"Θα σώσει η Ρωσία την Ελλάδα;" αναρωτιέται η Deutsche Welle

"Θα σώσει η Ρωσία την Ελλάδα;" αναρωτιέται η Deutsche Welle Facebook Twitter
12

Την ενόχληση του Λευκού Οίκου εκφράζουν αμερικανικές πηγές οι οποίες απόψε διαρρέουν πως ο Ομπάμα αρχίζει να ενοχλείται με το έντονο φλερτ Ελλάδας-Ρωσίας, το οποίο εντάθηκε σήμερα μετά και την συνομιλία Τσίπρα με Πούτιν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε πως κάθε φορά που η ελληνική κυβέρνηση θα "παίζει το χαρτί" της Ρωσίας, η συμμαχία θα κλονίζεται και οι δύο χώρες θα απομακρύνονται.

Ωστόσο σε πολύ καλό κλίμα έγινε η σημερινή συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και το επιτελείο που κατέφθασε στην Αθήνα.

Ο κ. Δραγασάκης τους ανέπτυξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα για την επίλυση του οικονομικού αδιέξοδου της χώρας και η αμερικανική πλευρά άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Πάντως η Deutsche Welle μετέδωσε νωρίτερα πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να στραφεί στη Ρωσία προκειμένου να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Το άρθρο με τίτλο «Θα σώσει η Ρωσία την Ελλάδα;» αναφέρει την ανακοίνωση της ΕΚΤ και επισημαίνει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να στραφεί προς τη Μόσχα προκειμένου να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Η Deutsche Welle αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Μαξίμου.

 

Το άρθρο ισχυρίζεται πως η πρόσκληση Πούτιν επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο το Κρεμλίνο να επιθυμεί να προσφέρει σωτηρία  στην Ελλάδα 

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αυτος ο αμερικανος συνεχεια εχει προβλημα με την ρωσια, τι ζορι τραβαει δεν μπορω να τον καταλαβω, δεν εχω ακουσει τετοια λογια απο κανεναν πολιτικο της ρωσιας, αντιθετως θελουν να εχουν καλες σχεσεις με ολους. Μου φενεται οτι ο ψυχρος πολεμος δεν τελειωσε ποτε, παλι τα πυρηνικα τους φταινε μαλλον. Αν ο τσιπρας συνεχισει να βαδιζει προς την ρωσια βλεπω να γινεται παλι πραξικοπημα με τον τσιπρα οπως εγινε με τον μπουλη το 2007-08, δεν νομιζω να το ξεχασε ο κοσμος? Αυτο ειναι το μελλον των δυτικων, εκει βαδιζουμε και μελλον δεν εχουμε καπως πρεπει να το αλλαξουμε αλλιως συνεχεια ετσι θα ειμαστε.
Όποιος νόμιζε πως οι μάχες της Ελλάδας είναι απλές, ήταν βαθιά νυχτωμένος. Μια βαρκούλα στη μέση του ωκεανού είναι, και γύρω της γίνεται σύρραξη υπερόπλων. Μόνο η συσπείρωση του κόσμου θα βοηθήσει τη χώρα. Ό,τι απειλές κι αν εξαπολύουν πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί. Όσο πιο πολύ φωνάζουν, τόσο πιο πολύ μας φοβούνται. Ίσως έχουμε την τιμή να ξεκινήσει άλλη μια φορά -ιστορικά- από τη χώρα μας η μεγάλη αλλαγή.
εμένα άλλο με ενοχλεί...... με πόση άνεση και ευκολία περιοδικά , εφημερίδες , ξένος τύπος άλλα και πολιτικοί και μεγάλα πρόσωπα του εξωτερικού μιλάνε περι "Σωτηρίας της Ελλάδας απο Ρωσσία η Αμερική" και ενίοτε απειλούν ο ένας η ο άλλος και προτείνουν να κρατάμε τον Πούτιν σε απόσταση. Εαν κατάλαβα καλά είμαστε μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης και του ΝΑΤΟ , σωτηρία λοιπόν απο ποιόν ; απο τι ; Δηλαδή η θα πρέπει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τους όρους του κάθε ξένου κράτους-εταίρου ειδάλλως θα πρέπει ή να συμμαχήσουμε με τους Ρώσσους για να "σωθούμε" αλλιώς θα καταστραφούμε ; Δεν μας τα λένε καλά αυτοί εδωπέρα, ωραία Ένωση και όμορφες Δημοκρατικές αρχές έχετε τελικά εσεις εκει στα ευρωκοινοβούλια
Και γω αυτο σκεφτομαι, ποτε θα σταματησει η δυση να παιζει τον νταη και να ανακατευεται στα εσωτερικα μας? Εχει κανει ποτε τετοια δηλωση ο προεδρος της ρωσιας? ποτε. Ο ομπαμα ειναι ο πιο χαζος προεδρος που περασε απο την ιστορια.
Η Ρωσία φαίνεται να βρήκε χώρο, μέσω Ελλάδας, να αντεπιτεθεί στις κυρώσεις της ΕΕ.Αν οι κυρώσεις αρθούν, πολύ δύσκολα θα βοηθήσει ... Αν όμως συνεχιστούν τοτε ίσως να θελήσει να παίξει το ρολο του συμμάχου!Σε κάθε περιπτωση ο δρόμος που ακολουθούμε δεν πρεπει να έχει επιστροφη. Πρεπει να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια μας πέσει θυσία ... Εντος η εκτός ευρώ!
Ο Δασκαλογιάννης στην Κρήτη θεωρείται ήρωας. Οι κρητικοί (και ειδικά οι Σφακιανοί) γενικά δεν υποτάχτηκαν ούτε στους Τούρκους ούτε αργότερα στους Γερμανούς παρά το βαρύ φόρο αίματος ... Φυσικά για σένα δεν έχει καμία σχέση το ότι η Ιστορία στην πραγματικότητα τον δικαίωσε!Εσύ προφανώς όμως ως σώφρων άνθρωπος θα ήσουν με τη μεριά των πασάδων όπως άλλωστε και τώρα είσαι με την αντίστοιχη μεριά.Μια χαρά τα έχεις "τακτοποιήσει"!
Όχι ακόμη .... Οτάν η Ελλάδα ξαναγίνει ανεξάρτητο κράτος και παγιωθεί η ανεξαρτησία της , τοτε ναι θα έχει γίνει κατι απο αυτό που θελω! Αυτό αφορα και την 'ιστορία με τους Ρώσους' ουτε εγώ είμαι της 'προσκολήσεως'. Αλλωστε και στην πρόσφατη Ιστορία οι ρώσοι έχουν 'ξεχάσει' αρκετούς .... Μη μιλήσω και ενοχληθούν οι φιλοι του Κομματος!