Έτσι φτιάχνονται οι μπότες σου τύπου Ugg

Έτσι φτιάχνονται οι μπότες σου τύπου Ugg Facebook Twitter
65

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


 

Σοκαριστικές εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας θανατώσεις ζώων, και συγκεκριμένα του είδους «νυκτερευτής» (Nyctereutes procyonoides), σε εκτροφεία της Κίνας, ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην Αυστραλία για την κατασκευή της μπότας "Ugg". Σύμφωνα με άλλες πηγές, το δέρμα χρησιμοποιείται για την κατασκευή και μιας απομίμησης των Ugg, πάλι στην Αυστραλία: των Mugg.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αυστραλέζικου ενημερωτικού σάιτ NEWS.COM, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society International» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μπότας στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες "Ugg", ωστόσο, στους πελάτες τους υποστηρίζουν πως στις μπότες έχει χρησιμοποιηθεί μαλλί προβάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ένα ζευγάρι απομίμησης "Ugg" που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, ωστόσο οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι oι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς:  η γούνα προερχόταν από νυκτερευτή.

Στα εκτροφεία της Κίνας, τα ζώα γδέρνονται ακόμα και ζωντανά και εν συνεχεία πετιούνται σε σωρούς. Το αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει, μεταξύ άλλων, ένα ζώο χωρίς δέρμα να προσπαθεί να σηκώσει αδύναμο το κεφάλι του.

Σημειώνεται πως αντίθετα με την εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες, που έχει απαγορευτεί, η εισαγωγή γούνας από νυκτερευτές παραμένει νόμιμη στην Αυστραλία. Η επικεφαλής της Humane Society τονίζει πως το πρόβλημα με το εμπόριο γούνας από νυκτερευτές στην Αυστραλία είναι γενικότερο και δεν περιορίζεται στις Ugg και τις απομιμήσεις τους, αντίθετα η γούνα τους χρησιμοποιείται σε δεκάδες προϊόντα.

Update: Η Ugg απαντά. Στο σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού TIME παρουσιάζονται δηλώσεις της εκπροσώπου της Ugg Αυστραλίας. Η Lena McDonald, υποστηρίζει ότι αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται μόνο από εταιρίες που φτιάχνουν απομιμήσεις - τις υπολογίζει μάλιστα σε 30 με 40 αυτές που χρησιμοποιούν το όνομα Ugg ακόμα και σε άσχετα προϊόντα. Χαρακτηρίζει τις πρακτικές ντροπιαστικές και λέει πως στιγματίζουν ολόκληρη τη βιομηχανία. Υποστηρίζει ότι η UGG Australia χρησιμοποιεί υλικά (κομμάτια νεκρών ζώων δηλαδή) μόνο απ' το τοπικό εργοστάσιο. "Πολλές απ' τις μπότες που γράφουν Australia και Ugg δεν είναι δικές μας", δήλωσε επίσης η McDonald. "Οι νόμοι για τα ονόματα των προϊόντων είναι ακόμα λιγάκι περίεργοι στην Αυστραλία. Επιχειρήσεις κόβουν τις ετικέτες που λένε 'made in China' και γράφουν ό,τι θέλουν". Το αποτέλεσμα φυσικά είναι να μην ξέρει κανείς πότε οι μπότες είναι αυθεντικές ή όχι, και πότε κατασκευάστηκαν με "ηθική" διαδικασία και πότε όχι. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

65

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Foxconn. Εκεί που αυτοκτονούν για να κατασκευάσουν τo iphone σου

Αλμανάκ / Foxconn. Εκεί που αυτοκτονούν για να κατασκευάσουν τo iphone σου

Ισχυρή έκρηξη στη μονάδα παραγωγής του iPad-2 στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Foxconn προκάλεσε πριν ένα χρόνο περίπου το θάνατο τριών εργαζομένων, καθώς και πολλούς τραυματισμούς. 'Οπως και στο προπέρσινο κύμα αυτοκτονιών στα εργοστάσια της εταιρείας, η Apple "ερευνά το ζήτημα". 'Αλλωστε, πρόκειται για "εργοστάσιο, οχι για κάτεργο (sweatshop)", όπως είχε ισχυριστεί ο Steve Jobs, Πρόεδρος της Apple και "αρχιερέας" της για τους απανταχού πιστούς του (μία έρευνα Βρετανών νευροεπιστημόνων έδειξε οτι ο φανατισμός για τα προιόντα της Apple έχει όλα τα χαρακτηριστικά της θρησκείας!). Συνθήκες απάνθρωπες, χειρότερες κι απ αυτές της βιομηχανικής επανάστασης του 19 αιώνα επικρατούν στα γιγάντια εργοστάσια-στρατόπεδα της Foxconn, που απασχολούν κοντά στο 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, επί το πλείστον νέους. Η Apple το γνωρίζει πολύ καλά. Κινέζοι ερευνητές δημοσίευσαν το 2010 μία έρευνα με συντριπτικά στοιχεία για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης (πολλοί αναγκάζονται και μένουν στους άθλιους κοιτώνες της εταιρείας) που επικρατούν σ αυτόν τον κολοσσό της κατασκεύης ηλεκτρονικών. Περιέγραψαν τα εργοστάσια σαν απέραντα στρατόπεδα εργασίας, με το 18% των εργαζομένων να δηλώνει πως έχει λιποθυμήσει εν ώρα εργασίας, και το 16% ότι έχει υποστεί ξυλοδαρμό. Ένας νέος εργαζόμενος, ο Sun Danyong, αυτοκτόνησε επειδή τον είχαν δείρει για την απώλεια ενός νέου μοντέλου iPhone. Ενας άλλος πήδηξε απο την ταράτσα μετά από μία "βάρδια" 34 ωρών στην αλυσσίδα κατασκευής των i-Phone. Γι αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να πλαισιωθεί η στρατιωτική οργάνωση της παραγωγής από ...2000 ψυχολόγους. 'Ισως αυτό να καλύπτει ηθικά έναν οραματιστή που διατείνεται ότι θα έδινε όλη του την τεχνολογία για να συναντήσει ένα απόγευμα τον Σωκράτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM

σχόλια

18 σχόλια
Για το θεό κανένας δεν διαβάζει παρα μόνο τον τίτλο??? Είναι αποκλειστικά ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ! Οι αυθεντικές το έχουν καταγγείλει και έχουν κάνει και εκστρατία παλιότερα. Δεν έχω αγοράσει και ούτε πρόκειται. Αλλά να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους. Παραπλανητικός τίτλος για χάρη της καλής είδησης.
Τα αυθεντικά θανατώνονται στο τοπικο εργοστασιο λέει. Οταν σφάζουν γουρούνια για να φάμε μπριζόλες που θα μας κρατήσουν μισή μέρα δεν μας πειράζει αλλά μας νοιάζουν αυτά που κρατάνε χρόνια και τα φοράμε? Αν είναι κανείς Χορτοφάγος παω πάσο. αλλα όσο αποτρόπαιο και αν είναι, ειναι η πραγματικότητα της ζωής. το θέμα είναι οτι η εικονιζόμενη βία προφανώς ΔΕΝ υιοθετείται απο την αυθεντική UGG.
Μπράβο που ασχοληθήκατε με ένα θέμα που αφυπνίζει τους καταναλωτές! Επίσης πρόσφατα αποδείχτηκε πως στα εργοστάσια της Apple στην Κίνα εργάζονται παιδιά νεότερα των 16 ετών που είναι το όριο ηλικίας για την εργασία στην Κίνα. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2218584/Foxconn-Technology-Group-iPhone-manufacturer-finds-interns-young-14-working-factories-China.htmlΑναρωτιέμαι όλοι εσείς οι ιδιοκτήτες i phone και i pad θα θορυβηθείτε ανάλογα; Ξέρω είναι δύσκολο να εγκαταλείψεις το instagram, εδώ μια ολόκληρη στήλη της lifo στηρίζεται σε αυτό...
καλα αυτα που λες, και θα επρεπε να ασχολουμαστε για τα e-waste που παραγονται απο τα iphone, και απο τα pc, και απο τα kindle, και απο πολλα αλλα..ειμαι σιγουρος ομως οτι και πολλα αλλα ρουχα (ραμμενα απο πολυεθνικες) εχουν καποια βρωμια σε χωρες τυπου ταιβαν, κινα, βιετναμ κλπ..Οποτε κοιτα ποιο ειναι το προβλημα, δειχνοντας απλα ενα apple, φαινεται οτι ξορκιζεις το κακο, οποτε εαν δεν εχεις apple εισαι κυριος...μεγα λαθος..ειναι σα να κανεις εμπαργκο στο σκλαβενιτη, επειδη εισαι κατα του μονοπωλειου στην αγορα, αλλα πηγαινεις στο βεροπουλο ή στον βασιλοπουλο..ΥΓ 1. Η DAILY MAIL ειναι γνωστη για τα γελοια αρθρα (ζω στην αγγλια) βεβαια δεν απορριπτω τις αληθειες αυτου του αρθρου, απλα φιλτραρω..οριστε μια λιστα απο πραγματα που σου δεινουν καρκινο συμφωνα με την mailhttp://hellokinsella.posterous.com/the-daily-mail-list-of-things-that-give-you-cΥΓ 2. προφανως και δε μιλαω για σενα προσωπικα...απλα σου εκφερω το λογο..:)
Μια χαρά είναι και αυτά που λες εσύ! :) Κύριος όπως λες θα γίνεις-ή έστω θα ξεκινήσεις να γίνεσαι- αν έχεις ήσυχη τη συνείδηση σου. Αυτό έχει σχέση με τις επιλογές σου, ακόμη και αυτές μείζονος σημασίας όπως τι ρούχα, τι κινητό, τι καλλυντικά...κτλ επιλέγεις.ΥΓ Είσαι λίγο αυστηρός με την εφημερίδα, άλλωστε ποια δεν έχει γελοία άρθρα στις μέρες μας; Αναπαραγωγή και "επιμέλεια" τέτοιων τρομολαγνικών ειδήσεων γίνονται καθημερινά από όλα τα media. ΤΟ θέμα είναι να φιλτράρεις όπως λες...! (Ζω στην Γαλλία)...Εντάξει αυτό δεν κολλάει με το περιεχόμενο αλλά αφού μου έδωσες τις συντεταγμένες σου, το savoir vivre με ωθεί να ανταποδώσω! :) ΥΓ 2. Προφανώς! Κανένα πρόβλημα!
καλα αυτα που λες, και θα επρεπε να ασχολουμαστε για τα e-waste που παραγονται απο τα iphone, και απο τα pc, και απο τα kindle, και απο πολλα αλλα..ειμαι σιγουρος ομως οτι και πολλα αλλα ρουχα (ραμμενα απο πολυεθνικες) εχουν καποια βρωμια σε χωρες τυπου ταιβαν, κινα, βιετναμ κλπ..Οποτε κοιτα ποιο ειναι το προβλημα, δειχνοντας απλα ενα apple, φαινεται οτι ξορκιζεις το κακο, οποτε εαν δεν εχεις apple εισαι κυριος...μεγα λαθος..ειναι σα να κανεις εμπαργκο στο σκλαβενιτη, επειδη εισαι κατα του μονοπωλειου στην αγορα, αλλα πηγαινεις στο βεροπουλο ή στον βασιλοπουλο..ΥΓ 1. Η DAILY MAIL ειναι γνωστη για τα γελοια αρθρα (ζω στην αγγλια) βεβαια δεν απορριπτω τις αληθειες αυτου του αρθρου, απλα φιλτραρω..οριστε μια λιστα απο πραγματα που σου δεινουν καρκινο συμφωνα με την mailhttp://hellokinsella.posterous.com/the-daily-mail-list-of-things-that-give-you-cΥΓ 2. προφανως και δε μιλαω για σενα προσωπικα...απλα σου εκφερω το λογο..:)
Είναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ και χειρότεροι από ζώα... Κανένα άγριο θηρίο που κυνηγά για τροφή δεν θανατώνει το θύμα του τόσο βασανιστικά !Επιπλέον στο δυτικό κόσμο η σφαγή που γίνεται σε πιστοποιημένα σφαγεία, το σφάγιο (π.χ. αρνί, μοσχάρι, γουρούνι) δεν θανατώνεται με άγριο τρόπο. Ο λόγος είναι ότι αν τρομάξει το ζώο, το κρέας γίνεται σκληρό λόγω των ορμονών που εκκρίνονται (λόγω φόβου , αντίδρασης κλπ) όπως η αδρεναλίνη. Συνήθως η θανάτωση γίνεται με ηλεκτροσόκ , πριν καταλάβει ότι πάει για σφαγή. Αν και απαγορεύεται η σφαγή εκτός των πιστοποιημένων χώρων εντούτοις πολλές φορές αγρότες , κτηνοτρόφοι κλπ θανατώνουν τα οικόσιτα ζωντανά στην ύπαιθρο. Τότε φυσικά φροντίζουν το ζώο να μην αντιληφθεί τι θα συμβεί και να μην υποφέρει, πρώτα γιατί θα γίνει το κρέας σκληρό και δεύτερο, το ζώο , θα αντιδράσει βίαια , θα τρέχει αφηνιασμένο και μπορεί ακόμα και να τραυματίσει όποιον δει μπροστά του προκειμένου να ξεφύγει! Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να θανατώνεται ένα ζώο και με τέτοιο τρόπο μόνο και μόνο για τη γούνα του η οποία να στολίζει τα πόδια ενός άλλου ανθρωπόμορφου ζώου !Το σωστότερο είναι να σκεπτόμαστε και να ψάχνουμε πριν αγοράσουμε ότι μας πουλάνε ως μόδα, φαγητό, τρόπο ζωής κλπ. Πολλές φορές επιβραβεύονται αυτοί που βγάζουν εύκολο κέρδος παρά όσοι προσπαθούν να είναι σωστοί τηρώντας διατάξεις και να εφαρμόζοντας πρότυπα και πιστοποιήσεις.
Μάλλον δεν έχετε δει βίντεο από κρυφές κάμερες σε εκτροφεία σφαγεία:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=THIODWTqx5EΚαι δεν είναι από την Κίνα, ούτε πρόκειται για εξαιρέσεις. Και στην Ελλάδα κάπως έτσι είναι η κατάσταση.
Δεν ξέρω τι να πω και πως να απολογηθώ. Δεν μπόρεσα να δω το βίντεο. Με θλίβει το γεγονός ότι μερικά πράγματα πρέπει να γίνονται με τέτοιο βάναυσο τρόπο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως φτιάχνονται όπως δεν γνωρίζω πολλά πράγματα από που προέρχονται είτε αυτό είναι κάτι που φοράω είτε που χρησιμοποιώ καθημερινά. Γενικά δεν μπορώ να πω ότι είμαι συνειδητοποιημένη καταναλώτρια και μακάρι κάτι τέτοιες προβολές να μπορέσουν να ανοίξουν τα μάτια όχι μόνο σε έμενα αλλά και σε πολλούς άλλους.
Xίλια Μπράβο σας που το προβάλλετε και το έχετε και πρώτο πρώτο στο site! Πολλοί δεν το ξέρουν -θέλω να πιστεύω ότι γι αυτό τις αγοράζουν ακόμη- και φυσικά οι επιχειρήσεις που τις εμπορεύονται κάνουν τις πάπιες! Ανοίξτε επιτέλους τα μάτια σας και γίνετε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές!!
Ντρέπομαι πάρα πολύ για μας που θέλουμε να καλούμαστε άνθρωποι. Από την άλλη μεριά αναρωτιέμαι πώς αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό από τα σφαγεία που υπάρχουν σε κάθε χώρα και που μας προμηθεύουν με κρέας. Θα μου πείτε, δεν είναι το ίδιο πράγμα, δεν βλέπεις τη διαφορά, πόσο αναίτια βασανίζεται το ζώο και μάλιστα για κάτι που είναι απλά 'μόδα'; Δεν ξέρω πραγματικά... Όμως χρειάζεται να είμαστε συνειδητοποιημένοι αγοραστές, να μη μας νοιάζει μόνο αν θα αποκτήσουμε την τελευταία λέξη της μόδας (που αν δεν είχε πλασαριστεί ως μοδάτο το ugg ούτε που θα το φτύναμε), αλλά και τι πραγματικά είναι αυτό που αγοράζουμε. Βέβαια υπάρχει και η μερίδα εκείνη των ανθρώπων που αν και γνωρίζει, συνεχίζει το χαβά του. Ε, αυτοί είναι ικανοί να συναινέσουν και σε άλλες αγριότητες εφόσον δεν τους επηρεάζουν άμεσα.
ρε παιδια νταξει απαραδεκτο και συμφωνω με οσα λετε και κριμα στα ζωακια που δε τους φταινε σε τιποτα.αγκ δεν εχω αγορασει ποτε και ουτε προκειται λογω οικονομικου, αν ομως ειχα τη δυνατοτητα η ηταν οικονομικοτερες θα ειχα αγορασει.κι οχι γιατι υποστηριζω τη κακοποιηση ζωων και δη ζωντανων μαλιστα, απλα δεν ηξερα ουτε εγω και ουτε προφανως και οσες εχουν αγορασει αυτο το προιον, οτι προερχεται απο αυτο το ειδος ρακουν το οποιο γδερνεται ζωντανο. ηξερα μεχρι τωρα κι εγω οτι το υλικο που χρησιμοποιειται ειναι μαλλι προβατου.ας μην κατηγορουμε λοιπον τους αγοραστες γιαυτο, εκτος αν οντως το γνωριζαν και τις αγορασαν. φρικη παντως το βιντεο και εννοειται οτι και να μου τις χαριζαν πλεον δε θα τις δεχομουν.
Άλλο η ανάγκη επιβίωσης και άλλο η άσκοπη και απάνθρωπη σφαγή των ζώων για να ακολουθήσει το κάθε ούφο τα τελευταία πρότυπα της μόδας. Έχει διαφορά, ακόμα κι αν εσύ δεν το βλέπεις.
Γενικα το κρεας δεν ειναι απαραιτητο ως τροφη για την επιβιωση του ανθρωπου πλεον, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων. Οποτε στη πλειοψηφια τους οι αν8ρωποι καταναλωνοουν κρεας ως μια γαστρονομικη πολυτελεια και οχι για την επιβιωση τους. Το οποιο δεν κατακρινω απαραιτητα, απλα ειναι ενδιαφερουσα ως ανακολουθια στις θεσεις τους ως προς τα δικαιωματα των ζωων.
Άλλο η ανάγκη επιβίωσης και άλλο η άσκοπη και απάνθρωπη σφαγή των ζώων για να ακολουθήσει το κάθε ούφο τα τελευταία πρότυπα της μόδας. Έχει διαφορά, ακόμα κι αν εσύ δεν το βλέπεις.
Δε μπόρεσα να παρακολουθήσω όλο το βίντεο γιατί πραγματικά με έπιασαν τα κλάματα! Αν όμως δω καμία να φοράει αυτά τα αιματοβαμμένα "παπούτσια" στα πόδια της, δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω...
Ο πλέον απάνθρωπος και στυγνός λαός του πλανήτη προμηθεύει τα υλικά για μπότες Ουγκ και Μούγκ για τους "ανθρωπιστές" καταναλωτές της Δύσης. Ποιοί άραγε είναι χειρότεροι: Οι εκ παραδόσεως βασανιστές και εκδοροσφαγείς Κινέζοι, ή οι υποκριτές της Δύσης;
δεν αντεχω να δω το βιντεο! ακομα και αυτο το ζωακι να τους χρειαζεται για τις παλιομποτες δεν μπορουν απλα να του κανουν μια ευθανασια ή εστω να το σφαξουν πρωτα? και το μαλλι προβατου και απο τα σφαγμενα προβατακια προερχεται οχι μονο απο το ετησιο κουρεμα!
To συγκεκριμένο βίντεο είναι αρκετών ετών. Όταν το είχα πρωτοδεί (μου προκάλεσε την ίδια θλίψη και τότε) είχα διαβάσει ότι τα συγκεκριμένα ρακούν αν τα σφάξεις χαλάει η ποιότητα του δέρματος, γι αυτό λέει πρέπει να γδαρθούν όσο είναι ζωντανά ακόμη. Ο άνθρωπος μπορεί να γίνει το αγριότερο ζώο στο πλανήτη.
συγκεντρωνονται πολλα τομαρια απο αρνακια και κατσικακια καθε πασχα. τουλαχιστον στο χωριο μου υπαρχει εταιρια που ερχεται τα αγοραζει και αφου τα πλυνει τα δινει στις βιοτεχνιες.
Το θεμα δεν ειναι το μαλλι μονο , ξερεις καμια φορα μιλαμε χωρις να ξερουμε, και ειναι λαθος, το μαλλι απο μονο του δεν γινετε μποτα, αλλα μαλλι για το πλεξιμο, πουλοβερ κτλ αυτο που γινετε μποτα ειναι μαλλι με δερμα και σαφος το σκοτωνουν, μην γινομαστε ρατσιστες ζωων ειναι χειροτερο απο το να εισαι ρατσιστης ανθρωπων
Πραγματικα, μιλας σοβαρα; Η λυση που προτεινεις στο θεαμα ενος ζωου που γδερνεται ζωντανο ειναι το να ηταν ηδη σφαγμενο ή να του ειχαν κανει ευθανασια; Και ολα αυτα για να φορεσει συγκεκριμενες μποτες η καθε κυρατσα; Το να μη χρησιμοποιειται τιποτα προερχομενο απο τα ζωα περναει απο το μυαλο σου; Κλασικη ηλιθια νοοτροπια. Να γινονται ολα χωρις να μαθαινουμε, να ακουμε, να βλεπουμε, να στεναχωριομαστε. ΕΛΕΟΣ
δεν ειναι μονο οι συγκεκριμενες μποτες!! και η εσωτερικη επενδυση σε ρουχα και τα δερματινα παπουτσια ακομα και η τσαντα σου απο δερματα ζωων προερχονται. ακομα και τα πρωτα ρουχα, χαλια, κρεβατια απο δερματα ζωων ηταν! για να μην σου ανεφερω πως οσο και αν δεν μας αρεσει ολα τα σκατα που βαζουμε στη μουρη και στο σωμα μας ή τα εμβολια για να μην ψοφαμε σαν τις μυγες ειναι τεσταρισμενα σε ζωακια! και καλως ή κακως οι ανθρωποι που εκτρεφουν ζωακια σαν ανταλλαγμα παιρνουν το γαλα το κρεας το δερμα. οταν πιστευεις οτι το μπεικον το ζαμπον ή το κοντοσουβλι απλα βρεθηκαν εκει ειναι ηλιθια νοοοτροπια! και στην τελικη αφου καλως ή κακως πολλα ζωα εκτρεφονται για να σφαχτουν γιατι να πεταχτει το αχρηστο πλεον τομαρι? κι επειδη ειμαι απο επαρχια και τα ξερω απο πολυ κοντα γι αυτο στα λεω τοσο απλοικα. λυπαμαι αλλα τα ζωα ειναι η πιο πολυχρησιμοποιημενη πρωτη υλη. κι εχω κλαψει για πολλα κατσικακια που κατεληξαν παραγγελια για σουβλες στην αθηνα!
fedora 00:49 ποτε δεν ανεφερα οτι μονο το λεκανοπεδιο τρωει κρεας! απλα στην επαρχια συνηθως ο καθενας εχει δικα του και δεν παραγγελνει... ποτε δεν εννοησα κατι αρνητικο!
Δεν υπάρχει περίπτωση να δώ τα βίντεο...απλά θλίβομαι και μου έρχεται να σπάσω την οθόνη του υπολογιστή διαβάζοντας μόνο την είδηση αυτή. Σκατά στα λεφτά σας δίποδα..