Drones - σερβιτόροι κάνουν την εμφάνισή τους στη Σιγκαπούρη

Drones - σερβιτόροι κάνουν την εμφάνισή τους στη Σιγκαπούρη Facebook Twitter
Ένας ιπτάμενος "σερβιτόρος" έτοιμος να παραδώσει την παραγγελία σε εστιατόριο της Σιγκαπούρης
3

Έναν καινοτόμο όσο και εντυπωσιακό τρόπο χρησιμοποιούν εστιατόρια στην Σιγκαπούρη για να σερβίρουν τους πελάτες τους στα τραπέζια, αντικαθιστώντας τους "παραδοσιακούς" σερβιτόρους με drones, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του BBC.

Στην πραγματικότητα, η χώρα με την πλούσια, εξωτική κουζίνα, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε εξειδικευμένους, επαγγελματίες σερβιτόρους και η εταιρεία Infinitum Robotics θεωρεί ότι τα αυτόνομα ελικοπτεράκια (drones) της, αποτελούν μιας πρώτης τάξεως λύση στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Το κάθε drone αντέχει έως 2 κιλά βάρος

Τα drones της εταιρείας, μπορούν να μεταφέρουν παραγγελίες βάρους έως 2 κιλών πάνω από τα κεφάλια των πελατών με ασφάλεια, αφού μετακινούνται στο χώρο με την βοήθεια συστήματος υπερύθρων που είναι εγκατεστημένο στο εστιατόριο.

Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό βίντεο από την επίδειξη των drones - σερβιτόρων σε εστιατόριο της χώρας:

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά επίσημη έρευνα για το Grok του Έλον Μασκ

Τech & Science / Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά επίσημη έρευνα για το Grok του Έλον Μασκ

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε την περασμένη εβδομάδα το X να βρει «επειγόντως» λύση για να αποτραπεί η διασπορά πλαστών, «εξοργιστικών» εικόνων γυμνών γυναικών και παιδιών που δημιουργήθηκαν από το Grok
THE LIFO TEAM
Οι εκδότες φοβούνται ότι τα chatbots και οι περιλήψεις μέσω AI σηματοδοτούν το «τέλος της εποχής της επισκεψιμότητας»

Τech & Science / Τα chatbots και οι περιλήψεις μέσω AI σηματοδοτούν το «τέλος της εποχής της επισκεψιμότητας» στα ειδησεογραφικά sites

Η επισκεψιμότητα προς ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έχει ήδη υποχωρήσει κατά ένα τρίτο μέσα σε μόλις έναν χρόνο παγκοσμίως, λόγω της ανόδου των AI overviews και των chatbots
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΗ - Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Τech & Science / Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Μετά τη διακοπή των ερευνών λόγω χιονιού το 2024, το 2025 η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones ανέλαβαν να σαρώσουν τις δύσβατες πλαγιές των Άλπεων για τον εντοπισμό του
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Σούπερ μάρκετ : Αυτόματα Ταμεία. Τράπεζες : web banking και φυσικά, ΑΤΜs. Εκδηλώσεις : Software αντί για dj. Τώρα και εστιατόρια με drones αντί για σερβιτόρους. Και ακόμη να πάρετε χαμπάρι τον νόμο της αντικαταστασιμότητας ζωντανής εργασίας από κεφάλαιο ; Η ανεργία θα εκτιναχθεί προς όφελος των αφεντικών, των επιχειρηματικών και γενικότερα των πλουσίων που θα εξοικονομούν εργατικό κόστος κρατώντας όλα τα φράγκα για τους εαυτούς τους για το (μικρότερο συγκριτικά) από τη ζωντανή εργασία κόστος συντήρησης των μηχανημάτων. Ο πλούτος που παρακρατούν οι φραγκάτοι θα εκτιναχθεί σε αδιανόητα επίπεδα. Και από την άλλη οι φτωχοι θα είναι πένητες και πεινασμένοι, χωρίς δουλειά, θα είναι παντελώς άχρηστοι. Αυτό είναι το καπιταλιστικό μέλλον. Κατά τα άλλα φταίει το Δημόσιο (δηλαδή η κοινωνικοποίηση της παραγωγικής δραστηριότητας).
Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια διάβαζα ένα Ντόναλντ το οποίο είχε μέσα μια ιστορία όπου ο Ντόναλντ άνοιξε ένα εστιατόριο και σέρβιραν ιπτάμενες μηχανές, ίδιες με τα drones. Δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν τόσο σύντομα, αλλά τελικά τα κόμιξ είναι μπροστά. :)