Αμβρόσιος: Προκλητική προβολή της αθεΐας από τον Τσίπρα

Αμβρόσιος: Προκλητική προβολή της αθεΐας από τον Τσίπρα Facebook Twitter
33

Προκλητική προβολή της αθεΐας χαρακτηρίζει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος την πολιτική ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η  άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει την χριστιανικήν της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται».

Ο Αμβρόσιος «ανέβασε» κείμενο στο προσωπικό του blog στο οποίο αναφέρει: «Όπως λέει ο μητροπολίτης «οι Έλληνες εψήφισαν σαν Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο α) ζει και συζεί με την "συντροφό του", όπως έλεγαν τα ΜΜΕ, καί όχι με την "σύζυγό του", δηλ. με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθεί θρησκευτικός γάμος, β) δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα καί γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται νά δώσει τόν θρησκευτικό Όρκο! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδος!».

Σημειώνει ακόμη πως «μια νέα εποχή αρχίζει στην Ελλάδα μας! Η παραδοσιακά θρησκευόμενη αυτή Χώρα αποβάλλει τον θρησκευτικό της, τον Ορθόδοξο χριστιανικό, χαρακτήρα της».

Τονίζει επίσης ότι βήματα «αποχριστιανοποίησης» έγιναν και από άλλους Πρωθυπουργούς, υποστηρίζοντας  όμως ότι το τρίτο μεγάλο βήμα «για το γκρέμισμα της χριστιανικής Ελλάδος» συμπληρώθηκε με την «προκλητική προβολή της αθεΐας! Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να ορκισθή με τον καθιερωμένο τρόπο, με τον χριστιανικό Όρκο! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δυστυχώς, χωρίς να προβάλλει κάποια επιφύληξη, χωρίς κάποια αντίδραση, αποδέχθηκε την πρωτόγνωρη απαίτηση του νέου Πρωθυπουργού!». Και σήμερα, συμπληρώνει ο κ.Αμβρόσιος η χώρα προβάλλει σαν μία χώρα αθέων.

Ελλάδα
33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Αφού τον κάνατε συνομιλητή σας, τον προσκαλούσατε στο Άγιο Όρος δρέψτε τώρα τα αποτελέσματα. Η εκκλησία δεν είναι κόμμα να κινείται ευκαιριακά είναι θεσμός με σταθερές αρχές.
συμφωνων με τον Τσιπρα ακομη και για την θεση του οσο αφορα την σεξουαλικη ταυτοτητα του καθενα οτι ειναι προσωπικο και δεν αφορα κανεναν , το τι "κανει" ο καθενας στο "κρεββατι του" και πως την βρισκει δηλαδη gay η στρειτ ειναι ΚΑΘΑΡΑ δικη του υποθεση και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ το δικαιωμα ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ για το τι γουασταρει σεξουαλικα και το τι ειναι "σωστο η λαθος" γιατι απλα δεν ειναι "ασθενεια" ΑΛΛΑ DNA...αντε να ρωτησετε και κανεναν ψυχολογο - ανδρολογο να σας πει οπως πχ τον Ασκητη που ξερει πολυ καλα να σας απαντησει μηπως επιτελους καταλαβουν την σεξουαλικη τους ταυτοτητα αυτοι που τους βριζουν γιατι απλα δεν αντεχουν τον ευατο τους που δεν μπορουν να ικανοποιησουν την "φυση τους" με τον ιδιο τροπο.
και ο καποτε προθυπουργος της Ελλαδας Σημιτης αθεος ητανε ΑΛΛΑ δεν εγινε καποιο σχολιο για αυτον. αφηστε λοιπον λοιπον τις μαλακιες Κυριοι προφανως δημοσιογραφοι, και τουλαχιστον ο κοσμος ας κοιταξει την ουσια! αμα ο Τσιπρας θελει πραγαμτικα και μπορεσει να κανει εστω και στο "μισο" αυτα που ανηγγειλε στο προγραμμα του κομματος του ΤΟΤΕ δεν μας ενδιαφερει το αν πιστευει στον Θεο και αν ναι ποιος ειναι Αυτος , αλλωστε ταππεινη μου γνωμη αυτο το θεμα αφορα τον καθεναν προσωπικα,αλλα το αν θα μπορεσει να μας βοηθησει ξανα να ορθοποδησουμε οικονομικα και κατεπεκταση ψυχολογικα ΑΝΤΙ να σκεφτομαστε την αυτοκτονια ακριβως επειδη αυτα τα καθαρματα μας εξεαπατησαν, αρπαξανε τους μισθους μας μεσω δηθεν ΕΝΦΙΑ χαρατσι κλπ και μετα μας απολυσαν απο την εργασια μας αφου οι Εταιριες επτοχευσανε και κλεισανε και τελος παντων εφεραν την οικονομικη κριση και καταστροφη στην Ελλαδα.......κοιταχτε την ουσια και αφηστε την επιφανεια την οποια κοιτουσατε τοσα χρονια και να που καταντησαμε.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΕΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Η ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ; ΤΗΡΗΣΑΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ; ΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΟΥ ΤΑ ΤΗΡΕΙ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΕΙΞΕΤΕ ΚΙ΄ΕΜΕΝΑ ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
<<η άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει την χριστιανικήν της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται». μπλα μπλα μπλα και <<ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο α) ζει και συζεί με την "συντροφό του", όπως έλεγαν τα ΜΜΕ, καί όχι με την "σύζυγό του", δηλ. με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθεί θρησκευτικός γάμος, β) δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα καί γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται νά δώσει τόν θρησκευτικό Όρκο! >>ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ :Δεν φτανει που χασαμε τα πριμ και τα εξτρα απο την Ορκομωσια, τωρα θα χασουμε και απο α. γαμους β. βαφτισια και γ. λοιπες "εκδηλωσεις' των πολιτικων (που πληρωνουν και καλυτερα, μεταξυ μας) που θα παει αυτη η κατασταση? λετε να μας κοψουν και τους σχολικους αγιασμους???? (συναγερμος στο παπαδοσυναφι)!!
Βρε ας είναι και άθεος, ας είναι και μουσουλμάνος ας είναι και Ινδουστής! Δεν ψηφίστηκε για Αρχιμανδρίτης. Για Πρωθυπουργός ψηφίστηκε με την ελπίδα οτι ίσως κάτι αλλάξει σ'αυτή την χώρα. Ας μας πει και η εκκλησία τι εχει προσφέρει σε αυτό τον τόπο...
Επισης πρωτη φορα (τα τελευταια 100 περιπου χρονια) χρεωκοπησαμε επειδη καποιοι χριστιανοι που ορκιστηκαν μας φαγανε τα λεφτα. Και ειμαστε υποχρεωμενοι να πληρωνουμε μεχρι να πεθανουμε ενω αυτοι τα εβγαλαν στην Ελβετια
Δυστυχώς έχουμε και τέτοιους. Και λέω έχουμε γιατί θέλω να λέγομαι ορθόδοξος Χριστιανός! Θέλω γιατί η ζωή μου εν γένει ίσως να μην με αφήνει να είμαι. Που όμως Σεβασμιώτατε αναγράφεται οτι η θρησκεία μας και επιμένω η θρησκεία μας και όχι η εκκλησία της οτι πρέπει να ορκιζόμαστε στο όνομα της Αγίας Τριάδας; Πως αισθάνεστε εσείς και ο κάθε ένας που ελαφρά την καρδία τάσσεται υπέρ τους θρησκευτικού όρκου όταν αυτοί που εσείς ορκίζεται έπειτα καταπατούν τον όρκο τους και πράττουν ύβρη στο όνομα της Αγίας Τριάδας; Η Θρησκεία καλώς ή κακώς πατάει σε κάποια δόγματα. Αν θες τα πιστεύεις και συνεχίζεις την ζωή σου. Αν όχι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πείσεις τον οποιονδήποτε να κάνει το ίδιο. Σαν πολίτες όμως οφείλουμε να νιώθουμε αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας και αγάπη για όλους τους λαους. Το χρήμα-το άδικο-ο φόνος-η κλεψιά και άλλα πολλά δεν έχουμε ούτε πατρίδα ούτε θρησκεία. Είναι θέμα Ανθρώπου. Αφήστε λοιπόν τους όρκους και κοιτάξτε άλλα πράγματα. Η πίστη άλλωστε δυναμώνει όταν την πολεμανε.Οπότε αν θεωρείται οτι έχετε πόλεμο απο την νέα κυβέρνηση δεν έχετε παρα μόνο να πανηγυρίσετε για την ενδυνάμωση της πίστης μας.Καλό αγώνα σε όλους όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Αν το πάμε έτσι, τι να πούμε για την προκλητική υπερ-προβολή της θρησκείας από τους προηγούμενους, χρήσιμη φυσικά για ψηφοθηρικούς λόγους. Η (σατανική) "αποχριστιανοποίηση" της Ελλάδος δεν τους βολεύει γιατί θέλουν χρήμα στα ταμεία της πιο πετυχημένης επιχείρησης στη χώρα μας, της εκκλησίας. Από ότι φαίνεται είναι δύσκολο για αυτούς να ζούμε σε ένα κράτος χωρίς επίσημη θρησκεία, ρατσισμό και μεσαιωνικές αντιλήψεις. Δε γίνεται απλά να σεβόμαστε ο ένας τα πιστεύω του άλλου εφόσον δεν στερούν την ελευθερία και δε βλάπτουν τη δημοκρατία;Δυστυχώς συνεχίζει να εξευτελίζεται ο Αμβρόσιος με κάθε του λέξη.
Αν το πάμε έτσι, τι να πούμε για την προκλητική υπερ-προβολή της θρησκείας από τους προηγούμενους, χρήσιμη φυσικά για ψηφοθηρικούς λόγους. Η (σατανική) "αποχριστιανοποίηση" της Ελλάδος δεν τους βολεύει γιατί θέλουν χρήμα στα ταμεία της πιο πετυχημένης επιχείρησης στη χώρα μας, της εκκλησίας. Από ότι φαίνεται είναι δύσκολο για αυτούς να ζούμε σε ένα κράτος χωρίς επίσημη θρησκεία, ρατσισμό και μεσαιωνικές αντιλήψεις. Δε γίνεται απλά να σεβόμαστε ο ένας τα πιστεύω του άλλου εφόσον δεν στερούν την ελευθερία και δε βλάπτουν τη δημοκρατία;Δυστυχώς συνεχίζει να εξευτελίζεται ο Αμβρόσιος με κάθε του λέξη.
Σημειώνει ακόμη πως «μια νέα εποχή αρχίζει στην Ελλάδα μας! Η παραδοσιακά θρησκευόμενη αυτή Χώρα αποβάλλει τον θρησκευτικό της, τον Ορθόδοξο χριστιανικό, χαρακτήρα της». Ωραία που θα'ναι...Πάντως μου άρεσε η "προκλητική προβολή αθεΐας". "Δε με ενοχλούν οι γκέι,εε συγνώμη, οι άθεοι, αρκεί να μην το δείχνουν. Πρέπει κάποτε να καταλάβει ο καθένας μας ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου και δεν οφείλουν οι άλλοι να ζουν όπως νομίζει αυτός. Αυτή η διαδικασία, καλό είναι να γίνεται στην ηλικία των 5-6 ετών. Αλλά, εντάξει, οπότε μπορεί ο καθένας.
Πες το ψέματα...Να δούμε εμάς ΠΟΤΕ θα μας πάρουν στα σοβαρά σε αυτή τη χώρα.Άντε να τελειώνουμε με τα θέματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας (να αναγνωριστεί επιτέλους το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος) και να έρθουμε και στα δικά μας, γιατί ακόμα σε αυτή τη χώρα φέρονται στους άθεους λες και είμαστε παράλογοι ενώ είναι το μοναδικό που δε βασίζεται στο συναίσθημα, την πίστη ή το 'έτσι μου το 'μαθε η μαμά μου'