Μπαλτάς: Αλλαγές στην Παιδεία και αναφορές σε διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Μπαλτάς: Αλλαγές στην Παιδεία και αναφορές σε διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας Facebook Twitter
Ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς μιλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομελεια της Βουλής, των προγραμματικώνν δηλωσεων της Κυβέρνησης, Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
4

Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής έδωσε στην αποψινή του ομιλία στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς. Ο κ. Μπαλτάς εξήγγειλε την επιστροφή των σχολικών φυλάκων στις θέσεις τους, την επιστροφή των καθηγητών των ΕΠΑΛ, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και την απόσυρση της αξιολόγησης.

Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στην Τρίτη Λυκείου φέτος ανακοίνωσε ο κ. Μπαλτάς συμπληρώνοντας πως η βαθμολογία στην πρώτη και δεύτερη τάξη δεν θα συνυπολογίζεται στον εισαγωγικό βαθμό για το Πανεπιστήμιο. 

Ο κ. Μπαλτάς τόνισε, πως ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά εγκλήματα είναι ότι εδώ και 40 χρόνια καλά σχολεία θεωρούνται τα ιδιωτικά εκφράζοντας την θέση πως αυτό θα πρέπει να αντιστραφεί.

Αναφερόμενος στην Ανώτατη Εκπαίδευση ανακοίνωσε ότι επιστρέφουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και χαρακτηρίζοντας «ψευδοπρόβλημα» αυτό των «αιώνιων φοιτητών» ανέφερε πως έχει νόημα αν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν να έχουν την δυνατότητα.

Αφού χαρακτήρισε τον νόμο Διαμαντοπούλου «την απόλυτη καταστροφή», δήλωσε ότι θα καταργηθούν με νόμο τα Συμβούλια Ιδρύματος.

Τέλος δήλωσε πως η κυβέρνηση εμμένει στρατηγικά στην άποψη ότι η Εκκλησία και το κράτος πρέπει να διαχωριστούν αλλά, σημείωσε πως αυτή η πορεία είναι μακρά και δύσκολη και πρέπει πρώτα να αρχίσουν να εκλογικεύονται αυτές οι σχέσεις.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτές τις αλλαγες που φανταζόμαστε ολοι μας και που θελουμε να δουμε δεν θα τις δουμε στην Ελλαδα οσο ζουμε...σε καμια 100 χρονια αν δεν εχει διαλυθει η ανθρωπότητα κατι μπορει να γινει αλλα προς το παρόν δεν υπαρχει ελπίδα.
το σχολείο αν θελει να το φτιάξει δεν αρκεί να το μετονομάσει από πανελλήνιες σε δέσμες πρέπει να κάνει κάτι ουσιαστικό. Π.χ. πάρε το μοντέλο μιας χώρας με κορυφαίο σύστημα εκπαίδευσης όπως η Σουηδία, προσάρμοσε το στα δεδομένα σου και εφάρμοσε το.
Στα Πανεπιστήμια πίσω ολοταχώς. Για τα σχολεία πως να μην θεωρούνται καλύτερα τα ιδιωτικά όταν στα δημόσια τα μαθήματα πότε γίνονται και πότε όχι, δεν το ξέρει αυτό ο υπουργός;Για το χωρισμό κράτους-εκκλησίας μόνο καλά λόγια έχω να πω αρκεί να το κάνει αυτή η κυβέρνηση και να αφήσει τα ευχολόγια περί εκλογίκευσης των σχέσεων. Αν δε το κάνει αυτή η κυβέρνηση δεν θα γίνει ποτέ.
Δε θα το κάνει αυτή η κυβέρνηση, ειδικά τώρα που έχουμε ανάγκη τα συσσίτια της εκκλησίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Εύχομαι πάντως να ζω και να το δω όταν θα γίνει