Αυτά είναι τα 'πολιτικώς ορθά' emoji της Apple

Αυτά είναι τα 'πολιτικώς ορθά' emoji της Apple Facebook Twitter
Έξι διαφορετικοί τύποι χρώματος και οικογένειες με γονείς του ιδίου φύλου περιλαμβάνονται στα 300 'πολιτικώς ορθά' emoji της Apple
6

Η Apple εξέδωσε μόλις ένα νέο σετ από εικονίδια emoji τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στα πληκτρολόγια των επόμενων αναβαθμισμένων εκδόσεων του λειτουργικού της για υπολογιστές αλλά και για τις συσκευές iPhone και iPad.

To εντυπωσιακό σετ 300 εικονιδίων emoji της Apple, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν λέξεις στην ανταλλαγή μηνυμάτων, έχουν σχεδιαστεί ώστε να προάγουν την πολυ-πολιτισμικότητα και την σεξουαλική ποικιλομορφία εκπρόσωπόντας 6 διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος αλλά και οικογένειες ή ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Ορισμένα από τα καινούρια design των 300 νέων emoji της Apple

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τον χρωματικό τόνο του δέρματος που τους αντιπροσωπεύει, κρατώντας πατημένο το εικονίδιο του χαρακτήρα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν, ενώ οι τόνοι του δέρματος των emoji της Apple, προκύπτουν από την στάνταρντ κωδικοποίηση της κλίμακας Fitzpatrick που θεωρείται αποδεκτή παγκοσμίως.

6 διαοφρετικοί χρωματικοί τόνοι επιδερμίδας εκπροσωπούνται από τα νέα Emoji της Apple

Εκτός από τα Emoji χαρακτήρων πάντως, η Apple προωθεί μέσω των ανανεωμένων εικονιδίων και τα προϊόντα της, αμφανίζοντας το Apple Watch, όταν ο χρήσητς θελήσει να αντικαταστήσει με εικόνα τη λέξη 'ρολόι' καθώς και το iPhone όταν γράφει με emoji τη λέξη 'smartphone'. Τα ανανεωμένα, πολιτικώς ορθά emoji της Apple αναμένεται να διατεθούν στα μέσα Μαρτίου του 2015. 

Τech & Science
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μήπως έχει καταντήσει λίγο γελοίο αυτό με την πολιτική ορθότητα σε οτιδήποτε; Σε λίγο θα έχουμε ένα εκατομμύριο emoji απλά για να καλύπτουν το κόμπλεξ του καθενός και θα μας παίρνει μια ώρα να ψάξουμε το σωστό μη μας πουν ρατσιστές. Τι κακό είχαν δηλαδή οι απλές κίτρινες φατσούλες;
Ποιες απλές κίτρινες φατσούλες; Τα emoji με ανθρώπινο πρόσωπο στο iPhone ειναι όλοι λευκοί/λευκές. Δηλαδή το να μπορεί ο Αφρικανός/ο Κινέζος/ ο Άραβας να χρησιμοποιεί ένα emoji που τον αντιπροσωπεύει ειναι κόμπλεξ; Υπάρχουν και άλλες χώρες πλην της Ελλάδας, ξερεις.
Εγω πάντως χαίρομαι που θα μπορώ να στέλνω emojis με ομόφυλες οικογένειες. Το βρίσκω πολύ όμορφο σαν μήνυμα. Και βασικά δεν θα χρειάζεται να τα βλέπεις όοοοοολα για να επιλέξεις. Απλά θα πατάς πάνω στο emoji που θες και θα επιλέγεις χρώμα. Πως φαίνεται όμως πως ανήκεις στην προνομιούχα πλειοψηφία (όπως και εγω).
@trollolo"Όσον αφορά το iPhone που χρησιμοποιεί λευκά emoji τότε μην αγοράζετε iPhone, αλλά πως αλλιώς θα κάνετε φιγούρα;" το άρθρο μιλάει για την apple την οποία χρησιμοποιούν για να "κάνουν φιγούρα" εκατομμύρια χρήστες σε ΟΛΟ τον κόσμο, σου ξαναλέω δε μιλάμε μόνο για την Ελλάδα και δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά θέμα αντιπροσώπευσης. Δεν έχουν όλοι το ίδιο χρώμα με σένα και γι'αυτό θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες επιλογές... Μιλάμε για παιδικά πράγματα τώρα αλλά ακόμη και κει γκρίνια για το τίποτα.
Τι να σου πω, εγώ που χρησιμοποιώ viber και χρησιμοποιεί κίτρινες φατσούλες δεν αισθάνθηκα ποτέ μειονεκτικά που δεν έχει μια φατσούλα στη δική μου απόχρωση. Να 'χουμε να ασχολούμαστε με κάτι απλά, έχω να πω εγώ.