Τηλεφωνικές διαβουλεύσεις του Α. Τσίπρα

Τηλεφωνικές διαβουλεύσεις του Α. Τσίπρα Facebook Twitter
3

O πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, ανέφερε σήμερα πηγή προσκείμενη στην ιταλική κυβέρνηση.

Οι τηλεφωνικές αυτές επαφές πραγματοποιήθηκαν καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης επιχειρούν να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η οποία απέρριψε το αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η Ιταλία έχει συμφωνήσει με τη Γερμανία ότι η νέα κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να τηρήσει τους όρους του διεθνούς προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, ωστόσο Ιταλοί αξιωματούχοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν υιοθετήσει έναν αρκετά πιο φιλικό τόνο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν αναμένεται να παραστεί στην έκτατη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες αύριο με αντικείμενο την αποδοχή ή όχι του αιτήματος της Ελλάδας. Επρόκειτο αρχικά να μην παραστεί και να παραμείνει στη Ρώμη λόγω ενός σημαντικού υπουργικού συμβουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να βοηθήσει την Ελλάδα σχετικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οσο θυμαμαι το τι ειχα ακουσει οταν ,μετα την περιφημη "ατακα Τσιπρα"περι "Ολανδρεου",ειχα γραψει οτι αυτες ειναι "κουβεντες της παρεας" οι οποιες δεν πρεπει να λεγονται ποτε δημοσια-ειδικα,μαλιστα,εαν ειναι σωστες-διοτι"θα τις βρεις μπροστα σου",δεν μπορω παρα να μειδιασω.Πικρά.
Δεν ξέρω αν έχετε ιδέα από πολιτική, αλλά το σχηματάκι "οι χθεσινοί αντίπαλοι, είναι οι σημερινοί σύμμαχοι - και αντιστρόφως" είναι πολύ διαδεδομένο σε αυτόν τον τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Καμία διαφορά δεν πρόκειται να επιφέρει στη στάση του Γάλλου προέδρου το γνωστό σχόλιο του Τσίπρα (το οποίο για την ιστορία ήταν "Ο Ολάντ, αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του θα γίνει Ολανδρέου"). Καμία απολύτως. Η στάση του θα Ολάντ υπαγορευτεί από το συμφέρον της χώρας του, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται. Η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις τυπικές αβροφροσύνες που έχουν θέση μόνο στα μικροαστικά σαλονάκια. Θα πρέπει να ενηλικιωθείτε κάποια στιγμή και να διαβάσετε τον Νικολό τον Μακιαβέλλι.
@ΠPierre_BezukhovΟφειλω να ομολογησω οτι με εντυπωσιασαν οι υποδειξεις σου οτι θα πρεπει καποια στιγμη να ενηλικιωθω,να μαθω κατι περι πολιτικης,και να διαβασω και κανενα βιβλιο οπως το "De principatibus".Θα μπορουσες, επισης, να μου συστησεις,ως συμπληρωματα,βεβαια, και τα "Πολιτικά",η ακομη ,και το "Vom Kriege".Ομως στην ηλικια μου ειναι μαλλον αργα να αρχισω να διαβαζω τετοια πονηματα,εαν δεν το εχω ηδη πραξει.Και ,συνακολουθα,να μπορω να αναγνωριζω οχι μονον οσους το εχουν πραξει,αλλα και οσους εχουν κατανοησει την ουσια του περιεχομενου τους.Μια ,μονον,επισημανση.Εαν θεωρεις "τυπικη αβροφροσυνη"το να μην ειρωνευεσαι και γελοιοποιεις,και μαλιστα δημοσια ,αναιτια και αχρειαστα,εναν ηγετη μιας μεγαλης χωρας,τοτε ισως πρεπει να ξαναδιαβασεις καποια απο τα πολλα "περι πολιτικης"βιβλια τα οποια,εχεις,προφανως,διαβασει.Διοτι το να γραφεις οτι απο εναν "επαγγελματια πολιτικο",και μαλιστα του "ειδους" Ολαν,προτασσεται αμιγως το συμφερον της χωρας του, εναντι του "προσωπικου" του,και συγχρονως να προτρεπεις εμενα να μαθω κατι απο πολιτικη,αποτελει,απο μονο του,μια "λογικη υπερβαση".