ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

O Γιάνης Βαρουφάκης δίνει απαντήσεις για το αποψινό Εurogroup - LIVE

O Γιάνης Βαρουφάκης δίνει απαντήσεις για το αποψινό Εurogroup - LIVE Facebook Twitter
8

Aνακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το αποψινό Eurogroup, το τελεσίγραφο προς την Ελλάδα να δεχθεί την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος και το αλλαγμένο κείμενο που έφερε τις ραγδαίες εξελίξεις και την διακοπή της Συνεδρίασης.

Aμέσως μετά την λήξη του Eurogroup το οικονομικό επιτελείο είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με το Μαξίμου και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής ώστε να συζητηθούν όλα με πολιτικούς όρους.

Αυτή την ώρα υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου και κάνουν αποτίμηση της συνεδρίασης μαζί με τον πρωθυπουργό

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Υπάρχουν δυό δρόμοι, Γιάνη:-αυτός τής Νάντια Κομανέτσι (μόνο πού πρέπει να την ξεπεράσεις πλέον).-κι αυτός τού Φόρρεστ Γκάμπ.Βεβαια, εδώ πού την έφτασες την εφαρμογή τής "θεωρίας τών παιγνίων" πιθανώς να χρειαστεί ο δρόμος τής Νάντια Γκάμπ.Your call, johhnie.
Σε λίγο τελειώνουν οριστικά όλοι οι μύθοι:Ο μύθος πως η καθημερινότητα μας είναι προβληματική εξαιτίας ενός μνημονίου.Ο μύθος πως τα προβλήματα λύνονται με "καλύτερη διαπραγμάτευση" και όχι με ριζικές αλλαγές στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς.Ο μύθος των γερμανικών αποζημιώσεων που θα κάνει τους ουρανούς να βρέχει λεφτά.Ο μύθος πως οι μισθοί ανεβαίνουν με πολιτική απόφαση και όχι με την παραγωγικότητα.Ο μύθος πως η δραχμή θα μας κάνει πάλι ανταγωνιστικούς και θα χεστούμε στα φράγκα.Ο μύθος της αριστεράς που δεν κυβέρνησε και άρα είναι εξ΄ορισμού καλύτερη από προηγούμενες κυβερνήσεις.Ο μύθος του Ευρωπαϊκού Νότου που θα φανεί αλληλέγγυος στη χώρα-βιομηχανία συνταξιούχων.Ο μύθος των κακών Ευρωπαίων που μας καταπιέζουν γιατί είμαστε καλά παιδιά, φιλότιμοι και καραμπουζουκλήδες.Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσοι από εμάς και τους γύρω μας είναι διατεθειμένοι να το συνειδητοποιήσουν αυτό και πόσοι θα στραφούν σε ακόμα πιο ακραίες λύσεις.
Διαβλέπω μια χαιρεκακία;Ο μύθος του μίζερου, γενίτσαρου νεοέλληνα που αντιπροσωπεύεται μέσα από τα λεγόμενά σου;αυτός θα καταρριφθεί;Α... συγνώμη.. αυτό δεν είναι μύθος...είναι δυστυχώς πραγματικότητα.
Το δάχτυλο φταίει που σου δείχνει τη πραγματικότητα, όχι η ίδια η πραγματικότητα!Και μείνε στα "γερμανοτσολιάδες", "όργανα της Παγκοσμιοποίησης" και άλλα τέτοια γραφικά.Στο σπίτι των σημερινών Ελληνόφωνων (γιατί με τη λέξη Ελληνας παθαίνετε αναφυλαξία) αριστερών δεν μιλάνε για γενιτσάρους. Είναι τραγελαφικό ρε παιδί μου!Κατανοητό ελπίζω.
Η πραγματικότητα που περιγράφεις είναι η δική σου ερμηνεία. και αυτό είναι το θλιβερό.Απλά δε θες να δεχτείς ότι γίνεται μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών μας.Που δεν έγινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.Ήσουν δηλαδή ευχαριστημένος/η με την κατάσταση ως είχε πριν τις εκλογές; Στην τελική, πέρα από τι λεει ο καθένας, η τωρινή κυβέρνηση δεν ζήτησε τιποτε παραπάνω παρά τη δυνατότητα να ανακουφίσει λίγο τον κόσμο.Αυτό. Βγάλε τις παρωπίδες και πάρε υπεύθυνη θέση για όλους μας. Αν θες να δεις την Ελλάδα ως σύνολο και όχι ως κομματικές φραξίες.