ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

O Βαρουφάκης “κουρεύει” τον Ντάισελμπλουμ

O Βαρουφάκης “κουρεύει” τον Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
17

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένο εμφανίζεται το Βερολίνο από τους χειρισμούς και την παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλούμ στη συνάντηση του με τον Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κατάφερε να προκαλέσει ένα διπλωματικό χάος.

 

“Ήταν μια αποστολή που θα μπορούσε μόνο να πάει στραβά. Ενώ ο Έλληνας υπουργός χαμογελώντας έδιωξε την τρόικα από τη χώρα, ο Ολλανδός φαινόταν πικραμένος... Στη συνέχεια, έπρεπε να του θυμίσουν ότι πρέπει να σφίξει το χέρι του Γιάννη Βαρουφάκη για να πει αντίο», σημειώνει η εφημερίδα. Τονίζει ακόμη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολλανδός προκαλεί τη δυσαρέσκεια του διευθυντηρίου αφού επικρίθηκε και μετά το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο όπου δήλωσε ότι μπορεί να συμβεί και σε άλλη χώρα.

 

Βεβαίως υπάρχουν και οι δηλώσεις του στην ολλανδική τηλεόραση ότι ο Γιούνκερ κάπνιζε και έπινε πολύ στις συνεδριάσεις, αναγκάζοντας τον επικεφαλής της Κομισιόν να βγεί και να δηλώσει ότι δεν έχει πρόβλημα με το ποτό.

 

Η θητεία του Γερούν Ντάισελμπλουμ τελειώνει το καλοκαίρι και είναι απίθανο να ανανεωθεί.

 

Οι Γερμανοί φέρονται όμως δυσαρεστημένοι και από τις πρωτοβουλίες του Μάρτιν Σούλτς στο ζήτημα με την Ελλάδα.

17

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Όχι στις συμβάσεις της ντροπής!Κανένας απολυμενος στο βωμό της πλουτοκρατίας!Όλοι στην πορεία για τον αγωνιστή της Τρόικα Γερουν!31/02 , συγκέντρωση στα προπύλαια.
Αν είχε και ..ξύρισμα η υπόθεση θα είχαμε ένα service κομπλέ! Έχουμε χρόνο όμως. Θα δούμε κι άλλα κεφάλια να πέφτουν. Μετά τους εγχώριους ήρθε η ώρα των Ευροπαίων. Και πού 'σε ακόμα...
Απ' αυτό εδώ:“Ήταν μια αποστολή που θα μπορούσε μόνο να πάει στραβά. Ενώ ο Έλληνας υπουργός χαμογελώντας έδιωξε την τρόικα από τη χώρα, ο Ολλανδός φαινόταν πικραμένος... Στη συνέχεια, έπρεπε να του θυμίσουν ότι πρέπει να σφίξει το χέρι του Γιάννη Βαρουφάκη για να πει αντίο», σημειώνει η εφημερίδα. Τονίζει ακόμη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολλανδός προκαλεί τη δυσαρέσκεια του διευθυντηρίου αφού επικρίθηκε και μετά το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο όπου δήλωσε ότι μπορεί να συμβεί και σε άλλη χώρα. Πηγή: www.lifo.gr
Ειπε ο τάδε...Τις υποθέσεις του τάδε είναι το επιχείρημα για το κούρεμα?Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά.Αν ο Ολλανδός φύγει πρίν το καλοκαίρι ο τάδε έχει δίκιο διαφορετικά πρεπει να αναρωτηθούμε γιατί ο τάδε είπε αυτα.
Γερμανοι αν αυτη η ιστορια δεν παει οπως ακριβως θελετε, παω στοιχημα οτι θα ειστε δυσαρεστημενοι με ολους!Αν το φαινομενο διαδωθει και στην Ισπανια, τοτε ειναι που θα απολυσετε ολοκληρη την κομισιον...
Ατάλαντοι και αναλώσιμοι ως πολιτικοί και ως άνθρωποι (και ο Ολλανδός και οι δύο "κορυφαίοι" Γερμανοί) ... Στην Ευρώπη της 10ετίας του 80 και του 90 αυτοί θα ήταν κλητήρες!