ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αγρυπνία νεκρού άντρα ντυμένου ως Green Lantern

Αγρυπνία νεκρού άντρα ντυμένου ως Green Lantern Facebook Twitter
1
Αγρυπνία νεκρού άντρα ντυμένου ως Green Lantern Facebook Twitter

"Και θα ρίξω το φως μου πάνω στο σκοτεινό κακό, γιατί τα σκοτεινά πράγματα δεν μπορούν να αντέξουν το φως. Το φως του ... Green Lantern!"

Αυτή είναι η ατάκα – σήμα κατατεθέν του κόμικ ήρωα της DC Green Lantern, του αγαπημένου ήρωα του 50χρονου Renato Garcia που πέθανε την περασμένη Δευτέρα από επιπλοκές σχετικές με τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.


Η οικογένεια του Garcia αποφάσισε να τον ντύσει και να τον στήσει ως Green Lantern κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας του που έλαβε χώρα στο διαμέρισμα της αδερφής του, στο Πουέρτο Ρίκο.


Στην απόφασή τους μεγάλο ρόλο έπαιξε και η αγάπη που είχε ο Renato στην αντίστοιχη στολή που βρήκε πριν μερικές εβδομάδες σε ένα παζάρι μεταχειρισμένων, φορώντας την έκτοτε καθημερινά μέσα στο σπίτι.


Η αδερφή του θανόντος είπε στο Associated Press ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ με τον αδερφό της ποια θα ήταν η τελευταία του επιθυμία σε περίπτωση που συνέβαινε το μοιραίο, αλλά οι γείτονες και οι φίλοι του της πρότειναν να τον ντύσουνε με την αγαπημένη του στολή.

Αγρυπνία νεκρού άντρα ντυμένου ως Green Lantern Facebook Twitter


Η οικογένειά του αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα ότι γι' αυτούς ήταν ένας υπερ-ήρωας.


"Ήταν πάντα πολύ καλός και εξυπηρετικός με όλους", λένε.

"Τον φώναζες και ήταν αμέσως εκεί πρόθυμος να βοηθήσει όπως μπορούσε."


Η σωρός του Garcia στήθηκε σε όρθια θέση, έθιμο που είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα στις κηδείες και τις αγρυπνίες αγαπημένων προσώπων.

Πέρσι, ο επαγγελματίας πυγμάχος Christopher Rivera τοποθετήθηκε κατά τη δική του αγρυπνία σε όρθια στάση στην άκρη ενός ρινγκ, ντυμένος με όλη του την αθλητική εξάρτυση, .

Πολιτισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM
Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
γενικά στας Αμερικάς οι αγρυπνίες τέτοιου τύπου είναι -σχετικά- συχνό φαινόμενο. Αν εξαιρέσεις μερικά καραγκιοζιλίδικα περιστατικά με φεστιβαλική διάθεση"για να απαλύνει ο πόνος", τα περισσότερα είναι επιθυμίες των νεκρών, που μάλιστα κανονίζουν τα της αγρυπνίας πριν πεθάνουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρια, απευθυνόμενοι σε διοργανώτριες εταιρίες τέτοιων event (?)