Σαμαράς: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση φτάνει η πυξίδα να μη δείχνει στα βράχια

Σαμαράς: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση φτάνει η πυξίδα να μη δείχνει στα βράχια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
10

«Όποιος αγαπά την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα κυβέρνηση. Αλλά επειδή αγαπάμε την πατρίδα δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία», είπε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη Βουλή. Επανέλαβε πάντως πως η ΝΔ δεν θα μηδενίζει το έργο της κυβέρνησης, θα αναγνωρίζει τα όποια θετικά πετύχει και δεν θα καταψηφίζει τα πάντα. «Θα σας στηρίξουμε, φτάνει η πυξίδα να μη δείχνει στα βράχια», τόνισε.

Ο Α. Σαμαράς σχολίασε μάλιστα με ένα «ουάου» την πρόταση της κυβέρνησης να ελαφρυνθεί το δημόσιο χρέος με διηνεκή ομόλογα, αναφέροντας πως είναι ένα εργαλείο από τα βάθη της ιστορίας. «Ανασύρατε ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποίησε η Μεγάλη Βρετανία για να καλύψει ανάγκες της ενόψει του 7ετούς πολέμου στα μέσα του 18ου αιώνα. Στη συνέχεια το χρησιμοποίησε και πάλι η Βρετανία για να καλύψει τις δαπάνες της στους Ναπολεόντειους Πολέμους στις αρχές του 19ου αιώνα. Και τέλος στις αρχές του 20ου αιώνα για να καλύψει τις υπέρογκες ανάγκες της στα τέλη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ουάου που θα έλεγε και ο κ. Βαρουφάκης», είπε χαρακτηριστικά.

Σαμαράς: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση φτάνει η πυξίδα να μη δείχνει στα βράχια Facebook Twitter
Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στο "wow" του Σαμαρά - φωτό: AΠΕ/ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως όχι μόνο δεν έχει σχέδιο έχει και εμμονή στο ψέμα. «Η εμμονή στο ψέμα δεν είναι αρετή» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ενώ για τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup είπε πως ελπίζει να βγουν από τη διαπραγμάτευση με ορθό παράστημα όπως έκαναν τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης σε αντίστοιχες συνθήκες.

Υπεραμύνθηκε ακόμα της πολιτικής του όταν ήταν πρωθυπουργός λέγοντας απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα: «Εσείς βρήκατε τη χώρα σε ανάκαμψη, όχι σε βαθιά ύφεση, όπως εμείς. Τα πλεονάσματα εμείς τα φτιάξαμε και εσείς τα βρήκατε». «Παραλάβαμε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη αλλά εμείς παραδώσαμε μια χώρα όρθια , ενώ τώρα έχει επανέλθει η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», τόνισε.

«Εμείς έχουμε δεχθεί λιγότερα από το 70% των μέτρων μνημονίου, επισήμως όχι πάνω από το 63%», είπε και υποστήριξε ότι «εσείς σήμερα κάνετε την κωλοτούμπα και δεν νιώθετε την ανάγκη ούτε να ζητήσετε ένα συγγνώμη για όσα έχετε πει εις βάρος μας».

Για το e-mail Χαρδούβελη είπε πως «μάλλον δεν το έχετε διαβάσει. Εκεί αναφέρονταν μέτρα που ζητούσε η τρόικα, αλλά εμείς τα απορρίπταμε σχεδόν στο σύνολό τους». Παρέδωσε μάλιστα και ένα εμπιστευτικό έγγραφο με μέτρα που ζητούσε το 2014 η τρόικα και δεν πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Σαμαράς: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση φτάνει η πυξίδα να μη δείχνει στα βράχια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αυτό που πολεμάει δεν είναι η λιτότητα αλλά η ανάπτυξη, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει πάρει εντολή από τον λαό να προκαλέσει σύγκρουση.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης χαρακτήρισε λάθος την αύξηση του κατώτατου μισθού προβλέποντας ότι θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας και υποστήριξε ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει μόνο με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Εξέφρασε ακόμη επιφυλάξεις για το εάν η αποκατάσταση της 13ης σύνταξης μπορεί να γίνει φέτος. Σχολίασε και την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας: «Και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας που δημιουργήσαμε, φαίνεται ότι πάτε και αυτές να τις καταργήσετε. Γιατί; Για να είναι πιο εύκολη η απόδραση; Οι σχέσεις με καταδικασμένους τρομοκράτες και επικίνδυνους ποινικούς;».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Αν και προσαπτω πολλα στον Σαμαρα, γιατι θεωρω οτι εχασε την ευκαιρια να κανει καποια παραπανω καλα πραγματα για τον τοπο - αν και οντως παρελαβε τη χωρα στο χειλος του γκρεμου και την κρατησε, το οποιο ειναι το μεγαλυτερο επιτευγμα - φαινεται ποσο λιγος ειναι ο Τσιπρας. Και οτι αλλα ελεγε πριν και τελειως αλλα λεει τωρα. Αν βεβαια λες συνεχεια αλλα πραγματα μπορεις για καποιο χρονικο διαστημα να ελισεσαι, ειδικα στην Ελλαδα οπου οι οπαδοι δεν θελουν να παραδεχτουν οτι πιαστηκαν κοροιδο.. Αλλα καποια στιγμη τελειωνουν τα ψεματα και πρεπει να πας αριστερα η δεξια. Και αυτη η στιγμη θα ερθει πολυ συντομα εχω την αισθηση.
Πείτε με προκατειλημμένο, ανίδεο κλπ. αλλά την ανάπτυξη, την ανάκαμψη και το success story για το οποίο μιλούσε ο κ.Σαμαράς, εγώ γιατί δεν το είδα πουθενά; Σαν αξιωματική αντιπολίτευση δεν περίμενα να κάνει κάτι άλλο από το να ρίχνει λάσπη στα πάντα, η παλιά κλασική συνταγή. Δεν περίμενα να αλλάξει τώρα. Αλλά ο κ.Σαμαράς το έχει πάρει επι προσωπικού.
Αρχικά περί χρέους. Ο τσίπρας οπισθοχώρησε πλήρως στις θέσεις Σαμαρά. Στην ομιλία του ο ίδιος ο τσίπρας χρησιμοποίησε την συμφωνία Σαμαρά τον δεκέμβριο του 2012 για μετέπειτα μείωση των τόκων και επιμήκυνση του υπόλοιπου δανείου.Ο Σαμαράς μίλησε με αριθμούς και όχι με αερολογίες τύπου τσίπρα. Ο τσίπρας ωραία τα λέει για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που του αρέσουν οι αριστερολογίες και τα παραμύθια. Ο μπαρουφάκης ήδη συμφωνεί με το 70% του χρέους και με νέο μνημόνιο πρωτού καν ξεκινήσουν οι πραγματικές διαπραγματεύσεις. Ο Σόιμπλε το ανέφερε σωστά σήμερα, αν δεν θέλει η κυβέρνηση να πάρει τα λεφτά μπορεί να μην ζητήσει την "βοήθεια" των εταίρων,αν βρεί 22 δίς μαγκιά τους,με την προυπόθεση ότι θα εφαρμόσει βέβαια τον προυπολογισμό της ΝΔ κατα γράμμα για να μην προστεθούν περισσότερα χρέη. Ήδη πριν απο λίγο έβγαλε ανακοίνωση η Ρώσσικη ομοσπονδία που προσφέρει μόνο ρούβλια σαν δάνειο με επιτόκιο άγνωστο με την προυπόθεση να τους ζητήσουν λεφτά. Μπορείς λοιπόν να πάς να ζητήσεις και απο εκεί...Επίσης ορθώς επισήμανε την επιλεκτική αποσιώπηση σε όλες τις ομιλίες τσίπρα για το ΔΝΤ. Αύριο στο eurogroup θα συμμετάσχει και η lagarde μαζί με τον τόμσεν και την ομάδα τους. Ξεχνάμε ότι έχουμε πάρει και απο εκεί λεφτά και πρέπει με την σύμφωνη γνώμη και αυτών να υπάρξη συμφωνία. Ο τσίπρας όσο και να προσπαθεί να δελεάσει τους ιθαγενείς πρέπει να πάρει μια απόφαση είτε να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους αποδεχόμενος το μνημόνιο και εξευτελιστική για αυτόν αντιμετώπιση ή να πάει σε ρίξη που θα οδηγήσει μαθηματικά βέβαιο σε μερική παύση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας. Σε περίπτωση κωλοτούμπας θα έχει την ευγενή στήριξη της ΝΔ. Αυτό είναι το "εύστοχο" συμπερασμα της σημερινής αντιπαράθεσης...
Ο Τσίπρας όμως μίλησε και για ανάπτυξη. Ο Σαμαράς μόνο για φόρους και μέτρα μιλάει. Ναι σε όλα έλεγε και ήμασταν η χώρα της φάπας απ ότι βλέπεις όντας καθαρά παθητικοί.
Αγαπητέ geo_1990 αυτή τη στιγμή ο Έλληνας θέλει μαγκιές και τραμπουκισμούς. Ούτε νούμερα ούτε επιχειρήματα! Βρίσιμο στους κακούς Γερμανούς και υμνούς στον καλό έλληνικό δημόσιο τομέα που πρέπει να τον αυξήσουμε κι άλλο για να φέρουμε ανάπτυξη. Μακάρι να τα πετύχει αυτά που λέει ο Τσίπρας, αν και το θεωρώ λίγο απίθανο (εκτός κι αν πίσω του έχει κάποιον και δε μας το έχει πει)