Κινέζος έφηβος έκοψε το χέρι του για να γλιτώσει από τον εθισμό στο διαδίκτυο

Κινέζος έφηβος έκοψε το χέρι του για να γλιτώσει από τον εθισμό στο διαδίκτυο Facebook Twitter
4

Ένας Κινέζος έφηβος έκοψε το ίδιο του το χέρι σε μια προσπάθεια να γιατρέψει τον εθισμό του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή στην Κίνα υπάρχουν 24 εκατομμύρια νέοι εθισμένοι στο internet, και ο αριθμός των κλινικών που θεραπεύουν τον εθισμό αυξάνεται, μαζί με «στρατόπεδα» στρατιωτικού τύπου που υπόσχονται «επανένταξη».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό που έγινε. Ήταν εντελώς αναπάντεχο. Ήταν έξυπνο παιδί», δήλωση η μητέρα του σε ρεπόρτερ των Global Times.

Ο 19χρονος έκοψε το αριστερό του χέρι από τον καρπό με ένα μαχαίρι σε ένα παγκάκι έξω από το σπίτι του. Μετά κάλεσε ένα ταξί για να τον μεταφέρει στα επείγοντα του κοντινότερου νοσοκομείου. Οι χειρουργοί κατάφεραν να συνδέσουν ξανά το χέρι αλλά δήλωσαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι η κινητικότητα θα επιστρέψει πλήρως.

 

Σύμφωνα με ειδικούς οι ασιατικές χώρες, όπως η Κϊνα, η οποία έχει 649 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, βρίσκονται εν μέσω μια τεράστιας επιδημίας εθισμού στο ίντερνετ. Τον περασμένο μήνα οι νομοθέτες της Ταϊβάν έκαναν αλλαγές στη νομοθεσία ώστε οι αρχές να είναι σε θέση να δώσουν πρόστιμα σε γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο χρησιμοποιώντας «ηλεκτρονικά προϊόντα».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια