός είπε πως είναι παρανόηση ότι η Ελλάδα αντιδρά σε μία τέτοια κίνηση, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους που έχουν άμεση γνώση της συζήτησης» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg και παραθέτει τον παρακάτω διάλογο:

 

«Μπορούν να ξεκινήσουν σύντομα;» ρώτησε ο Ντράγκι.

 

Ο Βαρουφάκης συμφώνησε.

 

«Τετάρτη;»

 

Και έτσι έκλεισε η συμφωνία.

 

Ο Ντράγκι είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι με τις αγορές κλειστές για την Ελλάδα και τις τράπεζες υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής τράπεζας, η ελληνική ρευστότητα μπορεί να αντιμετωπίσει κατάρρευση σε μία, δύο ή τρείς βδομάδες.

 

 Εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του κ. Βαρουφάκη, με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικώς το Bloomberg, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.