No.1

Σε 17 χρόνια καταδικάστηκε πρώην δάσκαλος που κακοποιούσε σεξουαλικά, αγόρια από την Αφρική

Σε 17 χρόνια καταδικάστηκε πρώην δάσκαλος που κακοποιούσε σεξουαλικά, αγόρια από την Αφρική Facebook Twitter
Η "βιτρίνα" του Harris ήταν μία φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθούσε παιδιά από την Αφρική
1

Ένα πρώην εκπαιδευτικός από τη Μεγάλη Βρετανία, και ιδρυτής μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης που βοηθούσε αναξιοπαθούντα παιδιά από την Αφρική, καταδικάστηκε σε 17 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αγοριών από την Κένυα.


Ο 55χρονος Simon Harris από το Herefordshire καταδικάστηκε για τρεις άσεμνες επιθέσεις, πέντε σεξουαλικές επιθέσεις, και τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες για κατοχή φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Τα αδικήματα αφορούσαν πέντε παιδιά, το ένα από αυτά ήταν μόλις εννέα ετών.


Η δίκη του κράτησε οκτώ ολόκληρες εβδομάδες, και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Κατά τη διάρκειά της αποκαλύφθηκε ότι οι Harris γύριζε με το τζιπ του στους δρόμους της πόλης Gilgil στην Κένυα και παρέσυρε μικρά αγόρια που έμοιαζαν να είναι σε ανάγκη μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τους υποσχόταν φαγητό, τρόφιμα, χρήματα, ακόμα και ότι θα κανονίσει να έχουν δικό τους δάσκαλό, αρκεί αν τον ακολουθούσαν στο σπίτι του.

Σε 17 χρόνια καταδικάστηκε πρώην δάσκαλος που κακοποιούσε σεξουαλικά, αγόρια από την Αφρική Facebook Twitter


Στην συνέχεια πήγαινε τα αγόρια στο σπίτι του, γνωστό στους ντόπιους και ως Green House, στα περίχωρα της πόλης, όπου και τα κακοποιούσε σεξουαλικά.

Στο τέλος απειλούσε τα αγόρια ότι θα τα σκοτώσει αν τολμούσαν να μιλήσουνε σε κανέναν γι' αυτό.


"Σχεδίασες ολόκληρη τη ζωή σου έτσι ώστε να βρίσκεσαι πάντα κοντά μικρά αγοράκια" είπε ο δικαστής στον Harris κατά την απαγγελία της κατηγορίας του.

"Γι' αυτό έγινες και δάσκαλος. Σου έδινε κύρος στην κοινωνία, ενώ συγχρόνως σου "πρόσφερε" μία πηγή αγοριών."


Ο Harris έπεσε στην αντίληψη των αρχών μετά από πληροφορίες βρετανών δημοσιογράφων που εργάζονταν στην Κένυα.
Στην συνέχεια οι βρετανικές αρχές χρησιμοποίησαν μία νομοθεσία σύμφωνα με την οποία έχουν δικαίωμα να εκδικάσουν αδικήματα που έχουν πράξει Βρετανοί πολίτες, ακόμα κι αν τα αδικήματα αυτά έλαβαν χώρα στο εξωτερικό.


Σύμφωνα με τον αρχηγό της έρευνας η παιδοφιλική δράση του Harris μετράει παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες.

46 θύματά του είναι γνωστά μέχρι σήμερα (ανάμεσά τους και μερικοί μαθητές του από την δεκαετία του '80), ενώ οι αρχές θεωρούν ότι στην πορεία θα προκύψουν ακόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις.


Ένα αγόρι από την Κένυα που απευθύνθηκε στις αρχές μετά την κακοποίησή του από τον Harris αυτοκτόνησε πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια