O Πάπας χάρισε στην Μέρκελ ένα δώρο με νόημα...

O Πάπας χάρισε στην Μέρκελ ένα δώρο με νόημα... Facebook Twitter
3

Μόλις 40 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βατικανό.

Αν και ιδιωτική επίσκεψη, η κα Μέρκελ συνοδευόταν από 15μελη αντιπροσωπεία, ενώ συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, επίσκοπο Πιέτρο Παρολίν μεταδίδει το ελληνικό euronews. 

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μιλούσε ιταλικά και η Καγκελάριος γερμανικά, κάτι, που έκανε απαραίτητη την παρουσία διερμηνέων.

Η Άνγκελα Μέρκελ δώρισε ένα χρηματικό ποσό για τα προσφυγόπουλα από την Μέση Ανατολή και κυρίως από Συρία και Ιράκ, όπως και cd με μουσική του Μπαχ κι ένα βιβλίο, προσωπικά για τον Πάπα.

Αλλά ο Ποντίφικας από την πλευρά του σε μία κίνηση όλο νόημα δώρισε την Χαρά του Ευαγγελίου (Evangelii Gaudium), στα γερμανικά, για να μπορεί να το διαβάσει.

Το πόνημα 84 σελίδων της θητείας του, για τις υποχρεώσεις των Χριστιανών απέναντι στην ειδωλολατρία του χρήματος και στην τυραννία των αγορών εις βάρος των αδυνάμων.

Το συγκεκριμένο έργο αποκαλείται ως «Μανιφέστο του Πάπα» ή «Μεγάλη Χάρτα της αναμόρφωσης της Καθολικής Εκκλησίας».

Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα ώστε να γίνεται κατανοητό από όλους, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου.

Επίσης της δώρισε κι ένα νόμισμα από τη θητεία του με ανάγλυφο το πρόσωπο του Αγίου Μαρτίνου της Τουρώνης (σημερινή Τουρ στη Γαλλία), ο οποίος είχε κόψει στα δύο τον στρατιωτικό του μανδύα για να ντύσει κι έναν επαίτη.

«Μου αρέσει να το δωρίζω στους αρχηγούς κρατών, διότι πιστεύω ότι είναι καθήκον τους να προστατεύουν τους φτωχούς» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος για να απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ «κάνουμε ό,τι μπορούμε».

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Βέβαια είναι γνωστό οτι όλοι οι αρχηγοί των κρατών τηρούν τα καθηκοντά τους και προσπαθούν να προστατέψουν τους φτωχότερους.Σε ποιά χώρα γίνεται αυτό;Πείτε μας δημόσια....θα βουλιάξει την επόμενη μέρα λόγω υπερπληθυσμού.
"...για να απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ «κάνουμε ό,τι μπορούμε»""...για να δημιουργούμε συνεχώς νέους φτωχούς, να έχουμε να προστατεύουμε" θα ήταν ολοκληρωμένη η φράση.