''Όχι'' του Καραμανλή στον Τσίπρα

''Όχι'' του Καραμανλή στον Τσίπρα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
13

Αρνητική απάντηση στην πρόταση του πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έδωσε ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό την υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα αλλά ο κ. Καραμανλής ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και τελικώς απάντησε αρνητικά, παρ' όλο που υπήρξε διχογνωμία ανάμεσα στους συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα, στελέχη της νεότερης «καραμανλικής» γενιάς εξέφραζαν επιφυλάξεις, εν αντιθέσει με παλαιότερους πολιτικούς που εισηγήθηκαν στον πρώην Πρωθυπουργό να αναλάβει την Προεδρία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καραμανλής -που διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για έναν δικό του ρόλο στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα- εμφανίστηκε προβληματισμένος και για τους κινδύνους που θα εμπεριείχε μία «συγκατοίκηση», σε μία περίοδο που κάποιες από τις επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φέρουν την Αθήνα σε τροχιά σύγκρουσης με τους εταίρους της.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Για χαζό τον περνάτε;;; Γιατί να πάει να μπλέξει, έχει καμιά ανάγκη; Η θέση που του πρότειναν έχει κι άλλα εκτός από το να ακούει τα κάλαντα μια φορά το χρόνο και το ξέρει πολύ καλά.
Η θεση αυτη ειχε καποια δουλεια τα τελευταια 2,5 χρονια. Να υπογραφει τις πραξεις νομοθετικου περιεχομενου, γιατι μονο ετσι ηξερε να κυβερνησει ο Παπαδ... sry ο Σαμαρας.
Θέλω να ελπίζω πως τέτοια πρόταση δεν έγινε ποτέ. Θέλω να ελπίζω πως ούτε καν το σκεφτήκανε. Πως αυτές είναι φήμες που διέρρευσαν μόνο από την πλευρά του Καραμανλή. Σε αντίθετη περίπτωση ... ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι ...
με τα οχι του ενος και τ αλλουνου, θα την δουμε την γιαννα στην προεδρια και θα φυγουμε ολοι απ την χωρα να μεινει μονη της με τον πλαστικο της
Ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί (= κόντευε να ανέβει level και δεν ήθελε να διακόψει)Υπήρξε διχογνωμία ανάμεσα στους συνεργάτες του (=Ο νάνος και το ελφ του είπαν να πάει, αλλά o μάγος του είπε ότι έχουν κάτι κατακόμβες να καθαρίσουν)
Ναι, πραγματικά μόνο αυτό λείπει πιστεύω! Αφήστε τον ρε τον άνθρωπο στην ησυχία του. Τι καλά περνάει όλη μέρα στο σπίτι με τα βιντεοπαιχνίδια...Που να τρέχει τώρα με τα προεδριλίκια...Βάζοντας στην άκρη το γεγονός ότι ο Τσίπρας θέλει να προτείνει κάποιον απο τη ΝΔ ετσι ώστε να μην έχουν λόγο να τον καταψηφίσουν οι βουλευτές απο το ίδιο το κόμμα, ο Καραμανλής θα ήταν μια πέρα για πέρα λάθος επιλογή. Ζαχόπουλος, Siemens, και όλα τα λοιπά καλά επι δικής του Πρωθυπουργίας έγιναν, και ενώ μετά βγήκε και έλεγε ότι είχε πάρει ήδη μεγάλο χρέος απο το Σημίτη, πάλι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια!!
Ουσιαστικά ο Τσίπρας με την επιλογή να προτείνει στο Καραμανλή τη θέση του ΠΤΔ, βάζει και οριστική ταφόπλακα σε όλες του τις προσπάθειες ως αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια για να αποδοθούν ευθύνες για το πως πραγματικά καταστράφηκε η οικονομία της Ελλάδας. Αυτό δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;Και μόνο το γεγονός ότι θέλησε να βάλει ΠτΔ τον Κ.Κ. με αηδιάζει όσο δεν πάει. Ο άνθρωπος που επί 5 χρόνια κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου κάνοντας πραγματικά party εις βάρος ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας, να αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο έθνος μόλις έξι χρόνια μετά. ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.