Θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο Σαουδάραβας μπλόγκερ που έχει καταδικαστεί σε 1.000 μαστιγώματα

Θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο Σαουδάραβας μπλόγκερ που έχει καταδικαστεί σε 1.000 μαστιγώματα Facebook Twitter
3

Ο Σαουδάραβας μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 1.000 μαστιγώματα -ποινή που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή- είναι τώρα αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

H σύζυγός του, Ενσάφ Χαϊντάρ, δήλωσε στην Independent ότι δικαστές στο ποινικό δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας θέλουν να δικαστεί ξανά με την κατηγορία της αποστασίας. Αν κριθεί ένοχος, μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τη θανατική ποινή.

Ο Μπαντάουι έχει καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλακής και 1.000 μαστιγώματα, σε «δόσεις» των 50 ανά εβδομάδα, επειδή επέκρινε τους κληρικούς της χώρας του στο μπλογκ του.

Το 2013, ένας δικαστής αφαίρεσε την κατηγορία της αποστασίας, διαβεβαιώνοντας το δικαστήριο ότι ο Μπαντάουι είναι μουσουλμάνος. Τα στοιχεία εναντίον του μπλόγκερ περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι πάτησε «Like» σε μία σελίδα Αράβων Χριστιανών στο Facebook.

Η είδηση ότι μπορεί να επανεξεταστεί η κατηγορία της αποστασίας, αποτελεί ένα πλήγμα για την οικογένεια και τους υποστηρικτές του Μπαντάουι, που είχαν την ελπίδα ότι η διεθνής πίεση για την υπόθεση του θα ανάγκαζε τη Σαουδική Αραβία να μειώσει την ποινή του. Παρά το γεγονός ότι ο 31χρονος παραμένει στη φυλακή, έχει μαστιγωθεί μόνο μία φορά καθώς το μαστίγωμα έχει αναβληθεί επανειλημμένως.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Η Ευρώπη σε κλοιό διαδηλώσεων: 410.000 στους δρόμους της Γαλλίας, επεισόδια στην Αλβανία, έφοδοι στην Ιταλία

110.000 διαδηλωτές στο Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις μεγάλες συγκεντρώσεις
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΑΝΤ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΟΥΘΙ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Ο συνασπισμός υπό το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

Η Πολιτική Προστασία της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε για σύντομο χρονικό διάστημα προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους για ενδεχόμενο κίνδυνο στις πόλεις Ταΐφ και Γιανμπού
THE LIFO TEAM
ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Διεθνή / Εκλογές στη Σερβία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι – Ο Βούτσιτς απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Οι εν λόγω εκλογές θεωρούνται μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας, καθώς λαμβάνουν μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Τιιιιιιιιιιιιιιιιιι;;;; Πάτησε like σε σελίδα χριστιανών;;;;;; Και το συζητάμε ρε παιδιά;;; Θάνατος !!!Τι περιμένουμε δηλαδή για να ξεμπερδεύουμε με αυτόν, να κάνει και κανένα poke σε καμιά ;(Υ.Γ. Σέβομαι φυσικά τους ανθρώπους που υφίστανται τα πάνδεινα από τέτοια καθεστώτα.... συγχωρέστε μου λοιπόν το black humor, που σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται εις βάρος του ανθρώπου αυτού... απλά η κατάσταση είναι ο ορισμός του κωμικο-τραγικού).