Standard & Poor's: Μικρές οι επιπτώσεις μιας ελληνικής εξόδου

Standard & Poor's: Μικρές οι επιπτώσεις μιας ελληνικής εξόδου Facebook Twitter
1

Μικρές επιπτώσεις θα είχε μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της Standard & Poor's που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη, λίγο πριν από το κρίσιμο Γιούρογκρουπ.

«Εκτιμούμε ότι ένα Grexit δεν θα οδηγούσε σε τέτοιας έκτασης άμεση μετάδοση που θα οδηγούσε άλλες χώρες εκτός του ευρώ, κυρίως διότι η αρχιτεκτονική διάσωσης της ευρωζώνης είναι πιο ισχυρή σε σχέση με τον τελευταίο φόβο ενός Grexit το 2012», ανέφερε ο αναλυτής του οίκου Μόριτς Κρέμερ, όπως επισημαίνει το Reuters. Ο Κρέμερ σημειώνει ακόμη ότι το βάρος της εξόδου θα το απορροφούσαν τα 18 κράτη της ευρωζώνης σε βάθος δεκαετίας( να σημειωθεί ότι το ίδιο δήλωσε χθες και ο Β. Σόιμπλε αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος προς τη Γερμανία).

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει επίσης ότι η έξοδος αυτή θα οδηγούσε με βεβαιότητα σε αθέτηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας σε επίσημους και ιδιώτες πιστωτές.

Πάντως πολλοί είναι οι οικονομολόγοι που δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη και θεωρούν το Grexit ως καταστροφή για την ευρωζώνη. Την προηγούμενη εβδομάδα δε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι  «μια αποχώρηση της Ελλάδας θα ήταν η ακριβότερη απ' όλες τις πιθανές λύσεις. Τόσο για την Ελλάδα, όσο επίσης για τη Γερμανία και τις άλλες χώρες της νομισματικής ένωσης»

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια
Ναι βεβαια σας πιστευουμε,αλλωστε ειναι πολυ σοβαροι.....αυτοι ηταν που ελεγαν ποσο αξιοπιστη τραπεζα ηταν η Λίμαν Μπράδερς.....και για διαφορα αλλα......αλλα δεν μας ειπε τι θα κανουν στην ευρωπη με τα εκατομμυρια μεταναστων που θα φυγουν απο την ελλαδα σε αυτη την περιπτωση...θα τους κυνηγαει ο Σουμπλε με τον Γιουνκερ στις πλατειες των Βρυξελων και Βερολινου??? αλλο ενα κατευθυνομενο δημοσιευμα,μην τους πιστευετε...εχουν πεσει στα πατωματα....τωρα προσπαθουν να αποδομησουν τον Βαρουφακη και οποιον τους παει κοντρα. Η ελλαδα πρεπει να σκληρυνει την σταση της. οταν λεει η ΕΚΤ οτι στης 28 κλεινουν την χρηματοδοτηση η ελλαδα να λεει οτι στις 27 υπογραφω την πτωχευση την εξοδο απο το Ευρω και ανοιγω τα συνορα.....