Βαρουφάκης στους Γερμανούς: Δεν θα ζητήσουμε ποτέ βοήθεια από τη Μόσχα

Βαρουφάκης στους Γερμανούς: Δεν θα ζητήσουμε ποτέ βοήθεια από τη Μόσχα Facebook Twitter
6

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει ποτέ πια πρωτογενή ελλείμματα και δεν θα εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα.

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει επίσης στην Die Zeit ότι η Ελλάδα δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα.


«Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων αν δώσουμε στον συνταξιούχο που ζει με 300 ευρώ το μήνα, άλλα 300 ευρώ το χρόνο», δηλώνει ο υπουργός αλλά η πιο χαρακτηριστική απάντηση του είναι σε αυτή για τα ελλείμματα.


«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η Ελλάδα - εξαιρουμένων των πληρωμών για τόκους - δεν θα παρουσιάσει ποτέ πια δημοσιονομικό έλλειμμα. Ποτέ, ποτέ, ποτέ!», λέει στην εφημερίδα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
μα τα 300 ευρώ το χρόνο όχι απλά δεν σημαίνουν τίποτα για τις μεταρρυθμίσεις, δεν σημαίνουν τίποτα και για τον ίδιο τον συνταξιούχο το ούτε ένα ευρώ επιπλέον τη μέρα. Λες και μιλάνε οι θεοί μεταξύ τους, για τα σκουλήκια, που τους πετάνε και ένα 300αρι το χρόνο έτσι, για να χαμε να λέγαμε.ΠΟιες μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστουν? Οι απολύσεις στο δημόσιο? οι ιδιωτικοποιήσεις? το ασφαλιστικό? η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων? Μα υποτίθεται ότι ο συριζα βγήκε με τη προοπτική να τα εμποδίσει όλα αυτά, όχι να τα συνεχίσει.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα διαφώνησε με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για τις κυρώσεις προς τη Ρωσία..Εάν ήμασταν χρεωμένοι στους ρώσους θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και να εκφράσουμε τη γνώμη μας για οποιοδήποτε θέμα εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας??Ούτε για πλάκα, ειναι αστείο και μόνο που το αναφέρω..Μηδενική δημοκρατική παράδοση, συνεχής παραβίαση νόμων και θεσμών απο τον μονάρχη Πούτιν, εξαφάνιση κάθε δημοκρατικής φωνής και μμε, κανένας σεβασμός σε διεθνείς κανόνες, κυνηγητό σε ομοφυλόφυλους και γενικότερα σε όποιον δεν γουστάρουν και τον νιώθουν διαφορετικό... και τα περισσότερα με την ανοχή και επιβράβευση των πολιτών-υπηκόων της.Μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας υπάρχει ένα χάσμα πολιτισμών...ακόμα και τώρα που είμαστε χρεωμένοι!!!Πολύ καλά λέει λοιπόν ο Βαρουφάκης..Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε..