Με διαφορά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Με διαφορά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
14

4,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «6 μέρες.» Συγκεκριμένα συγκεντρώνει 23,5%, η ΝΔ 19%, τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 12%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, το ΚΚΕ με 5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.

Πτώση καταγράφεται στα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη.

 

Με διαφορά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας και η συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται πλέον στην 5η θέση, πίσω από τους ΑΝΕΛ, αλλά και η σταθερά τρίτη θέση της Χ.Α., με διαφορά πλέον από τους υπόλοιπους.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Πολιτική / Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι, «στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποτελούν χρίσμα εργαλεία, όπως ο νέος ποινικός κώδικα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Daniel, σε παρεξήγησα, δεν είσαι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μάλλον του ΚΚΕ.Ωστόσο, συνεχίζω να διαφωνώ με την άποψη ότι η βία έχει άλλη γεύση όταν είναι από αριστερά χέρια.Όποιο χρώμα και να αγαπάει ο τραμπούκος, μαύρο, ροζ, κόκκινο, πράσινο ή μπλε, τραμπούκος θα παραμείνει.Τραμπουκισμός είναι το ξύλο σε εκλεγμένους βουλευτές και οι απειλές για τη ζωή τους αν θα ψηφίσουν ελεύθερα ένα νομοσχέδιο, οι αντισυγκεντρώσεις για να διαλυθούν κομματικές συζητήσεις, οι καταλήψεις στους καταπέλτες των πλοίων από 20 άτομα, ο πόλεμος της Κερατέας, οι καταστροφές στα πανεπιστήμια, οι εμπρησμοί, το ξύλο σε ανθρώπους που δεν γουστάρουν να απεργούν για μήνες ολόκληρους χωρίς ελπίδα, για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία κάποιων συνδικαλιστών που θέλουν να επιβάλλουν τη γνώμη τους.Μπορώ να σου γράψω άλλες 100 περιπτώσεις που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια και εννοείται ότι αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής, που τους βλέπω και μου προκαλούν αηδία.Οι φασιστικές πρακτικές όμως είναι ίδιες, άσχετα αν οι Χρυσαυγίτες τις κάνουν προς τους αλλοδαπούς και οι κύριοι του άλλου άκρου τις κάνουν προς ιδεολογικά αντίθετους.
Ναι ενταξει κοπελα μου, ειδα και τους χιλιαδες ιδεολογους που εδραιωσαν την αναξιοκρατια, το γλειψιμο και την απατεωνια....Η μηπως θες να μου πεις οτι οι χιλιαδες πραγματικοι ιδεολογοι εμειναν στο ΚΚΕ και σε αλλες "ευγενεις" πτερυγες της Βουλης, απεχοντας ολα αυτα τα χρονια απο την διαμορφωση των δικομματικων συσχετισμων???Πουλα το παραμυθι των αριστερων ακρων αλλου...Αυτο που ονομαζεις εσυ αχταρμα τουλαχιστον συμφωνει στα αυτονοητα (τουλαχιστον για εμας, τους μη νεοφιλελευθερους ) και σε ενα κοινωνικο συμβολαιο που ειναι πιο επικαιρο απο ποτε...
Όχι απλά αχταρμάς...αλλά μια Βαβέλ διαφορετικών δηλώσεων, εξαγγελιών και υποσχέσεων που είναι ολοφάνερο ότι δεν είναι δυνατόν ποτέ να γίνουν πραγματικότητα. Για ποιό επίκαιρο κοινωνικό συμβόλαιο μιλάς; Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την παλιά, δοκιμασμένη, αποτυχημένη συνταγή των υποσχέσεων για διατήρηση των κεκτημένων και μοίρασμα χρημάτων, που δυστυχώς όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν. Κάνει δηλαδή, αυτό ακριβώς που κατηγορεί ότι έκαναν τα κόμματα του δικοματισμού. Άσε που έχει αγκαλιάσει και προστατεύει αυτούς ακριβώς που κατηγορούσε τα προηγούμενα χρόνια ότι βόλεψαν οι ρουσφετολόγοι των κομμάτων εξουσίας. Σχιζοφρένεια.
Προς την Απαυτή και τον Daniel Deronda.Μπορεί να μην είστε έτοιμοι να ακούσετε την αλήθεια, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποίησε ακροδεξιές μεθόδους με βιαιότητες, γιουγαρίσματα, λιντσαρίσματα, καδρόνια και Γκοτζαμάνικες αντισυγκεντρώσεις.Η καραμέλα ότι αυτά τα έκαναν πρώην ψηφοφόροι των μεγάλων κομμάτων, δεν δικαιολογεί ότι τώρα είναι δικοί του ψηφοφόροι και ότι ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του δεν καταδίκασαν ποτέ, μα ποτέ, ούτε μια φορά τους φασιστικούς τραμπουκισμούς των "αγανακτισμένων" βολεμένων, που έχει αγκαλιάσει προστατευτικά.Και όσο και αν θέλει ο Daniel να ονομάζει αριστερά αυτόν τον αχταρμά των συνιστωσών και των ευκαιριακών ψηφοφόρων, να τον πληροφορήσω ότι δεν ήταν αυτή η αριστερά για την οποία αγωνίστηκαν χιλιάδες πραγματικοί ιδεολόγοι.
Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι θεωρώ το Σύριζα αριστερά; Είναι δυνατόν να θεωρήσει κανείς το Σύριζα αριστερά, όταν συναντιέται με το δολοφόνο Σιμόν Πέρες, όταν δέχεται κάθε Πασόκο να γίνει μέλος του, όταν προτείνει τον Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να απορροφήσει το 1% της Κατσέλη και όταν ψηφίζει τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την πιο νεοφιλελευθερη συνθηκη των τελευταιων δεκατιών; Γι'αυτό και οι πρώην ψηφοφόροι του Πασόκ που γιουχάιζαν και έριχναν μούτζες στο Σύνταγμα είναι ψηφοφόροι του, γιατί βλέπουν σε αυτόν ένα αδελφό κόμμα που διαπρέπει στο να παραπλανά και να δημαγωγεί! Δε λέω ότι δεν υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι όπως και κάποιες αξιόλογς συνιστώσες εκεί, αλλά και μόνο που κάθονται και δεν αποχωρούν μαζικά βλέποντας τη δεξιόστροφη πολιτική του κόμματός τους, κάτι μας λέει και αυτό, έτσι δεν είναι; Αυτό στο οποίο διαφώνησα και διαφωνώ μαζί σου είναι η ισοπέδωση και το να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Η αριστερά (η πραγματική όχι η ροζ) δεν είναι το ίδιο πράγμα με την ακρα δεξιά και το φασισμό, δεν είναι και τα δύο άκρα. Άκρο είναι μόνο ο φασισμός. Επίσης το να μουτζώνεις (το οποίο άλλωστε δεν είναι πρακτική ης αριστεράς) δεν είναι το ίδιο με το να σκοτώνεις, το να αποδοκιμάζεις ένα αρχιαπατεώνα πολιτικό και να του πετάς γιαούρτια (όσο κι αν ως πολιτική πράξη έχει μηδενική αξία και αποτέλεσμα) δεν είναι το ίδιο με το να σαπίζεις στο ξύλο κάποιον επειδή είναι Πακιστανός ή Αλβανός. Το να περιφρουρείς μια απεργία για να μην μπουν να δουλέψουν οι δυο τρεις που τα έχουν βρει με το αφεντικό και έχουν προνομιακή μεταχείριση δεν είναι το ίδιο με το να πηγαίνεις στο αφεντικό και να του λες απόλυσε όλους τους ξένους και πρόσλαβε Έλληνες με 18 ευρώ μεροκάματο.
Daniel ταυτίζομαι.Να γράψω μόνο δυο πράγματα περί βίας γιατί θα τρελαθούμε σε αυτή την κοινωνία. 1. Οι ύβρεις, τα γιαούρτια και οι μούτζες έγιναν από πολίτες. Καμία αριστερή καθοδήγηση δεν μπορεί να ξεστομίσει στα μέλη της τέτοιου είδους "γραμμη" 2. Είναι επιβεβαιωμένο από χίλιες μεριές, ψάξου λίγο θα βρείς πολλά στο YouTube, οτι σε κάποιες ήταν η Χρυση Αυγή πίσω από τέτοιες πρακτικές. Ευκολα θα το αντιληφθείς και μόνη σου αν δείς το βιντεάκι με το πέσιμο στον Ευθυμίου πχ. Βγάζει μάτι η περίπτωση. Συγκροτημένα πάνε, συγκροτημένα φεύγουν. Στρατιωτική πειθαρχία λέγεται αυτό. Σε αυτούς τους κόλπους, όπου ιδεολογία δεν υπάρχει αλλά μόνο πρακτική, δεν υπάρχουν αναστολές στο να κάνεις τέτοια βήματα. Είδαν οτι αυτό πουλάει, το περάσαν στο στρατό τους, πήγαν και το κάνανε. Αν δεν κάνουν τέτοια δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Οι υπόλοιποι ήταν αγανακτισμένοι πολίτες, Σύριζα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ δε με ενδιαφέρει καθόλου. Δεν τους βρίζει ο Αλεξάκης, τους κάνει τα γλυκά μάτια, πολιτική σκοπιμότητα δεδομένη ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, άρα βγάλαμε συμπέρασμα οτι τα κάνει ο Σύριζα. Ας μάθουμε να σκεφτόμαστε επιτέλους. Δεν είμαι με τον Σύριζα, δεν είμαι εδώ για να τον υπερασπιστώ. Συμφωνώ απόλυτα με τον Daniel για το τί είναι ο Σύριζα και δεν τρέφω αυταπάτες. ΑΛΛΑ κάποια πράγματα πρέπει να μπούν στη θέση τους. Κάποτε πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε σε αυτό τον τόπο, αντί να αναμασάμε τα λεγόμενα της Τρέμη, της Σπυράκη, του Πρετεντέρη ή του Μπογδάνου!Δεν συγκρίνονται οι ύβρεις, τα γιαούρτια, οι μούτζες από τη μια μεριά, με τα λοστάρια, τα τσεκούρια, τα μαχαίρια, τις εντατικές, τους ανθρώπους που μένουν παράλυτοι, αυτούς που πεθαίνουν και αυτούς που μένουν πίσω. Αυτούς που κακοποιούνται μέσα στα γραφεία της ασφάλειας. Σήμερα, το 2012. Όχι το '70.Και δεν συγκρίνεται ο ληστής, ο προδότης, αυτός που σε υποδουλώνει με αυτόν που είναι πιό αδύναμος και απο σένα ή αυτόν που φοβάσαι οτι προσπαθεί (κάποιοι προσπαθούν) να χτίσει ένα τοίχο απέναντι στα σχέδιά σου να φέρεις ξανά τη χούντα σε αυτό τον τόπο.Να προσέχουμε τί λέμε.
Και τους δυο τους βλέπουμε. Τα δυο άκρα πάνε καλά. Αυτοί που χρησιμοποιούν βία επιβραβεύονται. Και μη μου πείς ότι η βία του ενός άκρου είναι φασιστική ενώ του άλλου τα γιαουρτάκια, οι μούντζες και τα καδρόνια είναι η καλή βίαια αγανάκτηση.
Ποια βία μωρέ; Υπάρχει πιο ροζ απ'τον Σύριζα; Ή μήπως είναι βία οι απεργίες και οι πορείες; Νόμιμο δικαίωμα του κόσμου είναι! Όσο για τα γιαουρτάκια και τις μούτζες, αυτά τα ρίχνανε πρώην ψηφορόροι των δύο μεγάλων κομμάτων που "αγανάκτησαν" επειδή δεν έκαναν οι πολιτικοί όσα τους υποσχέθηκαν για να τους ψηφίσουν. Άκρο είναι ο Σύριζα που κάθε τρεις και λίγο ο Τσίπρας έρχεται σε επαφή με τους πρεσβευτές από χώρες της Ε.Ε., τους εκπροσώπους της τρόικας, τον Σιμόν Πέρες και δεν ξέρω και γω ποιον άλλο; Τρεις πόλοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική πολιτική ζωή, η άκρα δεξιά, ο νεοφιλελευθερισμός (που εκφράζεται εξίσου απ'τη δεξιά, το κέντρο και κάποιες δυνάμεις της "αριστεράς") και η αριστερά.