O Πάπας χάρισε στην Μέρκελ ένα δώρο με νόημα...

O Πάπας χάρισε στην Μέρκελ ένα δώρο με νόημα... Facebook Twitter
3

Μόλις 40 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βατικανό.

Αν και ιδιωτική επίσκεψη, η κα Μέρκελ συνοδευόταν από 15μελη αντιπροσωπεία, ενώ συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, επίσκοπο Πιέτρο Παρολίν μεταδίδει το ελληνικό euronews. 

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μιλούσε ιταλικά και η Καγκελάριος γερμανικά, κάτι, που έκανε απαραίτητη την παρουσία διερμηνέων.

Η Άνγκελα Μέρκελ δώρισε ένα χρηματικό ποσό για τα προσφυγόπουλα από την Μέση Ανατολή και κυρίως από Συρία και Ιράκ, όπως και cd με μουσική του Μπαχ κι ένα βιβλίο, προσωπικά για τον Πάπα.

Αλλά ο Ποντίφικας από την πλευρά του σε μία κίνηση όλο νόημα δώρισε την Χαρά του Ευαγγελίου (Evangelii Gaudium), στα γερμανικά, για να μπορεί να το διαβάσει.

Το πόνημα 84 σελίδων της θητείας του, για τις υποχρεώσεις των Χριστιανών απέναντι στην ειδωλολατρία του χρήματος και στην τυραννία των αγορών εις βάρος των αδυνάμων.

Το συγκεκριμένο έργο αποκαλείται ως «Μανιφέστο του Πάπα» ή «Μεγάλη Χάρτα της αναμόρφωσης της Καθολικής Εκκλησίας».

Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα ώστε να γίνεται κατανοητό από όλους, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου.

Επίσης της δώρισε κι ένα νόμισμα από τη θητεία του με ανάγλυφο το πρόσωπο του Αγίου Μαρτίνου της Τουρώνης (σημερινή Τουρ στη Γαλλία), ο οποίος είχε κόψει στα δύο τον στρατιωτικό του μανδύα για να ντύσει κι έναν επαίτη.

«Μου αρέσει να το δωρίζω στους αρχηγούς κρατών, διότι πιστεύω ότι είναι καθήκον τους να προστατεύουν τους φτωχούς» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος για να απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ «κάνουμε ό,τι μπορούμε».

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Επίθεση Βανς κατά Ισραηλινών υπουργών: «Ο Τραμπ είναι ο μόνος σύμμαχος που σας έχει απομείνει»

Ο Βανς έστρεψε τα πυρά του ιδιαίτερα εναντίον του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και του Μπεζαλέλ Σμότριτς, δύο από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της ακροδεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης Νετανιάχου
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διεθνή / Ο Μακρόν προειδοποιεί για «δύσκολες ημέρες» καθώς νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη δυτική Ευρώπη

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών αναμένονται σε Γαλλία και Ισπανία, ενώ εκατομμύρια πολίτες ζουν σε περιοχές που έχουν τεθεί σε καθεστώς προειδοποίησης για ακραία ζέστη
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Η Βενετία εξετάζει τουριστικό τέλος εισόδου έως 50 ευρώ για να περιορίσει τον υπερτουρισμό

Το μέτρο θα αφορά όσους επισκέπτονται την πόλη αυθημερόν, ενώ ακόμη και όσοι διανυκτερεύουν θα υποχρεούνται να δηλώσουν την παρουσία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΧΙΤΖΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: «Μια σκληρή υπενθύμιση, αλλά και υπερηφάνεια» η υπόθεση της Παραστού που καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα

Καλλιτέχνες και φορείς αντιδρούν στην καταδίκη της 29χρονης επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube - «Η ανοχή απέναντι σε ένα καθεστώς που μαστιγώνει γυναίκες για τη φωνή τους, απλώς το ενθαρρύνει να συνεχίσει στον ίδιο τυραννικό δρόμο»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Βέβαια είναι γνωστό οτι όλοι οι αρχηγοί των κρατών τηρούν τα καθηκοντά τους και προσπαθούν να προστατέψουν τους φτωχότερους.Σε ποιά χώρα γίνεται αυτό;Πείτε μας δημόσια....θα βουλιάξει την επόμενη μέρα λόγω υπερπληθυσμού.
"...για να απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ «κάνουμε ό,τι μπορούμε»""...για να δημιουργούμε συνεχώς νέους φτωχούς, να έχουμε να προστατεύουμε" θα ήταν ολοκληρωμένη η φράση.