Ποια είναι η ασφαλέστερη πόλη του κόσμου;

Ποια είναι η ασφαλέστερη πόλη του κόσμου; Facebook Twitter
4
Ποια είναι η ασφαλέστερη πόλη του κόσμου; Facebook Twitter
Τόκιο

Θα περίμενε κανείς ότι σε μία πόλη 38 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πολύ πιθανό να επικρατεί χάος και ανομία. Κι όμως, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία η γιγάντια μητρόπολη του Τόκιο στην Ιαπωνία είναι ο ασφαλέστερος μεγάλος αστικός προορισμός στον πλανήτη.


Ο κατάλογος με τις ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου που συντάσσει κάθε χρόνο το βρετανικό περιοδικό Economist κατατάσσει την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας στην κορυφή όσον αφορά θέματα ψηφιακής ασφάλειας, ασφάλεια υγείας, υποδομών, αλλά και θέματα προσωπικής ασφάλειας - παρόλο που σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη πρόκειται για την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη πάνω στη γη.


Δεύτερη ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη, στην Νοτιοανατολική Ασία, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί άλλη μία Ιαπωνική πόλη, η Οσάκα. Την τετράδα συμπληρώνει η πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη.


Συνεχίζοντας, η φιλελεύθερη στάση της Ολλανδίας απέναντι στα ναρκωτικά και την πορνεία δεν φαίνεται να είναι εμπόδιο στην ασφάλεια της χώρας, μιας που στην πέμπτη θέση των ασφαλέστερων αστικών κέντρων παγκοσμίως βρίσκεται το Άμστερνταμ.

Την έκτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, η Ζυρίχη της Ελβετίας έρχεται έβδομη, το Τορόντο όγδοο, ενώ η Μελβούρνη - η πιο φιλική πόλη του κόσμου για να ταξιδέψει κανείς, σύμφωνα με περσινή έρευνα- βρίσκεται στην ένατη θέση.
Την δεκάδα κλείνει η Νέα Υόρκη.


Δεν είναι όμως όλες οι πυκνοκατοικημένες πόλεις ασφαλείς. Στην τελευταία θέση της λίστας με τις πενήντα πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με πληθυσμό μεγαλύτερο των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων.


Σύμφωνα με την λίστα του Economist οι πέντε λιγότερο ασφαλείς πόλεις του κόσμου είναι η πόλη του Μεξικό, η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, το Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, η πόλη Χο Τσι Μιν στο Νότιο Βιετνάμ, η Τεχεράνη, και στο τέλος η Τζακάρτα.


Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η καλύτερη πόλη για να ζεις είναι για το 2015 το Τορόντο, και έπειτα το Μόντρεαλ – και οι δύο πόλεις του Καναδά. Το ασφαλέστερο στον κόσμο Τόκιο ήρθε 16ο στην ίδια κατάταξη.

Η λίστα με τις 10 ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο

1. Τόκιο

2. Σινγκαπούρη

3. Οσάκα

4. Στοκχόλμη

5. Άμστερνταμ

6. Σίνδεϊ

7. Ζυρίχη

8. Τορόντο

9. Μελβούρνη

10. Νέα Υόρκη

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τα κριτήρια δεν είναι μόνο η ασφαλής κυκλοφορία.Απ το 2005-2006 ο bloomberg μείωσε την εγκληματικότητα δραστικά.Φαίνεται περίεργο αλλά έχει καθαρίσει. Καμία σχέση με το παρελθόν
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ πριν πάω, πίστευα το ίδιο. Όμως πραγματικά, σχεδόν όλες τις φορές που περπατούσα στο δρόμο, ακόμη και βράδυ με λίγο κόσμο, δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερο κίνδυνο.