Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο;

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο; Facebook Twitter
23

Το μαύρο άσπρο έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον Παυλόπουλο.

Στο βίντεο (οι δυο τους μπροστά από πολλές εικόνες) η Πρόεδρος της Βουλής μοιάζει να μιλάει για έναν άλλον άνθρωπο, κι όχι γι' αυτόν που ξέρουμε. 

 

 

Με δυο λόγια, κάποια μίντια και το παρακράτος πήγαν να κουκουλώσουν την υπόθεση (πώς;! πότε;!) αλλά ευτυχώς ο Παυλόπουλος σταμάτησε τα σκοτεινά γρανάζια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έσωσε και τη Δημοκρατία επειδή -προσέξτε παρακαλώ!- είπε αμέσως ότι "ένα τέτοιο γεγονός είναι ανεπίτρεπτο σε μία δημοκρατία"!

(Λες και όλοι οι άλλοι Υπουργοί είπαν ότι "μα φυσικά και επιτρέπεται!" και ο Παυλόπουλος αποτέλεσε "πυξίδα δημοκρατικής εγρήγορσης" επειδή καταδίκασε τη δολοφονία!)

Τόσο εύκολα ξεπλένονται όλα, και γίνεται το άσπρο μαύρο!

  

Ξέρουμε φυσικά ότι εκείνη την εποχή η κυβέρνηση του Παυλόπουλου υπονοούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχετιζόταν με τρομοκρατία και με τους κουκουλοφόρους που έκαψαν την Αθήνα στο όνομα του Γρηγορόπουλου.

 

Δεν έχει νόημα να βάλουμε όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο για τη στάση της τότε κυβέρνησης και του ίδιου του Παυλόπουλου προσωπικά. 

Αρκεί μόνο να πω ότι αυτός ο ελπιδοφόρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, (του κόμματος που σήμερα επαίνεσε τον Παυλόπουλο)

έγραφε μεταξύ των άλλων το 2008: 

"Ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία αλλά και για τις καταστροφές που ακολούθησαν είναι αποκλειστικά η κυβέρνηση. Αντί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, κοροϊδεύει. Ζητά από τους νέους να πάνε σπίτια τους αρκούμενοι στο θεατρικό της παραίτησης Παυλόπουλου και της μη αποδοχής της από τον πρωθυπουργό. 

Μοναδική διέξοδος είναι να τιμωρηθεί ο ένοχος και να μην συγκαλυφθεί και αυτό το έγκλημα. Να παραιτηθεί ο Παυλόπουλος. Να φύγει η αιματοβαμμένη κυβέρνηση της φτώχειας, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της διαφθοράς και της καταστολής."

Τόσο είχε εκτιμήσει ο Δημήτρης Κοδέλας την δράση του Παυλόπουλου στα Δεκεμβριανά, που ζητούσε την παραίτησή του. 

Και σήμερα τον ψήφισε για το ανώτατο αξίωμα της χώρας...

 

ΥΓ. Δεν υπάρχει, νομίζω, χειρότερο πράγμα απ' το να χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς προπαγάνδας η δολοφονία του Αλέξανδρου. 

Το ότι η Πρόεδρος της Βουλής, για να φανεί ευγενική φαντάζομαι, μεταχειρίστηκε -εκμεταλλεύτηκε ίσως- το τραγικό συμβάν και τον χαμό του 15χρονου παιδιού για να αιτιολογήσει την αδικαιολόγητη επιλογή του κόμματός της και για να ξεπλύνει και ηρωοποιήσει τον νέο ΠτΔ είναι, για να το πω κομψά, απογοητευτικό.

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
Συμφωνώ πως ο Πάκης είναι απαίσια επιλογή και το γλείψιμο αηδιαστικό. Το σχόλιο μου είναι για το παρακάτω σημείο του άρθρου:Με δυο λόγια, κάποια μίντια και το παρακράτος πήγαν να κουκουλώσουν την υπόθεση (πώς;! πότε;!) Πηγή: www.lifo.grΞεχνάς μάλλον πως το mega είχε δείξει το βίντεο αυτοπτών μαρτύρων με ηχητική επένδυση από επεισόδια, για να φαίνεται πως έγινε συμπλοκή
Σαφώς και αποτελεί χείριστη και απεχθέστατη επιλογή αυτό το μνημονιακό ανδρείκελο. Ωστόσο, ίσως τέτοιες κινήσεις (όπως και η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ) να αποτελούν διπλωματικές εγγυήσεις προς τους εταίρους ότι δεν θα λειτουργήσει μονομερώς η νέα κυβέρνηση και δεν θα απειληθεί η οικονομική σταθερότητα της ευρώπης των πανίσχυρων κεφαλαιοκρατών-ολιγαρχών που σοκαρίστηκαν από το ιστορικό γεγονός μίας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν γένει.
Δυστυχως δεν ειναι η πρωτη φορα που ο Συριζα κανει το ασπρο μαυρο και αυτο δεν προμηνυει καλα πραγματα για το μελλον.Μικροπολιτικο παιχνιδι για να ικανοποιησει τον Βουδα, ο οποιος θα επρεπε να εχει αποσυρθει τελειως απο την πολιτικη, μαζι με τον συρφετο - "περιβαλον" του.
αυτό το πολιτικό προσωπικό εχουμε αυτο τον προεδρο θα παρουμε. Μην ξεχναμε και τον προηγουμενο τον "δανειστη" του Αντρεα.Τωρα για τις καταστροφες στην Αθηνα το 2008 θα πρεπει να αναζητηθουν καπου αλλου οι ηθικοι αυτουργοι.
Ας μην ξοδέψουμε όλη την απογοήτευση μαζί, ας κρατήσουμε και λίγη για όταν δεν θα γίνουν ούτε οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις (καύσεις νεκρών, σύμφωνα κλπ).
Το φόντο με τίς εικονίτσες και τα σταυρουδάκια ενδεικτικό μιάς χριστιανοταλιμπάν χώρας πού συνεχίζει να μένει πεισματικά αγγυλωμένη στο (πολύ) μακρινό παρελθόν.Περαστικούλια μας.
Εντάξει, αλλά και εμείς πρέπει να μην κάνουμε κωλοτούμπες στις απόψεις μας. Μέχρι εχθές πλέκαμε το εγκώμιο της Ζωής και λέγαμε τι δυναμική και καλή που θα είναι στην δουλειά του Πρόεδρου. Ποιος; η πρωσοποποίηση του Γκεμπελισμού, που ωρυόταν πάνω στα κάγκελα της ΕΡΤ ,σαν άλλος Κούγιας,φωνάζοντας βοήθεια. Μην κοιτάτε δεξιά αριστερά και αναρωτιέστε ποιος ρε παιδιά, πολλοί . Άρη πολύ πρόσφατα είναι τα άρθρα σου αυτά. Το ίδιο και με τον Βαρούφακι. Πολύ καλό είναι να αλλάζουμε άποψη και να μην είμαστε δογματικοί, αλλά να το αναφέρουμε και να το παραδεχόμαστε κιόλας
Μέχρι χτες έπλεκα το εγκώμιο της Ζωής; Και του Βαρουφάκη; ΛΙΝΚ;;Να το δεχόμουν αν το έκανα, αλλά μήπως με μπερδεύετε με κάποιον άλλον; Αλλιώς λέτε ψέματα.Δογματικός είναι κάτι που δεν είμαι και γι' αυτό όταν κρίνω ότι πχ. η Ζωή κάνει κάτι καλό (όπως με τη λίστα Λαγκάρντ) το λέω, ενώ όταν κάνει κάτι κατά τη γνώμη μου στραβό (έγραψα πολλά άρθρα κατά καιρούς για την υποστήριξή της σε βιαστή ή για τη συμπεριφορά της στη Βουλή) πάλι το λέω. Και τέλος, το να πεις μπράβο σε κάποιον για κάτι καλό που έκανε και 'ντροπή' για κάτι κακό, δεν το βρίσκω ούτε δογματικό ούτε κωλοτούμπα - αλλά απαραίτητο. :)
Ζουμε στην Ελλαδα του 2015 οπου κυβερνα μια "αριστερη" κυβερνηση μα μοναδικο συμμαχο τους ακροδεξιους ψεκασμενους Αν.Ελ και κανει προεδρο της δημοκρατιας τον Προκοπη Παυλοπουλο! Σε ποιον να το ελεγες μεχρι πριν απο εναν χρονο χωρις να σε πει τρελο?Σα να μη φτανουν αυτα, εχεις την Ζωη(που πριν δυο χρονια φωναζε "Βοηθεια" ανεβασμενη στα καγκελα της ΕΡΤ χωρις να την πειραζει κανενας)να πλεκει επι 10 Ολοκληρα λεπτα το εγκωμιο του γνωστου δεξιου, νωχελικου, ανυπαρκτου, και κυριως, Φαυλου, πρωην υπερυπουργου του Κ.Καραμανλη του Β του Νωθρου!Αυτο ειναι πραγματικος εφιαλτης!
Εάν ο Πάκης είχε αποτρέψει την καταστροφή του κέντρου το 2008 (κατεβάζοντας τα στρατά κλπ) δε θέλω να σκέφτομαι τι θα του έσερνε το σύμπαν. Καταρχήν θα τον λέγανε φασίστα. Τώρα τον λένε ένα σωρό άλλα, αλλά όχι φασίστα -που δεν είναι ο άνθρωπος. Βέβαια αυτό που έκανε τότε ήταν αυτό που ήξερε καλύτερα απ' όλα: έμεινε ακίνητος. Και επιτέλους -που τον εγκαλούν για τους διορισμούς- μοιράζεται το κοινό όραμα τον Συριζα. Δεν είπε ο Συριζα για αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο και κατάργηση Ασεπ;
Και με αφορμή την εκλογή Παυλόπουλου. Νομίζω ότι ορισμένοι βιάστηκαν πολύ να ψέξουν τον Τσίπρα για προσπάθεια μίμησης του Ανδρέα (ένας είναι ο Ανδρέας). Κάποιες από τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης μου δίνουν την εντύπωση ότι (όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, που αν έχεις μεγαλώσει σε αριστερή οικογένεια δεν είναι) υπάρχει ένας κρυφός θαυμασμός, σε δράσεις και φιλοσοφία, στην δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.Δεν το λέω ως καλό ή κακό. Επισήμανση κάνω...
Τώρα τον φορτωθήκαμε τον Πάκη, τέλος. Κι η κυβέρνηση να πέσει αυτός εκεί θα μείνει. :P Τώρα για το 2008 ένα συν του δίνω μόνο (για το οποίο θα φρίξουν οι περισσότεροι γιατί πιστεύουν ότι έμεινε παυλόπουλος και άφησε να καεί η Αθήνα): για την παθητική (φυσική) στάση του στα επεισόδια σε σχέση με φωνές που εκείνη την εποχή θέλανε να κατεβάσουν τα τανκς στο κέντρο. Από εκεί και πέρα ακόμη προσπαθώ να χωνέψω τη φάση με τον ΠτΔ, δεν το έχω καταφέρει ακόμη. By the way, (τώρα π βρήκαμε παπά.. ) κρίμα για την υποψηφιότητα του κ. Αλιβιζάτου που πήρε τόσες λίγες ψήφους - όπως ήταν αναμενόμενο καθώς ξέρουμε πώς βγαίνει ο ΠτΔ. Καλύτερα να είχε επιμείνει στην αρχική του θέση και να μην έπαιρνε μέρος στο θεατράκι. Καλή χώνεψη σε όλους, γιατί εκτός από τον Κακλαμάνη κλπ δεν καταλαβαίνω ποιος άλλος χάρηκε πραγματικά με τον συγκεκριμένο. Ίσως φταίει που δεν έχω κεντροδεξιούς φίλους.
Θα συμφωνήσω σε οτι αφορά το 2008, δεν ξέρω έαν η μη αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης που δημιουργήθηκε οφείλεται σε ανικανότητα ή σε σοφή στάση μετριοπάθειας, η ουσία είναι οτι τουλάχιστον δεν τράβηξε το σχοινι.Μην ξεχνάμε οτι ακόμη υπάρχει μια ανεξερεύνητη φάση στην πρόσφατη ιστορία μας με το λεγόμενο σχέδιο "Πυθία"Ισχύει δεν ισχύει...?Μύθος που δημιουργήθηκε για να δικαιολογήσει την απραξία / ανικανότητα της τότε κυβέρνησης ή κάτι παραπάνω?Σε όσους επίσης αριστερούς όψιμα θυμούνται τους διορισμούς να θυμίσω το χαμό που γινόταν τότε από διαφορους εργατολόγους που τώρα είναι υψηλόβαθμα στελέχη του Σύριζα που "εσπρωχναν" και υπηρετούσαν - με το αζημίωτο - με τα γραφεία τους την αποκατάσταση όλων ανεξαιρέτως των συμβασιούχων. Αυτά δεν τα λέω για να δικαιώσω τον Πάκη, αλλά δεν εχουμε πάθει και αμνησία!Για μένα η χειρότερη στιγμή του - που πάντα θα τον χαρακτηριζει και θα τον στοιχειώνει νομίζω - ειναι η ατάραξία του στο σκηνικό με την Κανέλλη. Δεν περίμενα να σηκωθει να πλακώσει τον Κασιδιάρη, αλλα τετοια απάθεια ....???? δεν μπορει κατι σημαινει αυτό για τον άνθρωπο.