Υπέρ του λίγου «ξύλου» στα παιδιά ο Πάπας

Υπέρ του λίγου «ξύλου» στα παιδιά ο Πάπας Facebook Twitter
14

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποστήριξε τους γονείς που χτυπούν τα παιδιά τους προκειμένου να τα πειθαρχήσουν, με την προϋπόθεση να μην θίγεται η αξιοπρέπειά τους, σύμφωνα με το Associated Press.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του που ήταν αφιερωμένη στο ρόλο των πατεράδων μέσα στην οικογένεια, ανέφερε: «μία φορά, άκουσα έναν πατέρα σε συνάντηση παντρεμένων ζευγαριών να λέει "καμιά φορά χτυπώ τα παιδιά μου λίγο, αλλά ποτέ στο πρόσωπο για να μην τα ταπεινώνω"».

«Πόσο όμορφο!», συνέχισε ο Πάπας. «Γνωρίζει (σ.σ. ο πατέρας αυτός) την έννοια της αξιοπρέπειας! Πρέπει να τα τιμωρήσει, αλλά το κάνει δίκαια και συνεχίζει», πρόσθεσε.

Ο Πάπας περιέγραψε τα χαρακτηριστικά ενός καλού πατέρα, σαν κάποιον που συγχωρεί, αλλά και που είναι ικανός να διορθώνει με αποφασιστικότητα, χωρίς να αποθαρρύνει το παιδί.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Διεθνή / Η Ρουμανία έκλεισε τον πυρηνικό σταθμό της εξαιτίας του ποταμού Δούναβη

Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα (Cernavodă), όπου δύο αντιδραστήρες παράγουν περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ρουμανίας, δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Τι απαντούν οι ΗΠΑ στις αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln

Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln φιλοξενεί περίπου 5.000 μέλη πληρώματος και βρίσκεται στη Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΛΙΝΚΟΛΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Καταγγελίες για τις συνθήκες στο αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν: «Σαπούνι με δελτίο, απειλούν να πηδήξουν από το πλοίο»

Το αεροπλανοφόρο απέπλευσε στις 21 Νοεμβρίου 2025 από το Σαν Ντιέγκο για μια αποστολή στη Νότια Σινική Θάλασσα και ανακατευθύνθηκε προς τη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΝΤΜΙΤΡΙ ΜΟΥΡΑΤΟΦ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Διεθνή / «Ο Πούτιν δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι νίκησε στην Ουκρανία», δηλώνει ο νομπελίστας Ντμίτρι Μουράτοφ

Ο Νομπελίστας Ειρήνης και πρώην διευθυντής της ανεξάρτητης ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta, προειδοποιεί ότι ο Πούτιν δεν μπορεί πλέον να παρουσιάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως νίκη, ενώ περιγράφει τη σκληρή καταστολή της ελευθερίας του Τύπου και των επικριτών του Κρεμλίνου στη Ρωσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Εντάξει ρε 'σεις, τι περιμένετε από πάπα; Εδώ κατά καιρούς μας έχει εκπλήξει (μάλλον ευχάριστα) με άλλα κι άλλα. Δεν μπορούμε να τα έχουμε κι όλα. Απλώς όπως πάντα, θα αγνοήσουμε όσα λέει και είναι οπισθοδρομικά και θα επικροτήσουμε τα υπόλοιπα. Όχι γιατί περιμένουμε από αυτόν να τα πει σε εμάς, αλλά γιατί τα λέει σε κάποιους που δυστυχώς περιμένουν από αυτόν και μόνο...
Μ'αρέσει όταν άντρες που δεν έχουν αποκτήσει παιδιά και δεν έχουν καθόλου επαφή με το αντικείμενο δίνουν συμβουλές τις οποίες θα ακουλουθήσουν μητέρες και πατεράδες σε ολόκληρο τον κόσμο λες και πρόκειται για συμβουλή παιδοψυχολόγου.
Σου διαφευγει ότι για εκατομμύρια λοβοτομημένους, αυτός ο άνθρωπος είναι ο αντιπρόσωπος του θεού επί γης. Και μπορεί να έχει γνώμη για τα πάντα και φυσικά εχει πάντα δίκιο.
Συμβουλές για παιδιά (και για γάμους) ακούμε (χωρίς να υπακούμε, ευτυχώς) καθημερινά δυστυχώς από τον κάθε άσχετο που ούτε παιδιά έχει ούτε παντρεμένος υπήρξε ποτέ. Όλοι θεωρούν δυστυχώς ότι τα ξέρουν όλα! Ακόμα κι οι παιδοψυχολόγοι αλλάζουν τροπάρι ανάλογα με τις εποχές, δυστυχέστατα, και αυτά που έλεγε ο dr.Benjamin Spock δεν είναι ίδια με αυτά που ευαγγελίζεται ο dr.Brazelton κλπ. κλπ. Δεν είναι εύκολο να καθοριστεί τί είναι το "σωστό" από την πλευρά του παιδιού και της οικογένειας της ίδιας. Ποικίλλει δε και ανάλογα με το παιδί ή την οικογένεια. Στο τέλος όμως νομίζω (και ελπίζω ότι οι περισσότεροι γονείς σ'αυτό προσβλέπουν) πρυτανεύει η λογική. Το να χτυπήσεις το χεράκι που πάει να χώσει το πηρούνι στην πρίζα για να το εμποδίσεις (κι ας φωνάξει το παιδάκι, κι ας πονέσει λιγουλάκι προκειμένου να μην πάθει ηλεκτροπληξία) είναι απολύτως δικαιολογημένο. Το να του ρίξεις την ίδια ξυλιά στο χέρι επειδή αποκάλεσε τον παππού μ@λ@κ@ ίσως σημαίνει ότι έχουν παραληφθεί πολλά άλλα στάδια διαπαιδαγώγησης και καθορισμού ορίων που δεν προυπέθεταν καμμία σωματική επαφή. Υπάρχει τεράστια διαφορά κι ας είναι η ίδια κίνηση.
Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το να αποφασίζει ένα συμβούλιο αντρών, το αν οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κάνουν έκτρωση ή όχι. Μην ψάχνεις λογική εκεί που δεν υπάρχει, αγαπητή Υπατία. Σπαταλάς τον χρόνο σου, για τον πάπα μιλάμε.
Τι περίμενες; ακολουθεί πιστά την παραβολή του βοσκού που σακατεύει το αρνι που ξεστρατίζει για να το αναγκάζει να ακολουθεί και να εξαρτάται από το κοπάδι.