Δύο μόνο προσφορές για τα πετρέλαια στη Δυτική Ελλάδα

Δύο μόνο προσφορές για τα πετρέλαια στη Δυτική Ελλάδα Facebook Twitter
8

Δύο μόνο προσφορές, και μάλιστα και οι δύο από ελληνικές εταιρείες υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε χερσαίες περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Οι δύο εταιρείες είναι η ΕΛΠΕ και η Energean Oil που εκμεταλλεύεται τον Πρίνο ενώ δεν κατέθεσε προσφορά η ιταλική Enel που ήταν εκείνη η οποία πέρυσι είχε ζητήσει με αίτημα της να προκηρυχθεί αυτός ο διαγωνισμός.

Αιτία της απουσίας ξένων επενδυτών θεωρείται η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς αλλά και οι εξελίξεις στη χώρα μας.

Ο άλλος γύρος παραχωρήσεων που αφορά σε θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης φαίνεται να οδεύει σε παράταση, καθώς η κυβέρνηση θέλει να επανεξετάσει τους όρους.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Εγω πάλι δε καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να αναλάβει την εκμετάλευση η x,y εταιρεία (ελληνική ή ξένη). Το κράτος δε μπωρεί να συστήσει έναν οργανισμό εξόρυξης; Δε θα πρέπει να επιτευχθεί το μεγιστο δυνατό όφελος αντί να δινει κάποιο έναντι η κάθε ιδιωτική εταιρεία ;
Η αληθεια ειναι οτι το κρατος πασχει απο ελλειψη πορων και τεχνογνωσιας για μια τετοια μελετη. Θεωρητικα ομως, θα επρεπε το κρατος (ενα υγιες κρατος) να αναλαμβανε τετοια εργα λογω του υψηλου τους ρισκου.