Βαρουφάκης: Το να μας ρωτήσουν για τη Ρωσία ήταν ζήτημα σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας

Βαρουφάκης: Το να μας ρωτήσουν για τη Ρωσία ήταν ζήτημα σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

Την άποψη του στο προσωπικό του blog σχετικά με τη διαφωνία της Ελλάδας για την ανακοίνωση της Ε.Ε. περί πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία, αναπτύσσει ο υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζει ότι «πρώτη ημέρα στα υπουργεία μας και η δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διαστρεβλώνουν (την πραγματικότητα) με χτύπησε ξανά. Ο παγκόσμιος Τύπος ήταν γεμάτος με αναφορές σε σχέση με το ότι η πρώτη "κίνηση" εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν το βέτο στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Και συνεχίζει:

«Μπορεί τώρα να μην είμαι αρμόδιος να μιλήσω για τα εξωτερικά θέματα, αλλά παρ' όλα αυτά, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο (τον συλλογισμό μου). Ο υπουργός Εξωτερικών μας, Νίκος Κοτζιάς, μας ενημέρωσε την πρώτη ημέρα στη δουλειά πως άκουσε στις ειδήσεις ότι η ΕΕ είχε εγκρίνει ομόφωνα την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. Το πρόβλημα ήταν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν ρωτήθηκε ποτέ!. Ετσι, προφανώς, το ζήτημα δεν ήταν αν η νέα μας κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία. Το ζήτημα είναι αν η άποψή μας θεωρείται δεδομένη, χωρίς καν να έχουμε ενημερωθεί για περί τίνος πρόκειται!», ξεκαθαρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 «Από την πλευρά μου, ακόμα και αν (αφήστε με να το επαναλάβω) δεν είμαι σίγουρα σχετικός να μιλήσω για εξωτερικά θέματα, όλο αυτό είναι ζήτημα σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας μας. Μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτή τη σημαντική διάκριση ανάμεσα στη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι μας παρέλειψαν και στη διαμαρτυρία για αυτές καθεαυτές τις κυρώσεις; Ή είναι πολύ πολύπλοκο για αυτούς;», καταλήγει ο υπουργός.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

5 σχόλια
Για όλα θα μιλήσει το Austalian boy εκτός από το πως θα φτιάξει την οικονομία με συγκεκριμένα νομοσχέδια.Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ,ΕΣΟΔΑ,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ θα μας πει ποτέ?
Το να μην μιλαει για το θεμα αυτο ο Υπουργος Οικονομικων,αλλα ο Πρωθυπουργος και ο Υπουργος Εξωτερικων,το σκεφθηκες αγαπητε Γιανη(με ενα -ν-) ; Και,γενικοτερα,οτι το να μην μιλανε ολοι για ολα σε μια κυβερνηση ειναι μια διεθνης πρακτικη ; Για καποιους σοβαρους λογους,και μαλιστα πολυ πολυ συγκεκριμενους ; Μαλλον το σκεφθηκες,αφου δηλωσες οτι "δεν ειμαι σιγουρα σχετικος να μιλησω για εξωτερικα θεματα".Μηπως,λοιπον,θα ηταν καλυτερο να σταματησεις εκει ;Λεω,τωρα.....