ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αυτές είναι οι χώρες με το ταχύτερο Internet στον κόσμο

Αυτές είναι οι χώρες με το ταχύτερο Internet στον κόσμο Facebook Twitter
Όσο πιο κόκκινο, τόσο πιο αργό Internet.
10

Μια πολύ ένδιαφέρουσα έρευνα που χαρτογραφεί τις χώρες με τις ταχύτερες και τις πιο αργές συνδέσεις broadband στο Internet, δημοσίευσε προ ολίγου ο Independent.

Με βάση την παγκόσμια κατάταξη των χωρών ανάλογα με τις ευρυζωνικές ταχύτητες που επιτυγχάνει η κάθε χώρα, πρώτες στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη με 104,25 Mbps και το Χάνγκ Κόνγκ με 96,38 Mbps και τελευταία είναι η Μπενίν με 1,08 Mbps.

Τρίτη από το τέλος η Ελλάδα, σε ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες

Με δεδομένο ότι η μέση παγκόσμια ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, με βάση τις μετρήσεις των εταιρειών netindex.com και Ookla, είναι 22,05 Mbps και η μέση ευρυζωνική ταχύτητα στα νοικοκυριά της Ευρώπης είναι 27,5 Mbps, η χώρα μας κατατάσσεται στην 92 θέση παγκοσμίως και στην τρίτη από το τέλος στην Ευρώπη, με μέση ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης τα 9,63 Mbps.

Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet στην Αθήνα είναι 9,69 Mbps, ενώ οι περιοχές με την ταχύτερη σύνδεση στο Internet στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι οι ακόλουθες:

Πρώτη στην Ελλάδα σε ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης η περιοχή της Γλυφάδας

Για την πλήρη λίστα μετρήσεων ταχυτήτων ανά περιοχή στην Ελλάδα, επισκεφθείτε αυτό τον σύνδεσμο.

Τech & Science
10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Όχι με το ADSL έπιανα 9 το πολύ από τα 24. ΤΟ VDSL όμως στον Άλιμο είναι από τα ΚΑΦΑΟ και όχι από το κέντρο που λες. Έρχεται το ίντερνετ με οπτική ίνα από το κέντρο στα ΚΑΦΑΟ που είναι σε κάθε τετράγωνο και από εκεί με χαλκό στο σπίτι. Σε άλλα μέρη το VDSL μπορεί να είναι από το κέντρο οπότε να πιάνεις 30 πχ από τα 50. Στα μέρη που είναι με ΚΑΦΑΟ όμως λόγω οπτικών ινών δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου απώλεια.
Η αλήθεια δεν ειναι οτι ειναι τόσο πρόβλημα υποδομής (hardware, οπτικες ινες κλπ), ούτε πληθυσμιακό (πολλοί χρήστες, με περιορισμένα Dslam), αλλά θέμα καθαρά πολιτειακό/οικονομικό των παρόχων, ως εκ τούτου, οι συνδέσεις ειναι κλειδωμένες στο 1,1MByte/sec.
Όταν ο ΟΤΕ έδωσε ένα σκασμό λεφτά για την μετατροπή από αναλογική σε ψηφιακή σύνδεση, στην υπόλοιπη Ευρώπη είχαν ήδη οπτικές ίνες. Και ένα χρόνο μετά έδωσε άλλα τόσα για να προχωρήσει στην εγκατάσταση οπτικών ινών στους κεντρικούς άξονες.Ακόμη και σήμερα είναι απαγορευτικό το κόστος εγκατάστασης οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι μας (fiber at home) καθώς το κόστος ξεπερνά τα 200€/μήνα.Οι διάφοροι πάροχοι τηλεφωνίας και Internet στην Ελλάδα λένε: "Μέχρι 24Mbps" αλλά οι πραγματικές ταχύτητες κυμαίνονται στο 10% αυτής που διαφημίζουν.
Να και κατι ακομα στο οποιο ειμαστε στους χειροτερους στην Ευρωπη.Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως βρισκεται στις πρωτες θεσεις η Ρουμανια
Φαίνεται ότι αποτελεί συνδυασμό πολλών παραγόντων (εξειδικευμένο προσωπικό, πολλές εταιρίες και νομικό πλαίσιο που αφήνει περιθώρια, κατάλληλες υποδομές, σχετικά μικρό ποσοστό χρηστών επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας κλτ). Δες αυτό το post: http://foxnomad.com/2012/03/15/why-is-the-internet-in-romania-so-damn-fast/
Για πρόσβαση σε broadband internet μέσω χαλκού μια χαρά είμαστε. Η Ρουμανία παρέχει εδώ κ χρόνια internet μέσω οπτικών ινών στα σπίτια, οπότε ο μέσος όρος ταχύτητας είναι λογικά μεγαλύτερος.
λόγω γεωστρατηγικής θέσης και της αντιπυραυλικής ομπρέλας για πυρηνικά όπλα υποθέτω θα έχουν εγκαταστήσει εκεί ΝΑΤΟ και σία ,οπτικές ίνες και άλλα τέτοια φοβερά