Το Μαξίμου διαψεύδει το Δημοψήφισμα για ευρώ στην συνέντευξη Βαρουφάκη

Το Μαξίμου διαψεύδει το Δημοψήφισμα για ευρώ στην συνέντευξη Βαρουφάκη Facebook Twitter
Phil Ipparis / SOOC
9

Σε προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη αποδίδουν τα όσα μεταφέρθηκαν και αναφέρονται στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera η οποία φιλοξενεί την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ με την αναφορά στο Δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια αποδόμησης του Γιάνη Βαρρουφάκη με ειρωνικά σχόλια και με ανακριβείς ή ακόμη και ψευδείς ειδήσεις. 


Από το Μαξίμου υπογραμμίζεται ότι χρησιμοποιούνται δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή η προσθήκη «διευκρινίσεων» οι οποίες αλλάζουν το νόημα των απαντήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη δίπλα στην αναφορά της λέξης δημοψήφισμα προστέθηκε εντός παρενθέσεως «για το ευρώ», κάτι που σύμφωνα με το Μαξίμου είναι προσθήκη είναι προσθήκη του δημοσιογράφου.

 

«Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου "Γκίκα Χαρδούβελη", που έλεγε "ναι σε όλα", θα απογοητευθούν», σημειώνεται χαρακτηριστικά από τις κυβερνητικές πηγές.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Μάλιστα, τώρα προστέθηκε και η ιταλική εφημερίδα στους εχθρούς του έθνους... Μα πως γίνεται και παρεξηγούν όλοι τα λεγόμενα του Γιανη; Στα σουαχίλι δίνει συνεντεύξεις;
Αντί να εξευτελίζονται και να προσπαθούν να τα αποδώσουν όλα σε σκοτεινούς κύκλους που εργάζονται για την αποδόμηση του Υπουργού των Οικονομικών, δεν του απαγορεύουν καλύτερα να ομιλεί σε μέσα του τύπου και να κάνει δηλώσεις δεξιά και αριστερά;
Κωλοτούμπες στις προεκλογικές υποσχέσεις (postponing υλοποιήσεων για 2016+, παραμονή στο Μνημόνιο, δεν έγινε κούρεμα) αλλά και κωλοτούμπες σε δηλώσεις και αποφάσεις υπουργών. Τόσες πολλές παρερμηνεύσεις και παρεξηγήσεις δηλώσεων μέσα σε 1 μήνα, δεν είχαμε στα 40 χρόνια μεταπολίτευσης. Σε λίγο οι δημοσιογράφοι θα κρατάνε σε αναμονή τις δηλώσεις υπουργών, ώστε να επιβεβαιώνει πρώτα το Μαξίμου.
"Δεν διαψεύδει όμως το δημοψήφισμα..."Για ποιο λογο να το κανει; Ειναι πιθανο, τους επομενους μηνες να υπαρξει δημοψηφισμα αν μπει το μαχαιρι στο κοκκαλο μας.Η μηπως προτιμουμε να παρθει αποφαση αποκλειστικα απο την κυβερνηση, α λα Παπανδρεου;
Εγώ προτιμώ να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικώς.Και μάλιστα μας έλεγαν πως όποιος τους αμφισβητεί τρομοκρατεί το κόσμο και βλέπει μετεωρίτες.Και ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην υποστηρίξει η υπόλοιπη Ευρώπη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.Αυτά έταξαν, αυτά να κάνουν.Που είναι αυτή η ελπίδα ρε παιδιά?