O πρόεδρος της Νότιας Αφρικής θυσίασε 12 αγελάδες

O πρόεδρος της Νότιας Αφρικής θυσίασε 12 αγελάδες Facebook Twitter
3

Όταν οι πολιτικές ικανότητες δεν είναι αρκετές, τότε χρειάζονται ανώτερες δυνάμεις για την επανεκλογή των υποψηφίων.

Το παράδειγμα αυτό ακολούθησε και ο νοτιοαφριακανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος το Σαββατοκύριακο συμμετείχε σε τελετουργική θυσία δώδεκα αγελάδων στο χωριό Νκάντια όπου γεννήθηκε, στην περιφέρεια Κουαζούλου-Νατάλ (ανατολική Νότια Αφρική), για να ζητήσει την προστασία των προγόνων της φυλής του εναντίον των αντιπάλων του πριν από το επόμενο συνέδριο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC).

«Καλούμε εσάς, ω πρόγονοί μας, να προστατέψετε το γιο μας. Καλούμε εσάς όλους, ω πρόγονοι της φυλής Νξαμαλάλα. Να είστε κοντά του, να τον καθοδηγείτε και να τον προστατεύετε απ' αυτούς που συνασπίζονται εναντίον του», είπε κατά τη διάρκεια του τελετουργικού ο νοτιοαφρικανός πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Ζούμα έχει δει τη δημοτικότητά του να πέφτει ύστερα από την αποκάλυψη πολλών σκανδάλων, αλλά ο ίδιος επιδιώκει να επανεκλεγεί ως επικεφαλής του ANC στο επόμενο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Οι αναλυτές και οι σχολιαστές εκτιμούν ότι εκτός απροόπτου το κόμμα θα κρατήσει τον Ζούμα στη θέση του.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Διεθνή / Η Ισπανία αυστηροποιεί τους κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια - Οι νέοι όροι

H κυβέρνηση ενέκρινε τροποποίηση του Γενικού Κανονισμού Οδικής Κυκλοφορίας, εισάγοντας νέες υποχρεώσεις για τους χρήστες οχημάτων προσωπικής κινητικότητας (PMVs), στα οποία περιλαμβάνονται τα ηλεκτρικά πατίνια
THE LIFO TEAM
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΓΑΛΛΙΑ ΩΜΕΓΑ

Διεθνή / Omega Block: Το ατμοσφαιρικό «μπλόκο» που κρατά την Ευρώπη στον κλοιό του καύσωνα

Από τη Γαλλία και την Ισπανία έως την Ιταλία και τη Βρετανία, ο ατμοσφαιρικός σχηματισμός που μοιάζει με το γράμμα Ω βρίσκεται πίσω από τις ακραίες θερμοκρασίες που πλήττουν την Ευρώπη
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια