Σαμαράς: Θράσος να λένε ότι έκαναν «για πρώτη φορά διαπραγμάτευση»!

Σαμαράς: Θράσος να λένε ότι έκαναν «για πρώτη φορά διαπραγμάτευση»! Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
13

Με ένα σκληρό κείμενο έσπευσε να σχολιάσει ο Αντώνης Σαμαράς το διάγγελμα του πρωθυπουργού που έγινε λίγο νωρίτερα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για φιάσκο, αναφέρει πως πρώτη φορά ακούγονται τόσα ψέμματα και σημειώνει πως για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει τη χώρα στα βράχια.

Το κείμενο της απάντησης:

"Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του προσπαθούν να αποδείξουν ότι η επιστροφή στο Μνημόνιο, που υπέγραψαν χθες είναι «επιτυχία» για τη χώρα.

Στην ουσία επέστρεψαν στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες!

Έλεγαν ότι «καταργούν το Μνημόνιο» και τώρα υπέγραψαν την επέκτασή του για άλλους τέσσερις μήνες, με άλλο όνομα!

Έλεγαν ότι «διώχνουν την Τρόικα». Και τώρα με την ίδια ακριβώς Τρόικα διαπραγματεύονται και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο νέο Μνημόνιο όπου οδηγούν τη χώρα. Και γι' αυτό επίσης υπέγραψαν χθες!

Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση θα έβγαινε από τα Μνημόνια στα τέλη Φεβρουαρίου και στο τέλος του χρόνου πραγματικά δεν θα υπήρχε Τρόικα.

Μιλάνε για «άδεια ταμεία», αλλά βασίζονται στα πλεονάσματα που εμείς τους αφήσαμε! Παρά το ότι προεκλογικά καλούσαν τον κόσμο να μη πληρώσει φόρους!


Όμως πλεονάσματα βρήκαν και δεν μπορεί να υπάρχουν και πλεονάσματα και άδεια ταμεία!

Τώρα υπέγραψαν τα πλεονάσματα των επομένων ετών. Και μόνο για το 2015 πήραν μια αφηρημένη υπόσχεση ότι θα μειωθεί ο στόχος.

Γιατί; Όχι για να μοιράσουν χρήματα. Αλλά γιατί η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση και δεν θα μπορεί να βγάζει πραγματικά πλεονάσματα. Τα οποία, όμως, είναι το εισιτήριο για να μη χρειάζεσαι δανεικά, ώστε να βγεις από τα Μνημόνια...

Υπόσχονταν να «κουρέψουν» το χρέος. Και τώρα πασχίζουν να πετύχουν τη ρύθμιση που εξασφαλίσαμε από το Νοέμβριο του 2012!

Και το πιο σημαντικό: δεν λένε πού θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις της χώρας τους επόμενους μήνες.

Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα και δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομα χρόνο!

Κι όχι μόνο προεκλογικά ψέματα. Και οι μετεκλογικές εξαγγελίες τους μπαίνουν τώρα υπό την έγκριση της Τρόικας. Θα τα υποβάλουν τη Δευτέρα και θα δούμε ποια θα γίνουν αποδεκτά και ποια όχι. Και με ποιο «ισοδύναμο αποτέλεσμα» το καθένα...

Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα! Αλλά ο μεγάλος κίνδυνος δεν ξεπεράστηκε. Τώρα απλώς έβαλαν την υπογραφή τους σε πράγματα από τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε - και είχε φτάσει πάρα πολύ κοντά - να απαλλάξει τον τόπο..

Με μεγαλύτερο ψέμα: το θράσος να λένε ότι έκαναν «για πρώτη φορά διαπραγμάτευση»! Που τελικά μας γύρισε στο ίδιο σημείο, στο ίδιο Μνημόνιο, στην ίδια Τρόικα και στην προοπτική ενός νέου Μνημονίου. Αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες:

Με τις καταθέσεις να φεύγουν από τις τράπεζες, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας να υποβαθμίζεται συνεχώς, την ανάκαμψη να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ύφεση. Τα πλεονάσματα σε ελλείμματα.

Και την αξιοπιστία της χώρας να έχει επιστρέψει στο χαμηλότερο σημείο. Αν αυτό λέγεται «επιτυχής διαπραγμάτευση», τότε το φιάσκο τι είναι;

Μιλάνε για σχέδια «αριστερής παρένθεσης». Ο μόνος που μπορεί να τους μετατρέψει σε «παρένθεση» είναι ο εαυτός τους! Τα ψέματα που λένε. Που έχουν κοντά ποδάρια.

Η ανευθυνότητα που δείχνουν. Που ήδη άρχισε να αποκαλύπτεται. Και το χειρότερο: το ύφος και η αλαζονεία τους. Που είναι διχαστικά για την κοινωνία, αντιαισθητικά για κάθε σοβαρό Έλληνα και που αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Όσο μιλάνε για «παρενθέσεις», το φόβο τους δείχνουν! Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους! Αν το μπορούν κι αν το αντέχουν...

Εμείς δεν θα δείξουμε την ανευθυνότητα που εκείνοι επέδειξαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αλλά και δεν θα τους αφήσουμε να πάνε τη χώρα στα βράχια".

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Αντωνης Σαμαρας.Εξακολουθει να μαχεται.Για το μελλον του,βεβαιως.Οπως και ο ΓΑΠ.Οπως και ο Ευαγγελος.Και πολυ καλα κανουν.Εμεις τους εκλεγαμε ,επι δεκαετιες,αυτους του ειδους τους "πολιτικους ηγετες"¨.Οι οποιοι ,αν και οδηγησαν την χωρα στην καταστροφη,επανερχονται.Διοτι ξερουν,η νομιζουν οτι ξερουν,με τι ειδους ψηφοφορους εχουν να κανουν.Σε οποιοδηποτε αλλη χωρα θα ειχαν "μεταναστευσει"νυκτωρ.Οχι εδω.Εδω "επανερχονται".Εις το διηνεκες.Υποκλινομαι.
Μου αρέσει που κάποιοι μέσα στην ΝΔ τολμούν και μιλούν εναντίον του Σαμαρά. Τους βολεύει και αυτούς να φέρουμε τους παλιούς της ΝΔ να δούμε ελλείμματα.Ασε καλύτερα.Τουλάχιστον αυτος πήρε 20 δις έλλειμμα και το κανε 3 δις πλεόνασμα.Οι παλιοι απλως διόριζαν αγροφυλακες... Η πλειονότητα της κοινωνίας δεν μπορεί να καταλάβει καν τι της λέει ή μάλλον αρνούνται να παραδεχτούν ότι ψήφισαν το "Λεφτα υπάρχουν Νο 2". Αρνούνται να παραδεχτούν ότι εξαπατήθηκαν για άλλη μια φορα, από ένα λαϊκιστή δημαγωγο. Αρνούνται να παραδεχθούν ότι δεν υπάρχουν μάγοι και εύκολες λύσεις. Τέλος αρνούνται να παραδεχτούν τις ευθύνες συνολικα ολων των ελληνων πολιτων για την κατασταση τη χωρας. Πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι.
αυτός έκανε 3 δις πλεόνασμα? είναι φαινόμενο τότε ο Αντώνης που φορολογώντας τα πάντα και τους πάντες (εκτός από τους μέντορες του) και μειώνοντας μισούς και συντάξεις κατάφερε να παρουσιάσει πλεόνασμα ο προϋπολογισμός. Κ αι γω αν σταματήσω να πληρώνω φόρους και να μειώνω λογαριασμούς θα έχω πλεόνασμα
Με όσα γνωρίζουμε ως τώρα δύο σημεία μπορούν να παρατηρηθούν:1. Σε σχέση με το "πρόγραμμα Θεσσαλονίκη" αυτά που φαίνεται να συμφωνούνται απέχουν πάρα πολύ. Και το "πρόγραμμα Θεσσαλονίκη" δεν περιείχε και τίποτα παροχές τεραστίων μεγεθών σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων. Αν κατά τη σύνταξη των "προτάσεων" του περίφημου τετράμηνου γίνουν και άλλες υπαναχωρήσεις η πλάστιγγα θα αρχίσει να γέρνει ιδιαίτερα προς τους ευρωσκεπτικιστές (και ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ).2. Σε σχέση με την εναλλακτική εκλογική πρόταση, δηλαδή αυτή της ΝΔ, η τρέχουσα διαφαινόμενη συμφωνία έχει σημαντικά βήματα προόδου ειδικά αν δεν περιληφθούν τα μέτρα του email Χαρδούβελη. Διότι αν είχε εκλεγεί η ΝΔ τώρα θα μιλάγαμε για "άλλα κόλπα" (Μειώσεις μισθών, συντάξεων, ομαδικές απολύσεις , αυξήσεις ΦΠΑ στον τουρισμό κλπ κλπ).Ο Σαμαράς έπεσε στην παγίδα που είχε πέσει και ο Καραμανλής ... Ειδικά το τελευταίο εξάμηνο οταν μίλαγε σου έδινε την εντύπωση ότι αναφερόταν σε άλλη χώρα.Ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνω που αποσκοπούν οι δηλώσεις Σαμαρά.ΥΓ: Φαίνεται, μέχρι στιγμής, ότι το σενάριο της Αριστερής παρένθεσης δεν προχωράει.
Το timing είναι κακό κ. Σαμαρά για εσάς, ό,τι και να πείτε δεν ακούγεται και θεωρείται μικροψυχία και κακία, ακόμη και εάν στα όσα λέγονται υπάρχουν πολύ μεγάλες αλήθειες.Όπως έχω επαναλάβει, εσείς ξεκινήσατε τον μεγάλο ''αντιμνημονιακό'' αγώνα, και πάνω σε αυτόν πάτησε λαΪκίζοντας ο κ. Τσίπρας και ανήλθε τελικώς στην εξουσία, αφού το Μνημόνιο ''κατάπιε'' 3 κυβερνήσεις. Αυτό ήταν το μέγιστο λάθος σας κατά την άποψή μου, η αναγωγή του ''αντιμνημονίου'' σε κεντρική πολιτική γραμμή, κάτι στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ακόμη ικανότερος όντας στην αντιπολίτευση.Προσωπικώς, σας πιστώνω με ένα μόνο δίκαιο: την ''πικρία'' για την στείρα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ επί 2.5 χρόνια πρωθυπουργίας σας όπου έκανε τα πάντα με κάθε τρόπο για να υποσκάψει μία ελάχιστη εθνική συναίνεση, η οποία ήταν απολύτως αναγκαία για τον τόπο. Και που τώρα όντας στην κυβέρνηση θεωρεί ως δεδομένη την υποχρέωση των πάντων να τον στηρίζουν, ωσάν να κατέχει την απόλυτη αλήθεια έναντι όλων των άλλων, ενώ η τυχόν άσκηση κριτικής θεωρείται σχεδόν δοσιλογισμός.
Δοσιλογισμός δεν λογίζεται η άσκηση κριτικής .....αλλα η υπεράσπιση των "αντιπάλων" μας γερμανικών συμφερόντων.Δεν μπορεί να δηλώνει "παρακαλώ την ευρώπη να σώσει την ελλάδα από τον σύριζα την ώρα που διαπραγματευόμαστε σαν χώρα με κυβέρνηση τον σύριζα"
Εάν θεωρείς τους Γερμανούς ''αντιπάλους'', γιατί πας και παρακαλάς σαν επαίτης να σε δανείσουν; η μαγκιά δεν είναι εδώ μέσα να πουλάς νταηλίκι για εσωτερική κατανάλωση και έξω να σκύβεις το κεφάλι για να ζητάς δανεικά σα ζήτουλας. Και χθες αν σου διαφεύγει, δανεικά ζητήσαμε από τους Γερμανούς. Καλώς ήρθατε στο δοσιλογισμό επομένως...
Ευστοχο σχολιο Διογενης αλλα η ταμπελα ως απαντηση σε οτι δε μας συμφερει( ή εξυμνει ο,τι πιστευουμε) εφαρμοζεται ακομα στην ελαδα οπως βλεπεις. Ο Σαμαρας ακομα και χιλια δικια να ειχε(που δεν εχει) δε μπορει πλεον να εκπροσωπει τη νδ και την αντιπολιτευση γτ ολοι μενουν στο προσωπο και οχι στο τι λεει. Η στειρα αντιπολιτευση των προηγουμενων ετων ήταν πραγματικη ντροπη για το συριζα,ομως δικαιολογειτε αφενος γιατι ειχαν τη διψα (ειδικα ως αριστεροι,αφου δεν ειχαν ξανακυβερνησει) να αναλαβουν τη διακυβερνηση αφετερου δεν ηξεραν τι σημαινει εξουσια(δε μιλαω για τους πασοκους εκει μεσα)....ελπιζω αυτη η κυβεενηση να φερει πολιτικη ισορροπια.δεν ευςλπιστω στην οικονομικη ισορροπια καθως το σχεδι ειναι ενα και οποιος πιστευει κατι αλλο εθελοτυφλει.Υγ:Οσο απομακρυνομαστε απο την υπερκομματικη συναινεση,τοσο πιο γρηγορα θα κλεισει η παρενθεση και τωρα ειναι στο χερι τους το μολυβι....