Το ρεκόρ υποσχέσεων σε μια ημέρα!

Το ρεκόρ υποσχέσεων σε μια ημέρα! Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
28

Μέχρι να κάνει συστάσεις στους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας να είναι φειδωλοί στις υποσχέσεις, είχε περάσει χρόνος αρκετός ώστε ο κάθε ένας απ' αυτούς να υποσχεθεί το μακρύ και το κοντό του. (Το φοβόμουν αυτό, στο άρθρο μου "Δεν είσαι ο Τσίπρας".)

Ως επί το πλείστον όλοι υποσχέθηκαν πράγματα που θεωρητικά έστω ακούγονται καλά, και γι' αυτό και ψήφισα "Αρκετά ικανοποιημένος" στο ΓΚΑΛΟΠ που κάναμε στο LIFO.gr σχετικά με τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης. 

Ξεχνάμε ίσως ότι αυτές οι κινήσεις είναι προς το παρόν απλά λόγια και ενδείξεις προθέσεων. 

Κανένα πρόβλημα, αρκεί όλα αυτά όντως να τα κάνουν. Το ότι τα διαφημίζουν εκ των προτέρων -ειδικά ένα σωρό οικονομικά μέτρα που ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, και αμφιβάλλουμε αν θα μπορέσουν να τα πραγματοποιήσουν- δημιουργεί την λάθος εντύπωση, ότι δηλαδή "λεφτά υπάρχουν". Κι αν υπήρχαν, εδώ και τώρα, θα είχε καλώς, αν δεν βρεθούν όμως άμεσα, οι ίδιοι (υφ)υπουργοί που υπόσχονται της Παναγιάς τα μάτια σήμερα, σε καναδυό μήνες  θα πρέπει να εξηγήσουν τι συνέβη με τις υποσχέσεις τους, και γιατί καθυστερούν.

Μακάρι να γίνουν έστω και τα μισά - στη χειρότερη έστω αυτά που δεν χρειάζονται λεφτά. 

Μάζεψα από εδώ όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν μέσα σε αυτήν την ιστορική μέρα (ίσως έσπασαν το ρεκόρ όλων των εποχών) με την ελπίδα πως όσες είναι συμφέρουσες θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο. 

Εργασιακό: Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι οι βασικές προτεραιότητες στις εργασιακές σχέσεις και την αγορά εργασίας είναι:
Κατώτατος μισθός 751 ευρώ για όλους
Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων
Αποκατάσταση της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)
Κατάργηση νόμου επιστράτευσης
Κατάργηση νόμου για απολύσεις.

Υγεία: Καταργούνται το εισιτήριο στα νοσοκομεία & το 1 ευρώ ανά συνταγή
Οι βασικές προτεραιότητες στον τομέα της υγείας είναι:
Δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων σε όλες τις δημόσιες δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης
Κατάργηση του εισιτήριου των 5 ευρώ για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας
Κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή και
Μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα.

Έρχεται νόμος για τα "κόκκινα" δάνεια των νοικοκυριών
Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, δηλαδή τα "κόκκινα" δάνεια των νοικοκυριών. Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται εκτός από τις ρυθμίσεις των δανείων, και προστατευτικές διατάξεις για την πρώτη κατοικία.
Ο κ. Σταθάκης ανέλαβε τη δέσμευση να διευκολύνει και να απλοποιήσει τις διαδικασίες για τους νέους επιχειρηματίες, ιδρύοντας ΚΕΠ επιχειρήσεων.

Ξηλώνονται τα σχέδια αποκρατικοποιήσεων

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την παραλαβή του υπουργείου, ξεκαθάρισε ότι σταματά η διάσπαση και η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Στόχος της νέας ηγεσίας είναι η αναβάθμισή της ως δημόσια επιχείρηση και η επανεξέταση όλων των σχέσεών της με ιδιώτες.

Φρένο βάζει η κυβέρνηση και στην αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και γενικότερα στις ιδιωτικοποιήσεις του ενεργειακού τομέα, ενώ όπως έγινε γνωστό το πακέτο μετοχών των ΕΛΠΕ που έχει μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς ιδιωτικοποίηση θα επανέλθει στο Δημόσιο.

Πέραν του τομέα της ενέργειας, "φρένο" στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων βάζει ο νέος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό θα γίνει "μέσα σε θεσμικούς κανόνες, και το διεθνές θεσμικό πλαίσιο αλλά και το ελληνικό".

Η νέα κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια ούτε στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας, ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι συμφωνίες με την COSCO που έχουν ήδη υπογραφεί θα γίνουν σεβαστές.

Τα πάνω - κάτω με διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο

Οι σημερινές τοποθετήσεις των νέων υπουργών κατά τις τελετές παράδοσης - παραλαβής περιελάμβαναν και εξαγγελίες για ανατροπές για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο. Ο νέος υπερ-υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας το "καυτό" χαρτοφυλάκιο της δημόσιας διοίκησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύθηκαν αντισυνταγματικά λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε πως στο υπουργείο Οικονομικών δεν θα υπάρξει πρόσληψη συμβούλων για τη νέα ηγεσία αλλά αντιθέτως με τα χρήματα που εξοικονομούνται θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες, ενώ η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει στείλει... σήμα για επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια, αλλά και των σχολικών φυλάκων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του αρμόδιου υπουργείου, την πόρτα του Δημοσίου αναμένεται να ξαναπεράσουν περίπου 7.500 υπάλληλοι, ανάμεσά τους και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ καθώς και όσοι βρίσκονται ακόμα σε διαθεσιμότητα.

Ασφαλιστικό: 13η σύνταξη και "στοπ" σε μειώσεις επικουρικών-εφάπαξ

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο ασφαλιστικό όπως είπε ο Δημητρης Στρατούλης είναι:

Επαναφορά 13ης σύνταξης
Κατάργηση νόμων μείωσης συντάξεων
Κατάργηση νόμων αύξησης ορίων ηλικίας
Κατάργηση νόμου για μειώσεις σε επικουρικές
Επανεξέταση υπολογισμού εφάπαξ
Σταδιακή αποκατάσταση συντάξεων και
Χορήγηση σύνταξης 360 ευρώ σε υπερήλικες.

Αλλαγές σε Λύκειο και Πανεπιστήμια
Σε ανατροπές ετοιμάζεται να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση και στο μέτωπο της Παιδείας. Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης προανήγγειλε:
Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων στο Λύκειο από εφέτος
Κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στην Α' και τη Β' Λυκείου
Επιστροφή των "αιώνιων" φοιτητών και
Επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.

28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Ως πολιτης αυτης της χωρας,προσπαθω να βλεπω τα πραγματα αντικειμενικα και αφου πλεον δεν εχω να χασω κατι αλλο,αισιοδοξω και νιωθω εναν αερα εκδημοκρατισμου και ανανεωσης πλεον.Ο ΣΥΡΙΖΑ ,δεν πιστευω οτι με τον βουρδουλα της Ευρωπης και το διεθνες status απο πανω του, εχει τι δυνατοτητα να κανει κατι το τοσο ριζοσπαστικο,απλα θα κοιταξει να δωσει μια πιο ανθρωπινη ή μαλλον μια ανθρωπινη,σκετο,διακυβερνηση της χωρας εν μεσω,πρωτα ανθρωπιστικης και υστερα οικονονικης κρισης.Μη τους κρινετε,λοιπον,απο την πρωτη κιολα βδομαδα ως κυβερνων κομμα και αφηστε τους να εργαστουνγια να δουμε το εργο τους και να εχουμε αποψη!
Yποσχέσεις και λόγια που ο λαός του αρέσει να ακούει όπως,«Τσίπρας: “Για 4 χρόνια πληρώναμε ευθύνες άλλων, πληρώναμε την ανάρμοστη σχέση μεταξύ της οικονομικής ολιγαρχίας και το παλιό πολιτικό καθεστώς που την προστάτευε.»Οτι δηλαδή ΟΛΑ στο ελληνικό κράτος βαίνουν καλώς και μας φταίει μόνον η ανάρμοστη σχέση, και όχι το αναχρονιστικό πελατειακό υδροκέφαλο γραφειοκρατικό,αναξιόπιστο,αναξιοκρατικό,εχθρικό προς τον πολίτη αλλά φιλικότατο προς ΔΥ Ελληνικό κράτος.
Όλα όμορφα και ωραία. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες που δίνουν μια ευκαιρία στη νέα αυτή προσπάθεια και θα διαφωνήσω με τους κακεντρεχείς. Δεν είμαι συριζαίος. Είμαι απλά ένας από αυτούς που βλέπουν τα αυτονόητα που μας έκρυβαν όλα τα προηγούμενα λαμόγια. Για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου διαφωνώ εν μέρει, καθώς μόνο κατάχρηση γινόταν όταν υπήρξε σαν θεσμός.
Ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις τηρήσανε τις υποσχέσεις τους. Χίλιες φορές μια κυβέρνηση που υπόσχεται μετεκλογικά και έχει στόχους που περιστρέφονται γύρω από το συμφέρον του πολίτη παρά αυτό το αστείο που είχαμε σε παλιότερες εκλογές όταν, οι τότε κυβερνήσεις, υπόσχονταν -προεκλογικά- χίλια δύο ώστε να πάρουν ψήφους και στη συνέχεια κάνανε κωλοτούμπες. Ξεκολλάτε από τα κόμματα και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε φιλότιμες προσπάθειες.Υ.Γ. Δεν είμαι Συριζαίος.
θα ήθελα να ρωτήσω έτσι με απλά λόγια, εγώ πού έχω κατάστημα αν θέλω να προσλάβω υπάλληλο πως ακριβώς θα του πληρώσω 750 ευρώ συν το ικα συν τα δώρα πάσχα χριστουγέννων, συν επιδόματα αδείας κλπ?? θα μου πεις τόση δουλειά έχεις που θέλεις κ υπάλληλο?? δυστυχώς όμως χρειάζεται, γιατί βλέπεις δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος για να έχω τις αδειούλες μου, ούτε μπορώ να φεύγω απ το μαγαζί για να πάω να κάνω τα ψώνια μου στο σουπερ μαρκετ η να φάω τυρόπιτα και να κωλοβαράω γενικώς...όπως τόσοι και τόσοι που δούλευαν στην αγαπημένη ερτ και περνούσαν απ το μαγαζί μου για καλημέρες και κουτσομπολιο...πέρα από όλα τα κουφά που μας είπαν, ας μου λύσει κάποιος αυτήν την απορία...
Θα ήθελανα σας ρωτησω ποιός είναι για εσάς ο μισθός που θα πρέπει να ισχύει έτσι ωστε να είστε ικανοποιημένος. Θα ήταν πολύ ευχάριστο αν απαντούσατε με έναν ακριβές αριθμό. Επίσης αν κρίνετε αναγκαία την δαπάνη της ασφάλισης ή αν ο εργαζόμενος θα πρέπει να αναλάβει εξ΄ολοκλήρου αυτή.
επειδή καταλαβαίνω πολύ καλά που πηγαίνει η συζήτηση, θα σου έλεγα ότι η προηγούμενη πωλήτρια, την οποία είχα και 10 χρόνια μαζί μου, όταν της είπα ότι δεν βγαίνει πια να παίρνει τόσο μεγάλο μισθό(περίπου 800) και ότι θα πρέπει να μειώσουμε τις ώρες και το μισθό βέβαια(περίπου 500) προτίμησε να φύγει και να κάθεται εισπράττοντας ενοικία(ανεργία σου λέει μετά)...κ επιτέλους μια ζωή τον εργαζόμενο σκεφτόμαστε, εμένα με ρώτησε κανείς που δεν βγαίνει να πάρω μισθό από το ίδιο μου το μαγαζί εδώ και 5 χρόνια??
Αύξηση δεν θα έχει μόνο ο υπάλληλος σου αλλά και οι πελάτες σου. Και τελικά αν ο μόνος τρόπος να συντηρηθεί μια επιχείρηση είναι να πληρώνει τον υπάλληλο της μισθό πείνας, προφανώς δεν είναι υγιής οπότε καλύτερα να κλείσει ώστε να αναπτυχθούν οι σωστές επιχειρήσεις
Με συγχωρείς αγαπητέ, αλλά έχεις πλήρη άγνοια του πως δουλεύει η οικονομία. Κανένας από τους επιχειρηματίες δεν είναι ενάντια στην αύξηση μισθών. Καλύτερα αμοιβόμενος εργαζόμενος γενικά σημαίνει πιο παραγωγικός. Για να μπορέσει όμως ο επιχειρηματίας να δώσει περισσότερα σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνει λιγότερα σε εφορίες και ταμία. Πρώτα ξεκινάμε με αυτά και μετά με την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων..
Δηλαδη απο οσα μας λες, καταλαβαινουμε πως στοχος σου ειναι να απασχολεις στο μαγαζι σου εναν ανθρωπο με μισθο 500 ευρω και διχως ασφαλιση. Σωστα; Με αυτην την λογικη μην απορεις γιατι δεν εχεις χρονο να πας να φας μια τυροπιτα. Νομιζω πως η δουλεί
Η πελατειακή πολιτική του Σύριζα ξεκίνησε. Οι υποσχέσεις μοιάζουν, οι περισσότερες όχι όλες, να μην έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα ή άμεση σχέση με μια εξυγίανση του οικονομικού/δημόσιου συστήματος άλλά αντίθετα να ικανοποιούν γνωστούς, φίλους και συγγενείς, δημιουργόντας ταυτόχρονα επιπλέον χρέη που θα κληθεί ο φορολογούμενος να καλύψει. Πολύ φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα το κλίμα θα αντιστραφεί εναντίων του Σύριζα και όσοι σήκωναν κόκκινα σημαιάκια πλέον θα πετάνε την σημαία και θα κραδαίνουν απειλητικά τα κοντάρια.
Τα αυτονόητα λένε οι άνθρωποι (και κάνουν) κι εμείς απορούμε και χαονόμαστε! Μα πόσο πολύ έχουμε συνηθίσει την αδιαφορία και την λαμογιά πια; Η κίνηση να μαζέψουν τα κάγκελα ήταν τόσο απλή και τόσο συμβολική! Μια κυβέρνηση που δεν φοβάται τον λαό, δεν έχει πρόθεση να κρύβεται από τον λαό... Βλέπω γύρω μου μια όλο και αυξανόμενη (αλλά συγκρατημένη) χαρά. Μια αίσθηση οτι θα τα καταφέρουμε να βγούμε από εδώ μέσα που μας έχωσαν. απαιτώντας την αξιοπρέπεια μας, τα δικαιώματα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν χρόνια για αυτή την στιγμή, δείχνει να έχει πλάνο και στρατηγική. Μακάρι να συνεχίσει όπως ξεκίνησε, γιατί μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, χάος!
Αλλο να θελουμε κ να αισιοδοξουμε πως θα βγουμε απο τη κριση κ αλλο να μας ταζουν οσα δεν μας εταξαν ολα τα λαμογια μαζι τα τελευταια 40 χρονια. Εσυ δηλαδη πως καταλαβες πως ο συριζα εχει πλανο κ στρατηγικη? επειδη θα επαναπροσλαβει τους 60 κηπουρους της ερτ?ρε παιδια μην πηγαινουμε απο ενα ακρο στο αλλο, να τα βλεπουμε τα πραγματα με ψυχραιμια...
Γράφω "δείχνει" να έχει πλάνο... Επίσης, το κατάλαβα από το γεγονός οτι έχουν ήδη μελετήσει πως θα χρηματοδοτήσουν τις παροχές που υπόσχονται. Απο το ότι οι περισσότεροι σε κυβερνητικές θέσεις έχουν σπουδάσει, διδάξει ή ερευνήσει το θέμα με το οποίο καλούνται να ασχοληθούν. Ρίξε μια ματιά στα βιογραφικά τους, ακόμα και εδώ στην lifo και θα δεις οτι έχει μελετηθεί εδώ και καιρό ποιός θα πάει σε ποια θέση και τι μπορεί να προσφέρει σε αυτή την θέση. Πάντα είχα επιφυλάξεις οτι ο Τσίπρας θα ειναι ο νέος ΓΑΠ αλλά έχει κάνει πολύ καλή εκκίνηση. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, απλά και καθαρά, με τα αυτονόητα
Fronto επιτρεψε μου να διαφωνησω με το οτι η σημερινη μας καταντια οφειλεται στην ελλειψη μορφωσης και εξειδικευσης των πολιτικων μας. Τα διαβασα τα βιογραφικα τους, τα χρηματα που ταζουν δεν καταλαβα πως θα βγουν. Για να ειμαι ξεκαθαρη σου λεω πως θελω πολυ να πετυχουν αλλα δεν αντεχω αλλες αερολογιες! Εσενα παλι σε βλεπω πεπεισμενο κ σιγουρο....εγω ακομη δεν πειθομαι με αφαιρεση καγκελων απο το συνταγμα κ πολιτικους ορκους.χαλαρωνω κ ( ελπιζω να) απολαμβανω την διαδρομη...
Οχι, σαφώς και δεν φταιει μονο η έλλειψη γνώσεων. Αλλά όπως και να έχει το να έχεις υπουργό πολιτισμού έναν άνθρωπο διανοουμενο, που χαίρει της εκτίμησης της πλειοψηφίας του χώρου και γνωρίζει τα προβλήματα του , οπως και να έχει είναι θετικότερο από το να έχεις τον Βουλγαράκη π.χ. Οι κινήσεις που αναφέρεις (και ανέφερα) είναι καθαρά συμβολικές - δείχνουν μια ομάδα ανθρώπων πιο μέσα στο σήμερα, πιο κοντά στον μέσο άνθρωπο. Τα λεφτά θα τα βρούνε παίρνοντας τα απο εκεί που πρέπει (π.χ με την πώληση των υπουργικών αυτοκινήτων, όπως διάβασα σήμερα. ή με την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων). Δεν είμαι πεπεισμένη, μέσα μου φοβάμαι για το τι μας περιμένει αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια πατάτα. Αλλά να, είναι που βλέπω μικρά μικρά αυτονόητα πραγματάκια και αναθαρρεύω :-)
Μην ξεχνας πως η ελλαδα ειναι μερος ενος ευρυτερου συστηματος, δεν ειμαστε μοναχικοι καβαλαρηδες..επιπλεον εγω θυμαμαι πως ο τσιπρας εχει πολεμησει ολες τις πελατειακες σχεσεις που κατεληγαν σε αμετρητους προσληψεις στον δημοσεο τομεα, τωρα γιατι θελει να τους παρει ολους πισω? βασικα με εκνευριζει πως πουλαει την ιδεα του αλανθαστου, ταλαιπωρημενου πλην τιμιου λαου που δεν εχει καμια ευθυνη για οσα του εκαναν οι αναισχυντοι πολιτικοι.αυτο το παραμυθι να τελειωσει γιατι η αρχη του νηματος στον φαυλο κυκλο της ελλαδας ειναι ειναι η προσωπικη ευθυνη.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη στην τελευταία σου φράση. Σαφώς και η κατάντια μας είναι κ προσωπική ευθύνη του καθενός μας. Αυτοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας μας. Καλώς η κακώς η λαμογιά υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, από τον ταξιτζή, περιπτερά, έμπορο, υπάλληλο κλπ μέχρι και τον πρωθυπουργό. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, όυτε άμοιροι όταν επί 40 χρόνια βγάζαμε τους ίδιους που μας έκλεβαν, για να μπορούμε να κλέβουμε κι εμείς ανενόχλητοι. Όσο για την υπόσχεση πρόσληψης, δεν είπε ποτέ οτι θα τους προσλάβει όλους. Είπε οτι θα προσλάβει όσουν απολύθηκαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και μετά θα προχωρήσει σε αντικειμενική αξιολόγηση. Εξάλλου, αν το δεις και αλλιώς, όσοι απολύθηκαν δεν ήταν απαραίτητα πελάτες (των κομμάτων). Οι καλύτεροι πελάτες είναι σε αυτούς που παρέμειναν στις θέσεις τους
Μου φαινεται οτι αυτα τα κανουν για να δημιουργησουν κλιμα για τους αξιωματουχους που ερχονται σημερα πεμπτη και αυριο.Ενταξει παιδια, ηρεμα το καταλαβαμε
Βρήκαν τα λεφτά;Στο τυπογραφείο;Στις μέσα σελίδες του οδηγητή;Δεν χρειάζεται η ψήφιση νόμων για να καταρρεύσει μια χώρα. Η έκφραση προθέσεων αρκεί. Όλα τα γουρουνόπουλα που λένε πως δεν νοιάζονται για τις τράπεζες, ας αναλογιστούν αυτούς που δουλεύουν ως υπάλληλοι πίσω από τα γκισέ, αλλά και τα λεφτά της σύνταξης της γιαγιάς. Μην ξεχνάνε πως ακόμα κι αν διαλυθούν οι τράπεζες, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Καλά κρασιά! (ροζέ)
Θα προλάβουμε. Όλα αυτά είναι τα γνωστά.Το ΚΕΠ επιχειρήσεων είναι το fast track ή one stop shopCOSCO τα κλασικά"Αναβάθμιση δημόσιων επιχειρήσεων" (θετικά βάιμπζ)"Επανεξέταση" και "σταδιακή αποκατάσταση" συντάξεων (κλασικ)"Παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό" (βλ. τόσα έχουμε μακάρι νάχαμε κι άλλα)"Σχέσεις με ιδιώτες" (οι δικοί τους, οι νταβατζήδες και κανα νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα). "Φρένο" μπλα μπλα μπλα μπλα και τόχασες πού κολλάει "μέσα σε θεσμικούς κανόνες" (σύνταγμα, ΣΤΕ,τρόικα και δε συμμαζεύεται)Η κατάργηση των εξετάσεων στο Λύκειο καρά SOS.Και βέβαια "η κατάργηση νόμων". Λέω, να καταργήσουν τους χουντικούς νόμους, έστω τους μεταξικούς... που ισχύουν ακόμη.Ο χουντικός νόμος συνεχίζει να «διοικεί» το ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕhttp://tvxs.gr/news/blogarontas/o-xoyntikos-nomos-synexizei-na-dioikei-tebeoaee'Οταν ψηφιστεί γράψε μου. Και μιλάμε για κατατεθειμένη πρόταση νόμου.