O Πάπας χάρισε στην Μέρκελ ένα δώρο με νόημα...

O Πάπας χάρισε στην Μέρκελ ένα δώρο με νόημα... Facebook Twitter
3

Μόλις 40 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βατικανό.

Αν και ιδιωτική επίσκεψη, η κα Μέρκελ συνοδευόταν από 15μελη αντιπροσωπεία, ενώ συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, επίσκοπο Πιέτρο Παρολίν μεταδίδει το ελληνικό euronews. 

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μιλούσε ιταλικά και η Καγκελάριος γερμανικά, κάτι, που έκανε απαραίτητη την παρουσία διερμηνέων.

Η Άνγκελα Μέρκελ δώρισε ένα χρηματικό ποσό για τα προσφυγόπουλα από την Μέση Ανατολή και κυρίως από Συρία και Ιράκ, όπως και cd με μουσική του Μπαχ κι ένα βιβλίο, προσωπικά για τον Πάπα.

Αλλά ο Ποντίφικας από την πλευρά του σε μία κίνηση όλο νόημα δώρισε την Χαρά του Ευαγγελίου (Evangelii Gaudium), στα γερμανικά, για να μπορεί να το διαβάσει.

Το πόνημα 84 σελίδων της θητείας του, για τις υποχρεώσεις των Χριστιανών απέναντι στην ειδωλολατρία του χρήματος και στην τυραννία των αγορών εις βάρος των αδυνάμων.

Το συγκεκριμένο έργο αποκαλείται ως «Μανιφέστο του Πάπα» ή «Μεγάλη Χάρτα της αναμόρφωσης της Καθολικής Εκκλησίας».

Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα ώστε να γίνεται κατανοητό από όλους, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου.

Επίσης της δώρισε κι ένα νόμισμα από τη θητεία του με ανάγλυφο το πρόσωπο του Αγίου Μαρτίνου της Τουρώνης (σημερινή Τουρ στη Γαλλία), ο οποίος είχε κόψει στα δύο τον στρατιωτικό του μανδύα για να ντύσει κι έναν επαίτη.

«Μου αρέσει να το δωρίζω στους αρχηγούς κρατών, διότι πιστεύω ότι είναι καθήκον τους να προστατεύουν τους φτωχούς» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος για να απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ «κάνουμε ό,τι μπορούμε».

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες με τον Τζέφρι Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Δέχτηκε αποδοκιμασίες έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης που συνεχίζει να πλήττει τη βρετανική βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Βέβαια είναι γνωστό οτι όλοι οι αρχηγοί των κρατών τηρούν τα καθηκοντά τους και προσπαθούν να προστατέψουν τους φτωχότερους.Σε ποιά χώρα γίνεται αυτό;Πείτε μας δημόσια....θα βουλιάξει την επόμενη μέρα λόγω υπερπληθυσμού.
"...για να απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ «κάνουμε ό,τι μπορούμε»""...για να δημιουργούμε συνεχώς νέους φτωχούς, να έχουμε να προστατεύουμε" θα ήταν ολοκληρωμένη η φράση.