To Ποτάμι: Η κυβέρνηση επέλεξε να συγκρουστεί με την τρόϊκα

To Ποτάμι: Η κυβέρνηση επέλεξε να συγκρουστεί με την τρόϊκα Facebook Twitter
Προτείνουμε στην κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος ώστε να μην βρεθούν οι τράπεζες και η οικονομία μας στο κενό.... Φωτ.: SOOC
17


 

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρόισης εκφράζει Το Ποτάμι σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη και Ντάϊσεμπλουμ.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής  του Εurogroup προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε, ακόμη και να το στηρίξουμε, αν είχαμε πειστεί ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο το οποίο στο «τέλος της μέρας» θα εξασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Δυστυχώς, τέτοιο σχέδιο δεν φαίνεται να υπάρχει. Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη.  Η κυβέρνηση έχει χρέος να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα  τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει.

Το Ποτάμι είναι πρόθυμο να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσης. Προτείνουμε στην κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος ώστε να μην βρεθούν οι τράπεζες και η οικονομία μας στο κενό. Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ.Τσίπρα να επιδιώξει την συνεννόηση των κομμάτων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας έτσι ώστε να εκπονηθεί άμεσα ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης.

Οι στιγμές απαιτούν ψυχραιμία, λογική και συναίνεση. 




17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Άντε να πάμε με Θεοδωράκη και να υποστηρίξουμε (τι άραγε); Γειά σας, είμαστε θετικοί στην θέση σας για να μας πάρετε το σκαλπ, αλλά σας παρακαλούμε, ένα σκαλπ έχουμε, οπότε σιγά σιγά. Θα μας φανεί κάπως αν μας το πάρετε με μιάς. Οπότε, σας παρακαλούμε, μαζί με τα αφεντικά μας εδώ, ξέρετε εσεις ποιά, αυτά βρε που αγοράζουν καθετί σε αυτή τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια μισοτιμής, τον Κύριο μου...καταλαβαίνετε ποιον εννοώ...αφήστε μας να κάνουμε παιγνίδι. Να είστε σίγουροι πως θα σας αποδώσουμε το κατιτις και μάλιστα στο πολλαπλάσιο. Έτσι κάναμε πάντα. Δείτε τι σας έχω μέσα στη τσάντα μου...
Οι άνθρωποι κ Θεοδωράκη ,τόχουν βάλει αμέτι μοχαμέτι να διαλύσουν το σύμπαν,δεν τους βλέπω διατεθειμένους να συνεργαστούν με λογικούς και εχέφρωνες ανθρώπους,μακάρι να κάνω λάθος,αλλά χλωμό το βλέπω.Εχετε προσωπική γνωριμία με τον ΥΠΟΙΚ,πείτε του απλά να μην πάρει μία όλοκληρη χώρα στο λαιμό του,για να εφαρμόσει τις ιδεοληψίες του.Και επειδή με τη θρησκεία δεν..αντε και μακάρι το σύμπαν να μας βοηθήσει με αυτούς τους κυρίους που εκλέξαμε.
no body και no mind οπως φαινεται.....αυτος ο αθεος θελει να καταργησει την εργασια τις κυριακες,την ημερα του θεου,στην οποια το επεβαλαν οι προηγουμενες θεοσεβουμενες κυβερνησεις.δεν ξερω αν σου λεει κατι αυτο.επειτα,ειχες μια κυβερνηση τοσα χρονια που σε βουλιαξε στα σκατα,7000 Ελληνες εβαλαν τελος στη ζωη τους απο απελπισια ή περηφανια και αποκαλεις ιδεοληψιες το μη προσκυνημα στους τραπεζιτες?δεν ψηφιζω συριζα αλλα τα συκα συκα να τα λεμε.....
Χαλάρωσε εκπρόσωπε του ελληνικού λαού...36% πήρες με 37% αποχή.Σύγκρουση με τρόικα αλλά με διακοπή της αξιολόγησης των δ.υ. είναι ανέκδοτο όταν το κράτος έχει φαληρίσει.
επειδη προφανώς τα μαθηματικά σου ειναι κάτω της βάσης να σε ενημερώσω οτι Ν.Δ + ΠΟΤΑΜΙ + ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ 38% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ... ΟΛΑ!!! ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΑΒΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60%. ΟΣΟΙ ΔΕΝ!!1 ΨΗΦΗΣΑΝ ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ...
Καλά...κάνε δημοψήφισμα για μέσα ή έξω από το ευρώ και μετά έλα να μελετήσουμε μαζί τα μαθηματικά.υγ υφιστάμενη πολιτική είναι πλέον η πολιτική του συριζα. Μάλλον εννοείς την προηγούμενη πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
δεν ειχα υπ' οψιν μου οτι για να εκτελέσει μια κυβέρνηση νόμιμα εκλεγμένη απ τον λαο τις όποιες σκέψης της και επιθυμίες της χρειάζεται δημοψήφισμα για να το κάνει... Δεν θυμάμαι ας πούμε την ΝΔ του 30%!!! το 12 να κάνει κάποιο τέτοιο σχετικά με τα μέτρα που θα λάμβανε.Παρ ολα αυτά ενα πρόχειρο που στήθηκε (σε μορφη γκαλοπ) έδειξε το 60% των Ελλήνων μάλλον να έκαναν δεκτό το τρόπο του νυν υπουργού. Εξάλλου ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ διαπραγμάτευση δεν ειναι ομαλη και ''σμουθ'' απ την αρχή, αλλά έχει πάντα τριβές ένταση θυμό και αβεβαιότητα. ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΙΜΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΟΝΟ!!! ε? τι λες και εσυ?
Επίσης πότέ δεν έχει πει ως τώρα τουλάχιστον η νυν κυβέρνηση οτι θέλει να βγάλει την χώρα απ τον ευρώ για να μπει σε διαδικασία τέτοιου δημοψηφίσματος.. Αυτό που θέλει όμως είναι να ελαφρύνει την θέση της χώρας απ στόχους χωρίς κανένα νόημα απο μια πολιτική που μέχρι τώρα έχει πάει το 'έλλειμμα απ το 124% στο 175% και κατ επέκταση τα δικά σου βάρη και του καθένα απο μας χωριστά. Αν αυτό είναι κάτι που δεν θέλεις εσυ είναι καθαρό στο μυαλό μου οτι είσαι απ τους λίγους βολεμένους σε αυτή την χώρα με την μέχρι πρίν λίγο πολιτική Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ. Το Υ.Γ σου δεν το σχολιάζω καν...
Όσοι δεν ψήφισαν επειδή ήταν νεκροί (κάτι εγγεγραμμένοι με ημερομηνία γέννησης 1902) δεν μετράνε.Όσοι δεν ψήφισαν ενώ μπορούσαν να ψηφίσουν επίσης δεν μετράνε. Εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στα χέρια των υπολοίπων που ψήφισαν. Ας καθίσουν αναπαυτικά και ας απολαύσουν λοιπόν το αγγούρι.
Γιοα να επιδιωξει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνεργασια των κομματων που πιστευουν στον ευρωπαικο προσανατολισμο της χωρας, θα πρεπει να τον πιστευει πρωτα ο ιδιος. Και-ιδιως σημερα- αμφιβαλλω πολυ γι'αυτο!
Όρισε μου την φράση ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ για να κάνουμε κουβέντα... π.χ για μένα οι χιλιάδες αυτοκτονίες, οι εκατομμύρια άνεργοι, οι ακόμα περισσότεροι φτωχοί ή στο όριο της φτώχιας, οι μισθοί πείνας, η μαύρη εργασία, τα 4ωρα με 200 ευρω το μήνα ο ΕΝΦΙΑ και όλα όσα ευαγγελίζεστε στο βωμό του ευρωπαϊκού προσανοτολισμού μόνο τέτοια δεν είναι. Τελικά πείτε μου όλοι εσεις οι ''Ευρωπαίοι'' ρε παιδί μου πόσο αιμα? πόσα δάκρυα πόση ανεργία πόσα παιδια λιπόθυμα στο σχολείο από την πείνα είναι αρκετά για σας στο βωμό του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ? Και μη μου πει κανενας σας οτι αυτα θα γίνουν χειρότερα... ο μέσος Ελληνας δεκαρα δεν δίνει για τις τράπεζες πλέον.. γιατί οι 3/4 ΑΝ πανε σε μια πάνε μόνο για πληρώσουν...γιατί 3/4 δεν έχουν ευρω τσακιστό μέσα σε αυτές.. γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν τίποτα πλέον να χάσουν γενικά.