ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Θαυμασμός από τα διεθνή ΜΜΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Θαυμασμός από τα διεθνή ΜΜΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Nikos Libertas
5

Αίσθηση προκάλεσε στους ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, με σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας» και τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Θαυμασμός από τα διεθνή ΜΜΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Nikos Libertas

Σε άρθρα αλλά και αναρτήσεις στο Twitter οι ξένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι οι Έλληνες ξαναβγήκαν μαζικά στους δρόμους για πρώτη φορά μετά από χρόνια, διεκδικώντας την αξιοπρέπειά τους, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ χάθηκε στον απόηχο της επιβολής των μέτρων του μνημονίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στη συγκέντρωση, ενώ επεσήμαναν ότι έχουν απομακρυνθεί και τα κάγκελα που υπήρχαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι Έλληνες διαδηλωτές αψήφησαν το κρύο και βγήκαν στους δρόμους, καταγγέλλοντας τον «ευρωπαϊκό εκβιασμό», έγραφε το Russia Today, το οποίο μετέδιδε απευθείας τη συγκέντρωση στην Αθήνα.


«Τεράστιο πλήθος στη διαδήλωση υπέρ της κυβέρνησης», έγραψε το BBC. «"Πτωχευμένοι αλλά Ελεύθεροι": Οι Έλληνες υποστηρίζουν την πίεση κατά της λιτότητας της ΕΕ», ήταν ο τίτλος του Newsweek.

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το RussiaToday το γύρισε σε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο... Ο καθένας ότι τον συμφέρει...Επειδή πάνω από όλα είμαστε Έλληνες:Αν όλα πάνε καλά-> Ήμουν και εγώ στην διαδήλωση-μπράβο μας... Αν αυτοικανοποιηθεί ο Δίας-> Έλα μωρέ με τους χαζούς που πηγαίναν και διαδήλωναν για ανάσες αξιοπρέπειας...
Εμείς να δείς πόσο αυτοθαυμαστήκαμε !Γέφυρα, αξιοπρέπεια, νωπή λαϊκή εντολή... οτιδήποτε για να μή πειράξουμε τα κλειστά επαγγέλματα, την οριζόντια και άνευ όρων μονιμότητα στο δημόσιο, να μήν αρχίσει η αξιολόγηση πουθενά και ποτέ, να μήν σταματήσουν οι συνταξιοδοτήσεις 50 ρηδων, τα παράλογα εφάπαξ, τα επιδόματα στο γάμο του καραγκιόζη, οι κρατήσεις υπερ τρίτων, η πελατειοκρατία, η διαφθορά...Πείτε μου όλοι εσείς, με το χέρι στην καρδιά : άν δέν υπήρχε κάποιου είδους μνημόνιο, θα συνέχιζαν ή όχι να παίρνουν σύνταξη 17,5 χιλ. πεθαμένοι ; Υπάρχει κάποιος να πιστέψει πως μιά απ'τις ελληνικές κυβερνήσεις θα το σταματούσε ; Μήπως είχαν καταγγείλλει ποτέ το φαινόμενο οι του Σύριζα ; Γίνεται ποτέ να ξεριζωθεί η πελατοκρατία απ'τη χώρα μας χωρίς κάποιου είδους εξαναγκασμό ;
Γι αυτό και ο βαρουφάκης λέει οτι συμφωνεί με το 67% του μνημονίου... Το οτι το μνημόνιο έφερε και θετικές αλλαγές δεν σημαίνει οτι πέτυχε και το σκοπό του! Δηλαδή την οικονομική εξυγίανση της χώρας. Οι παραλληρισμοί σύριζα με πασοκ 81, τσίπρας μετανσάρκωση του ανδρέα κτλ, τελικά φάνηκαν άστοχοι. Ούτε παχυλές αυξήσεις υπόσχετε ούτε χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο (θα πάρει μόνο τους αντισυνταγματικά απολυμένους), ούτε τις ιδιοτικοποίησεις θα σταματήσει(εκτός απο αυτήν της δεη). Ο τσίπρας και τα υψηλόβαθμα στελέχη του συριζα είναι αρκετά ιδεαλιστές για να προβούν σε μικροπολιτικές τακτικές, οτι οι δεδομένες συνθήκες δεν τους επιτρέπουν την επανίδρυση ενός πελατειακού κράτους δεν σημαίνει οτι θα το έκαναν σε διαφορετική περίπτωση.