Κατρούγκαλος: Το υπουργείο φυλασσόταν και από ΜΑΤ και από security

Κατρούγκαλος: Το υπουργείο φυλασσόταν και από ΜΑΤ και από security Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
5

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που είδα και με έκαναν να φρίξω στο υπουργείο που ανέλαβα, ήταν η παρουσία ιδιωτικών σεκιούριτι, επιπλέον της κλούβας με τους δεκάδες αστυνομικούς, που ήταν έξω από την είσοδο του υπουργείου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως «αντιμεταρρύθμιση, νεοφιλελεύθερης σύλληψης και πελατειακής εκτέλεσης» αυτό που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια στη δημόσια διοίκηση, τονίζοντας ότι δεν ήταν απλά καρικατούρα μεταρρύθμισης.

Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης, που, όπως τόνισε «δεν αποτελούν μεταρρύθμιση», θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάκληση των απολυμένων της διαθεσιμότητας (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κλπ) μετά από μία διαδικασία μίνι εθελοντικής κινητικότητας, στην αντικατάσταση των αντισυνταγματικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου και στην αλλαγή του συστήματος επιλογής προϊσταμένων σημειώνοντας ότι μέχρι τότε δεν θα γίνουν επιμέρους παρεμβάσεις.

Για το Ενιαίο Μισθολόγιο αναγνώρισε ότι υπάρχουν πολλές αδικίες και επί των δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο εφαρμογής των μνημονιακών νόμων. Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτές οι αδικίες δεν μπορούν να αποκατασταθούν τώρα, αλλά με ένα δίκαιο μισθολόγιο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τόσο της διοίκησης και όσο και των εργαζομένων και εξέφρασε την ελπίδα ότι την επόμενη χρονιά «θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι και στον τομέα τον οικονομικό».

Τόνισε επίσης ότι θα εξεταστούν εκ του μηδενός τι ανάγκες καλύπτει κάθε υπουργείο, θα προσδιοριστεί το προφίλ θέσεων, οι ανάγκες και τα καθήκοντα των υπαλλήλων, και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί μία πολιτική κινητικότητας.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Ο Κατρούγκαλος θέλει να επαναφέρει την κινητικότητα και να προχωρήσει σε καθηκοντολόγιο , αυτά που το 2009 - 2011 δεν στήριξαν και κατήγγειλαν.5 χρόνια χαμένα
Κλασσικη γραμμη εχουν παρει ολοι: "Παραλαβαμε καμμενη γη, οποτε μη περιμενετε και τιποτα σπουδαιο." Και φανταζομαι οτι η ανάκληση των απολυμένων της διαθεσιμότητας (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κλπ) εγινε με βαση σχεδιο και λεπτομερης αξιολογηση και οχι για επικοινωνιακους λογους..
Μήπως να σταματήσουμε να κοιτάμε πίσω ( τι έκαναν οι άλλοι) και να αρχίσουμε να κοιτάμε μπροστά( τι θα κάνουμε εμείς)?.Αυτό που χρειάζεται είναι να πεισετε εσείς με την πολιτικη σας και όχι να μας θυμιζετε πόσο δεν έπεισαν οι άλλοι.
Καλυτερα αυτα να λεγονται και να ξαναλεγονται.Αυτες οι δηλωσεις μενουν στο χρονο.Ειναι για να αυτομουτζωνεται αυτη η γενια και να μαθαινει η επομενη...Γιατι μπορει σε λιγα χρονια να βγουν καποιοι και να πουν "εε..ενταξει δεν ηταν τοσο τραγικα τα πραγματα.." οπως λενε μερικοι τωρα για την χουντα..