Απεργία την Πρωτομαγιά

Βαρουφάκης: Δεν πάω ούτε ως yes man, ούτε ως no man στο Eurogroup

Βαρουφάκης: Δεν πάω ούτε ως yes man, ούτε ως no man στο Eurogroup Facebook Twitter
Kostis Ntantamis / SOOC
10

«Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω κι εγώ. Θα προσέρχομαι στο Κοινοβούλιο και θα μιλάω ειλικρινά», είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Αναφερόμενος στους δανειστές, είπε πως «ούτε θα σκίσουμε το πρόγραμμα, ούτε εσείς θα ζητήσετε τυφλή εφαρμογή», ενώ επεσήμανε ότι «το φάρμακο είναι τοξικό και το κακό είναι ότι το ξέρει και ο γιατρός». «Ήρθε η ώρα να ειπωθούν στον δημόσιο ευρωπαϊκό διάλογο όσα λέγονται έως τώρα με τα μικρόφωνα κλειστά. Ακόμα και η Τρόικα παραδέχεται κατ΄ιδίαν ότι το πρόγραμμα δεν αποδίδει. Άλλα λένε δημόσια όμως», υπογράμμισε.

Τόνισε πως «στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους προσερχόμαστε με ένα και μοναδικό αίτημα. Να μας δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουμε τις προτάσεις μας». Υπάρχει νέα λαϊκή εντολή αμφισβήτησης του προγράμματος, είπε και επανέλαβε το αίτημα για μία συμφωνία - γέφυρα μεταξύ του μνημονιακού προγράμματος και ενός νέου συμβολαίου Ευρώπης - Ελλάδας.

Στο διάστημα της γέφυρας, όπως είπε, δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό και το πρωτογενές πλεόνασμα. Στο διάστημα αυτό θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις δομικές σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Στις μεταρρυθμίσεις αυτές θα περιλαμβάνονται περίπου το 70% των δεσμεύσεων που υπάρχουν στο υπάρχον μνημόνιο, επεσήμανε, ενώ οι υπόλοιπες που κρίνονται απαράδεκτες θα αφαιρεθούν.

«Τρόικα τέλος», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο «κλιμάκιο των τεχνοκρατών που έρχεται με αποικιοκρατική συμπεριφορά και δεν είναι εξουσιοδοτημένο να συζητήσει».


«Η λαϊκή εντολή δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε του κεφαλιού μας. Ζητούμε όμως να ακουστούμε, να μας δοθεί χρόνος να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Θα προσέλθω στο Eurogroup αισθανόμενος ότι εκπροσωπώ το σύνολο του ελληνικού λαού», υπογράμμισε. «Πάνω από όλα, Θα θυμάμαι ότι τον "yes man" δεν τον σέβεται ούτε αυτός στον οποίο λέει συνέχεια "ναι, ναι, ναι" [...] Ούτε "yes man", ούτε "no man" απλώς Ευρωπαίοι πολίτες, που ξέρουν να υπεραμύνονται το ευρωπαϊκό συμφέρον ορθώνοντας ανάστημα απέναντι σε πολιτικές που μπορεί να είναι πλειοψηφικές στην Ευρώπη σήμερα, αλλά πλήττουν βάναυσα την Ευρώπη και τη Δημοκρατία», είπε.

10

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
«Βαρουφάκης: Δεν πάω ούτε ως yes man, ούτε ως no man στο Eurogroup».Καταλάβαμε... πας ως... Batman...!Υ.Γ.: Μαζί σου ρε Γιάνη, μαζί σου!... ..και φρόντισε (σίγουρα το γνωρίζεις καλά), όταν σε ρωτήσουν ποιός είσαι, να μη τους απαντήσεις, «I am Sorry!»...
Μπράβο του! Πρέπει να καταλάβουν οι τραπεζίτες και οι ακόλουθοί τους ότι δεν είναι τα πάντα νούμερα στη ζωή. Δεν μπορείς να εξαθλιώνεις μία ολόκληρη χώρα επειδή δεν σου βγαίνει 200% το κέρδος, αλλά λιγότερο.
"Στις μεταρρυθμίσεις αυτές θα περιλαμβάνονται περίπου το 70% των δεσμεύσεων που υπάρχουν στο υπάρχον μνημόνιο"Θα ήθελα πολυ να μάθω μια-δυο συγκεκριμένες από αυτές του 70% και τον λόγο που δεν τις συμπεριέλαβε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις χθες.
Μπραβο μπραβο και παλι μπραβο. Εκπλησομαι ευχαριστα συνεχως απο τον υπ. Οικονομιας. Με αυτη την νοοτροπια μονο μπορουμε να παμε ολοι μπροστα.
Τελικα πιστευει οτι το 70% του μνημονιου ειναι σωστο η οχι? Η διασκεψη για το χρεος ισχυει η οχι? επισης ολα αυτα που ταζουν οι υπουργοι που θα βρει χρηματα για να πληρωσει? αν περιμενει απο τους Ευρωπαιους να συνεχιζουν να πληρωνουν καλο ειναι να κατεβασουν τους τονους (βλεπε δηλωσεις Καμμενου) γιατι με τσαμπουκαδες διαπραγματευση δεν γινεται. Απο τη μια δεν δεχομαστε την τελευταια δοση αλλα απο την αλλη θελουμε προγραμμα γεφυρα, δηλαδη χρηματα, για να εξακολουθησει το κρατος να λειτουργει και να κοβει μισθους για τους επομενους 6 μηνες.
Προσπαθώ και διαβάζω πάντα τα σχόλια και τον δυο πλευρών κρατώντας αμερόληπτη στάση.Βρε παιδιά όμως να φτύσουμε τη καραμέλα ότι τα λεφτά που μας δίνουν είναι για μισθούς και συντάξεις και να αποδεχτούμε ότι είναι για να καλύψουν τις απερίσκεπτες κινήσεις τραπεζών-ιτών οι οποίες-οι αγόραζαν ελληνικά ομόλογα, για να μπορέσει να συντηρήσει το εγχώριο πανηγυράκι ο δικομματισμός, κι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι να μην πάρουν φράγκο γιατί φυσικά ήταν άδειο το ταμείο, το μετατρέψανε με το "μηχανισμό στήριξης - δντ - εκτ - τρόικα - βαλεοτιθεςακομα" σε δάνειο υπό βρετανικό δίκαιο και μετακύλησαν το οικονομικό βάρος στις πλάτες όλων των πολιτών και κυρίως αυτών που δεν έφαγαν.Βέβαια ανακυκλώνοντας 40 χρόνια τους ίδιους αποκτάμε μερίδιο ευθύνης.