Βαρουφάκης: "Πλάνο κωλοτούμπας δεν υπάρχει, ας γίνει Αρμαγεδδών"

Βαρουφάκης: "Πλάνο κωλοτούμπας δεν υπάρχει, ας γίνει Αρμαγεδδών" Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
21

«Δεν υπάρχει plan B, ας γίνει Αρμαγεδδών, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ανταποκρίτρια του Γκάρντιαν στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα γράφει η ίδια στην εφημερίδα. «Όταν ρώτησα τον Βαρουφάκη αν έχει κάποιο σχέδιο Β, απάντησε: "Συνεχώς ακούμε ότι αν δεν υπογράψετε θα γίνει Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι: ας γίνει! Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας. Αυτό είναι το δικό μου σχέδιο Β"», γράφει η δημοσιογράφος.

Κι αν τελικά έρθει η καταστροφή, τι θα γίνει τότε, ρωτά η Helena Smith: «Αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία»!, απαντά ο κ. Βαρουφάκης.

«Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα», τονίζει, «γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό». 

«Το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών. Το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας», σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η δημοσιογράφος αναφέρει επίσης ότι ρώτησε  τον υπουργό Οικονομικών: «Καθώς αποτελεί μέρος της Ευρωζώνης, η μοίρα της χώρας σας επηρεάζει αναπόδραστα την παγκόσμια οικονομία. Είναι αυτό κάτι που σας τρομάζει;»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σύμφωνα με την ίδια: «Εαν δεν ήμουν τρομαγμένος, θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος».

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
«Το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών. Το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας». Αυτό δυστυχώς το ήξεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας, αλλά από το να χάσουν την καρέκλα εκείνοι προτίμησαν να μας χώσουν πιο βαθιά στα χρέη, συνεχίζοντας την καταστροφική οικονομική πολιτική τους. "Όλα για την καρέκλα και οι υπόλοιποι να πάμε να πνιγούμε", μην το πω αλλιώς. Εξάλλου φαίνεται και από την στάση που κράτησε ο Αντωνάκης στην τελευταία συνάντηση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου υπέγραψε την συγκατάθεσή του στο να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της, ενώ στην Βουλή είχε υποσχεθεί ότι θα υποστηρίξει τις προτάσεις της Ελλάδας. Αν αυτό δεν είναι δείγμα παράνοιας, τότε ι είναι;
Η αριστεροφανής τάση του νέου Υπουργού δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από την νέα πιο σύγχρονη απόδοση του "Ρομπέν των Δασών" με λίγο από "Επανάσταση Τώρα", ίσα ίσα να μας δουν και να κόψουμε λάϊκς εις στα μέσα πολιτικής-κοινωνικής δικτυώσεως. Υπάρχει μεγαλύτερη ιδεολογική κωλοτούμπα από τον πολιτικό αρραβώνα της κυβέρνησης με την ακροδεξιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων? Υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα από το πάντρεμα μίας ξεπεσμένης αριστεράς με την δήθεν ευρωπαϊκή ελαφρολαϊκιά ροκιά της ποδεμοκουλτούρας στην Ισπανία? Τώρα τελευταία έμαθα ότι ο ηγέτης της ποδεμοκουλτούρας και προτού ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις αρνήθηκε οιαδήποτε σύγκρισή της Ισπανίας με τα ελληνικά μεγέθη. Με άλλα λόγια, ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ και από την ευρωπαϊκή συμμαχία της κυβέρνησης. ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΟΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ μέχρι στιγμής. Κωλοτούμπες σε ένα λούνα παρκ από ένα θίασο που "παίζει" χωρίς κοινό. Το κοινό δουλεύει όλη μέρα. Πού χρόνος, πού λεφτά, πού διάθεση για άρτον μπαγιάτικον και θέαμα κακοπαιγμένο?
Γιατί πιστεύουν μερικοί ότι ο Βαρουφακης θα αποκάλυπτε τα εναλλακτικά σχέδια της κυβέρνησης και μάλιστα σε μια εφημερίδα; Όλα είναι θέμα τακτικής και πιέσεων. Αφήστε επιτέλους τον εύκολο και ανεξοδο αρνητικό σχολιασμό απο την καρέκλα του γραφείου σας. Δε βοηθαει πουθενα.Οποιος πιστεύει ότι μπορεί καλύτερα ή έχει περισσότερες γνώσεις και πιο πειστικά επιχειρήματα: ιδού η Ρόδος... Ο αρνητισμος δε βοήθησε ποτε κανένα.
Χαλαρά, το παιδί μου είναι στην Αυστραλία, η περιουσία μου στην Αμερική και η γυναίκα μου δεν ξέρει τι έχει!Θα παίξουμε επανάσταση με τη ζωή των άλλων στη ρουλέτα.Το επαναστατικό πολεμικό συμβούλιο θα γίνει στη βίλα μου στην Αίγινα δίπλα στη πισίνα.VenceΡέμος!
Νομίζετε φίλοι ότι θα έλεγε το plan B στη δημοσιογράφο; Ίσα -ίσα αυτό θέλει να πιστεύουν όλοι, ότι δεν υπάρχει plan B. Εξ άλλου μπορεί να υπάρχουν διάφορα plan B. Μπορεί κάποιο από αυτά να μην έχει καμία σχέση με την ευρωζώνη.Πολύ καλά τα λέει κατά την γνώμη μου. Δεν υπάρχει plan B για τους ευρωπαίους όχι για την Ελλάδα. Αυτοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι όχι εμείς. Ας προσέξουν. Ο Βαρουφάκης εκφράζει την πολιτική της κυβέρνησης δεν αποφασίζει μόνος του. Οι θέσεις είναι συλλογικές. Δεν μπορούμε να είμαστε τόσο ευμετάβλητοι στις απόψεις μας. Πρόκειται για την τελευταία μάχη του λαού μας μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν αξίζει να παραμείνουμε σε μια Ευρώπη ουραγοί και επαίτες.
“Κι αν τελικά έρθει η καταστροφή, τι θα γίνει τότε, ρωτά η Helena Smith: «Αυτό είναι σαν να με ρωτάτε τι θα γίνει αν κομήτης χτυπήσει τη Γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία»!, απαντά ο κ. Βαρουφάκης.”Μα δεν ντρέπεται λιγάκι; Είναι αυτό υπεύθυνη στάση υπουργού; Μα τι είναι αυτά που αμολάει συνέχεια;Πρώτα μας φλόμωσε με ομιχλώδεις λύσεις τύπου perpetual και swaps και τώρα μας λέει «γαία πυρί μιχθήτω»! θυμίζει αυτό που έλεγε ο άθλιος Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ: “apre moi la deluge”!Λίγη τσίπα κύριε Βαρουφάκη. Και κυρίως λίγη συναίσθηση του καθήκοντος!
Το plan Β μας μάρανε.... και οι προηγουμενοι με το plan B το πηγαίναν και φάγαμε τα μούτρα μας.... όπυ βγεί... τι άλλο ειναι δυνατό να κάνουμε? Εφ όσον η ομάδα δεν τραβάει... κατι πρέπει να γίνει... άν αυτο συμαίνει ένα μπάχαλο στις δικες τους τις τραπεζές, γιατι λεφτά δεν μας τα δώσαν για το καλό μας αλλα για το δικό τους.... οτι γίνει.... Τουλάχιστον σε σχέση με προηγούμενους έχει τα κότσια και το λέει... δεν υπάρχει άλλο σχέδιο... τέλος...
Θα επιμείνω λίγο στη διαφωνία μου, χρησιμοποιώντας την προσωπική μου εμπειρία, αλλα σε ένα βαθμό ίσως αφορά και μια πιο γενική κατάσταση. Είμαστε 4μελής οικογένεια, το 2013 δεν δούλευε κανείς μας. Σήμερα οι τρεις μας έχουμε κανονικές δουλειές, αλλά στο μεταξύ διάστημα ζήσαμε πολύ δύσκολα, κυρίως με δανεικά, βοήθεια γονιών και άπειρους διακανονισμους επί διακανονισμών στις ΔΕΚΟ. Ψυχικά ζοριστήκαμε πολύ σαν οικογένεια γιαυτο και οτι λέω δεν είναι επειδή δεν κατάλαβα τι έγινε τα τελευταία χρόνια ουτε γιατι τσιμπάω στον φοβο. Δεν πήρα διακοποδανεια, δεν τσακισα καρτες κλπ ανήκω κανονικα σε αυτο το κομματι της μεσαιας τάξης που βίωσε την ανατροπή που έφερε η κρίση. Το μπάχαλο λοιπόν το έζησα και ευχαριστώ δε θα πάρω άλλο! Διότι αυτά που έστω σε επίπεδο ρητορικής λέει ο Βαρουφάκης δεν θα ενοχλήσουν μόνο τις τράπεζές τους, τη δική μας οικονομία θα τσακίσουν ακόμη περισσότερο! Και τότε θα την πληρώσουμε όλοι μας και πολύ περισσότερο εκείνοι που βρίσκονται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, αυτοί που είναι ακόμη άνεργοι ή που έχουν κλείσει επιχειρήσεις και κυρίως η επόμενη γενιά Η θεωρία του reset είναι καλή για τον υπολογιστή μου, ειναι καλή σαν σύνθημα αλλά στην πραγματική ζωή δε παίζει. Εάν ο κος Βαρουφάκης δίνει προτεραιότητα στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουμε ως χώρα να μιλάει λιγότερο - διότι ετσι θα αναιρεί και λιγότερα - και να κάνει τη δουλειά του χωρίς αυταρέσκειες για να μη δημιουργήσει μια ωραιότατη νέα και μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίσηΌλοι οι Έλληνες πολίτες είμαστε μαζί τους και η ευθύνη τους είναι τεράστια, μπορούν και μακάρι να πετύχουν κάτι καλό, αλλά συγχωρείστε με...Λεφτά υπήρχαν, περίστροφα υπήρχαν, μνημονια σκιζόντουσαν σελίδα σελίδα... χόρτασα!Πολλά λόγια, πολλές μαγκιές, πραγματικά ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω άλλο!
Έχεις δίκιο.... Αλλά τι άλλο να γινει? Η θα βρουν μια λύση να λυθει το αδιεξοδο η θα παμε κατα διαολου... Κι άλλο μνημόνιο? Είτε με νέο μνημόνιο είτε με το να μας κυνηγήσουν με τις πέτρες απο τις Βρυξέλλες πάλι εμεις θα την πληρωσουμε την νύφη....Νυσάφι πια..... Αντε και ο Θεός βοηθός....
Η πλειοψηφια των ελληνων ειναι με την προσπαθεια αυτη, αλλα ολοι θελουμε να ακομε ΜΙΑ γραμμη. Αλλος λεει δεν υπαρχει plan B. Αλλος λεει οτι υπαρχει και Β και C.Μηπως το κανουν για να μπερδεψουν τη μερκελ?
Αν και σιγουρα λεει και ορισμενα σωστα παρολα αυτα ειναι φανερο οτι το μονο που τον νοιαζει ειναι το πελωριο Εγώ του. Σιγα να μην ενδιαφερεται για τους μπατιρηδες τους Ελληνες. Μηπως εχει καμια αναγκη?
Κρατώντας μια μικρή επιφύλαξη, διότι στο αρθρο δεν περιλαμβάνεται όλη η συνέντευξη, οπότε, μπορεί να μην αποδίδεται πλήρως το νόημα, λέω εγω τώρα με το φτωχό μου μυαλό WOW !!!! εντυπωσιάστηκα!!! (αρνητικά) Ο συνδυασμός δε φωτο και κειμενου ειναι εντελώς τρομαχτικός :) πέρα από τα αστεία όμως ο κος ΥΠΟΙΚ δεν δικαιούται ούτε για λόγους τακτικής να εκφράζεται με αυτό το στυλάκι "Συνεχώς ακούμε ότι αν δεν υπογράψετε θα γίνει Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι: ας γίνει! Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας. Αυτό είναι το δικό μου σχέδιο Β"» δεν χειρίζεται προσωπική του υπόθεση για να εκφράζεται λεκτικά με κακόγουστη μαγκιά την ώρα μάλιστα που μαλλον ήδη εφαρμόζει το plan B / ρεαλισμός / κολωτούμπα. Στο τέλος θα με κάνει να πιστέψω οτι ο Σόιμπλε έχει όντως πνευματική ουσία και είναι πιο Ευρωπαίος από τους άλλους.
@ Δον ΚιχώτηςΟι τράπεζες που σώθηκαν ηταν οι γερμανικές και οι γαλλικές που ηταν εκτεθειμένες επειδή είχαν ελληνικά ομόλογα με πολύ καλά επιτόκια που θα γινόντουσαν αέρας κοπανιστος αν δε μας δινανε δάνειο για να τους τα εξοφλησουμε.Ο κάθε τραπεζίτης αν κλείσει η τράπεζα του χάνει τις μετοχές του αξίας στη περιπτωση που ανέφερες ,εκατομυρίων
Ότι να'ναι είναι να πας να διαπραγματευτείς και να λες στον απέναντι τι θα κάνεις αν δε δεχτεί.-Θέλω 300-Σου δίνω 100. Αλλά μεταξύ μας, αν δε δεχτείς θα σου δώσω 300.