''Έχουμε συμφωνία''

''Έχουμε συμφωνία'' Facebook Twitter
Φωτ.: The Council of the European Union / SOOC
5

Επικαλούμενο πληροφορίες αξιωματούχων απ' τις Βρυξέλλες, το κανάλι ALPHA μετέδωσε έκτακτη ανταπόκριση, σύμφωνα με την οποία απ' το πρώτο λεπτό του Eurogroup που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση πριν λίγο, έγινε σαφές ότι παρασκηνιακά επιτεύχθηκε συμφωνία. 

Σύμφωνα με την πληροφορία, οι κύριοι Βαρουφάκης και Σόιμπλε, μαζί με τον Γ. Ντάισενμπλουμ παρουσίασαν -με το που μπήκαν στην αίθουσα- στους υπόλοιπους Υπουργούς Οικονομικών ένα κείμενο στο οποίο είχαν ήδη καταλήξει, δίνοντάς τους την ευκαιρία να το επεξεργαστούν. 

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης φανερώνουν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους και τονίζουν πως "είμαστε όντως πολύ κοντά σε συμφωνία" όμως τόνισαν πως τίποτα δεν θα έχει τελειώσει αν δεν ανακοινωθεί επισήμως. 

Την είδηση μετέδωσαν ήδη τα ξένα δίκτυα, επικαλούμενα πηγές της ελληνικής κυβέρνησης και μέλη της ευρωζώνης. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Oι Έλληνες τελικά είμαστε ο πιο σκατολαός.Γκρινιάζουμε αμέσως και δεν είμαστε με τίποτα ευχαριστημένοι.Εσείς που τώρα μιλάτε για κωλοτούμπα,είστε οι ίδιοι που,αν τραβούσε την κατάσταση στα άκρα και βγαίναμε από το ευρώ,θα κατηγορούσατε τον σύριζα για χρεοκοπία.Κατανοήστε επιτέλους ότι αυτή η λύση,αν πράγματι εφαρμοστεί σωστά,είναι μια χαρά για τη χώρα.Θα βρει η κυβέρνηση χρόνο για να βάλει σε μια στοιχειώδη τάξη τα οικονομικά ενός πτωχευμένου και ανοργάνωτου,από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα,κράτους ,και αφού παρέλθει η παράταση,θα μπορέσει να διαπραγματευτεί εκ νέου με μεγαλύτερη άνεση,προκειμένου να εφαρμόσει όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά.Στο μεταξύ δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα,γεγονός που, αν είχε επανεκλεγεί η ΝΔ,θα ήταν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Ο μέσος Έλληνας θα έφτανε να ζει,όπως ο μέσος Σλοβάκος για παράδειγμα,γιατί πολύ απλά,όσο κι αν κάποιοι δεν μπορούν να το πιστέψουν,υπάρχουν και χειρότερα,τα οποία εμείς μόλις αποφύγουμε.Kι επίσης το γεγονός ότι η ισπανική και η πορτογαλική κυβέρνηση δυσφόρησαν με τη συμφωνία,είναι μια απόδειξη πως η τελυταία ήταν πράγματι κατά κάποιο τρόπο μια επιτυχία του σύριζα, όσο αφελής και πρόχειρη κι αν ακούγεται αυτή η σκέψη.
Αναμενόμενο. Όταν βγουν για ανακοινώσεις μαντεύω πως θα πουν πως δεν καταφέραμε όλα όσα είχαμε υποσχεθεί, αλλά συμφωνήσαμε αρχικά, και συμφώνησαν και εκείνοι σε πολλά (μούφα) και στην πορεία θα προσπαθήσουμε για όλες μας τις δεσμεύσεις που σταδιακά θα γίνουν αποδεκτές..
Έχουμε συμφωνία!!Ωσσανά!!Ας αρχίσουν οι αποκριάτικη χοροί!Ωραία θα ήτανε να το γλεντούσανε όλοι μαζί σε μασκέ πάρτι.Μέλη της ελληνικής αποστολής να μοιράζανε λαγάνα και ταραμά στους ξένους δημοσιογράφους.Μερκελ και Τσίπρας να ανανέωναν το ραντεβού για τη Δευτέρα.Για πέταγμα χαρταετού στην ακροθαλασσιά